سلامت

خواص پای مرغ و مضرات آن را بدانید

خواص پای مرغ و مضرات آن را بدانید
140بازدید

خواص پای مرغ : کلاژن ماده ای است که برای جوانی پوست اهمیت دارد و در واقع هزینه های بالایی که برای از بین بردن چروک پوست افراد صورت می گیرد مربوط به تزریق در رابطه بااین ماده است.

کلاژن – پروتدین و کلسیمی که بدن شما برای جوانی و زیبایی نیاز دارد در پای مرغ وجود دارد .

پای مرغ منبع غنی از کلسیم و پروتئین و مهم تر از همه کلاژن است که در واقع با مصرف آن به نوعی بدن خود را از لحاظ استحکام و زیبایی بیمه می کند و این راز علاقه ی چینی ها به مصرف پای مرغ است.
گفتیم چینی ها از علاقه مندان و طرفداران پای مرغ هستند و حتی سرخ شده آن را به عنوان اسنکی خوشمزه در لیست غذاهای رستوران هایشان قرار داده اند. مصرف قابل توجه این ماده غذایی در میان کودکان و بزرگسالان در این کشور ارتباط با زیبایی و سلامتی بدن دارد.

فواید خوردن پای مرغ

خواص پای مرغ برای بسیاری از شما پوشیده نیست و میندانید که برای داشتن پوستی صاف و سالم باید بدن شما از لحاظ موادی همچون کلسیم و پروتئین باید غنی باشد تا قابلیت انعطاف بیشتری داشته باشد و در نتیجه با گذر زمان و افزایش سن پیری به سراغ پوست شما نیاید.

ارزش و مصرف غذایی پای مرغ چیست

پای مرغ یکی از قسمت های بدن این جاندار است که حاوی بخشی از ترکیبات مرغ بوده و از ارزش تغذیه ای پایینی برخوردار است.
هر ۱۰۰ گرم پای مرغ ۲۱۵ کالری دارد، چربی ها و کلسترول بیشترین سهم کالری آن را تشکیل می دهند و به طور متوسط هر یک پای مرغ در حدود ۳۰ گرم وزن و ۷۳ کالری دارد که ۴۵ کالری آن شامل چربی است.
۶۳ درصد کالری موجود در پای مرغ از چربی و ۳۷ درصد باقیمانده از پروتئین است، قسمت زیادی از این پروتئین ها به کلاژن که بافت پیوندی است، اختصاص دارد.

پای مرغ به دلیل چربی و کلسترول بالا در مجموع به عنوان یک غذای سالم و مناسب توصیه نمی شود، مصرف مقدار کمی از این ماده غذایی در بعضی مواقع مانعی ندارد اما استفاده از پای مرغ برای افرادی که در معرض چربی های خون قرار دارند یا دارای سابقه خانوادگی این بیماری هستند، به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

هنگام استفاده از پای مرغ در تهیه غذا باید به میزان زیادی پای مرغ را بجوشانند و چربی روی آن را خارج کنند، و بافت پیوندی آن را مورد استفاده قرار دهند. مقدار کلسیم موجود در آن تنها ۸ درصد نیاز روزانه را تامین می کند که حتی یک گیاه هم این مواد غذایی را دارد و پای مرغ ماده ای با ارزش تغذیه ای محسوب نمی شود. پای مرغ به خاطر خاصیت ژلاتینی‌كه دارد، خیلی برای استخوان‌های بدن و زانو خوب است و غضروف‌سازی می‌كند.

به گفته كارشناسان مصرف پای مرغ برای عده‌ای از افراد می‌تواند مفید باشد و برعكس برای عده‌ای دیگر مضر و حتی ممكن است زندگی‌شان را به خطر بیندازد.

فواید پای مرغ
فواید پای مرغ

خواص پای مرغ و مضرات آن

دو متخصص تغذیه در مورد فواید و مضرات مصرف پای مرغ توضیح می‌دهند. دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه می‌گوید خوردن پای مرغ، ضرر یا فایده چندانی به شما نمی‌رساند اما دکتر محمدرضا وفا، یکی ا ز مخالفان مصرف آن است.

پنجه مرغ در كشور ما مصرف زیادی ندارد اما این عضو از بدن مرغ در حال حاضر در كشورهای آسیای جنوب شرقی همچون چین و هند طرفداران زیادی داشته و مصرف بالایی دارد. در میان مردم اروپا نیز مصرف آن در حال بالا رفتن است. البته درخصوص تاثیرات درمانی‌كه مصرف آن می‌تواند همراه داشته باشد، مطالعاتی انجام شده است. این تحقیقات نشان‌دهنده این نكته هستند كه پنجه مرغ منبع خوبی از یك‌سری املاح و پروتئین‌هاست و جدا از بحث تغذیه‌ای از نظر اقتصادی نیز پاسخگوی بخشی از مردم جامعه است كه قدرت خرید گوشت را ندارند و مصرف آن می‌تواند تامین‌كننده بخشی از مواد مغذی بدن‌شان باشد. با این وجود میزان این مواد در حد چشمگیری نیست.

به دلیل كلسترولی‌كه دارد، بهتر است بیماران قلبی و عروقی كه كلسترول خون‌شان بالاست در مصرف پنجه مرغ احتیاط به خرج دهند.و اما بهتر است كه در مصرف آن افراط و تفریط نكنند تا دچار مشكل نشوند.

استان اردبیل در كشور خودمان یكی از مهم‌ترین صادركننده‌های پنجه مرغ به كشورهای آسیای جنوب‌شرقی محسوب می‌شود و صادرات آن برای كشور ابتدا اشتغال‌زایی و سپس ارزآوری را همراه داشته است.

پای مرغ غذای محبوب آسیای شرقی

پنجه مرغ از جمله گران‌ترین و مهم‌ترین مواد غذای در كشورهای جنوب شرق آسیا مثل چین و ویتنام است و مردم برای خرید آن بهای فراوانی را می‌پردازند.

به این علت كه قشر كارگر چون درآمد چندانی برای مصرف گوشت ندارند، برای تامین مواد مورد نیاز بدن‌شان به مصرف این عضو از بدن مرغ روی آورده‌اند. البته آوازه خوشمزگی پنجه مرغ از مرزهای چین و ویتنام هم فرارفته و این قسمت مرغ در كشورهای دیگر همچون‌ترینیداد، جامائیكا، آفریقای جنوبی، پرو، دومینیكن، مكزیك و فیلیپین نیز خورده می‌شود. خوب است بدانید در میان كشورهای طالب مصرف پنجه مرغ، چین رده اول را به خود اختصاص داده است.»

پای مرغ سرشار از ویتامین D
پای مرغ سرشار از ویتامین D

پای مرغ سرشار از ویتامین D

براساس مطالعاتی كه وزارت بهداشت و درمان انجام داده، كمبود ویتامینDیكی از مهم‌ترین و شایع‌ترین مشكلاتی است‌كه هم در دختران و هم در پسران مشاهده می‌شود بنابراین اگر كسی دچار كمبود ویتامینDباشد و براساس ادعاهای مطرح شده درخصوص پنجه مرغ از آن برای تامین ویتامینD مورد نیازش استفاده كند، در اشتباه است.

علاوه بر اینها عده‌ای از متخصصان تغذیه برخلاف كسانی‌كه چنین ادعایی را مطرح كرده‌اند، گفته‌اند پنجه مرغ جزء قسمت‌های خوراكی آن محسوب نمی‌شود اما متاسفانه برخی افراد بدون هیچ دلیل موجهی فواید این قسمت از مرغ را بزرگ‌نمایی كرده و تاثیرات درمانی متعددی برای آن قائل شده‌اند. درست است ‌كه مفاصل و غضروف‌ها ژلاتین و كلسیم داشته و برای بدن ضروری هستند اما چیزی مثل پنجه مرغ كمكی به روند غضروف‌سازی در بدن نمی‌كند.

ادعای دیگری‌كه در آن‌گفته می‌شود استفاده از پنجه مرغ پوكی استخوان را بهبود بخشیده یا برطرف می‌كند، باز هم صحت ندارد. باید به این نكته توجه داشته باشیم كه دو مقوله پوكی استخوان و راشیتیسم كاملا با یكدیگر متفاوت هستند.

علاوه براین توضیحات استفاده از پنجه مرغ را به كودكان و نوجوانان در حال رشد، افراد میانسال، خانم‌های باردار و افراد بیمار به هیچ عنوان توصیه نمی‌كنم چرا كه پوست پنجه مرغ ممكن است حاوی تركیبات آلوده باشد یا احتمال دارد صاحب مرغداری برای پیشگیری از بروز انواع بیماری‌ها در مرغ‌ها به آنها آنتی‌بیوتیك تزریق كرده باشد یا به آنها هورمونی داده باشد كه همه اینها وارد پوست و تمام امعا و احشای مرغ می‌شود.

منبع : سایت گل من و تو - کانال گل من و تو

اینستاگرام گل من و تو

ارسال پاسخ