طرز تهیه لگیمات بوشهری (لیقمات) خوشمزه و مغذی

طرز تهیه لگیمات بوشهری (لیقمات) خوشمزه و مغذی
طرز تهیه لگیمات بوشهری(طرزتهیه لیقمات)

لگیمات یا لیقمات: اگه به دنبال یک شرینی اصیل بوشهری میگردین حتما لیگمات رو امتحان کنید. این شیرینی فوق العاده خوشمزه و مغذی یکی از دسر های سنتی بوشهر هست که درست کردنش چندان سخت نیست. شما میتوندی برای افطار و یا هر زمان که دوست دارید از دسر شیرین و ایرانی استفاده کنید این از لیگمات استفاده کنید. من چند ساله با این رسپی درست میکنم یعنی بدون اغراق بگم در نوع خود بینظیره. در ادامه با ما همراه باشید با طرز تهیه لگیمات بوشهری. (و در آخر هم ویدیو نحوه تهیه قرار داده شده)

مواد باز برای تهیه لگیمات بوشهری

این مقدار مواد برای تهیه لیقمات (لگیمات) 50 عدد خواهد شد.

آرد ۲پیمانه

بنر گل من و تو

پودر نشاسته یکسوم پیمانه

شکر ۱قاشق غذا خوری

خمیر مایه ۱قاشق غذاخوری

شیر خشک (منظور شیر خشک مخصوص قنادی است نه شیر خشک بچه)۲قاشق غذاخوری

آب ۱و۱/۴پیمانه

نمک نوک قاشق چایخوری

طرز تهیه لگیمات بوشهری
طرز تهیه لگیمات بوشهری

طرز تهیه لگیمات بوشهری(طرزتهیه لیقمات)

تمام مواد خشک رو با هم مخلوط کرده و آب رو اضافه کنید تا خمیر شه(خمیر نباید سفت باشه یه حالت شل و کشدار باید داشته باشه)روی ظرف رو پوشانده و اونو یک جای گرم به مدت ۴۰ دقیقه بزارید تا عمل بیاد وحجمش دوبرابر شه وپف کنه .یک قابلمه متوسط را روی حرارت بزارید وداخلش روغن به مقدار زیاد بریزید تا داغ شود.

مایه عمل آمده را داخل قیف بدون ماسوره ریخته وسرقیف رو با قیچی ببرید اندازه ش طوری باشه که مواد قد یه گردو ازش خارج بشه .قیف رو روی قابلمه با دست گرفته وفشار داده تا مواد به اندازه یه گردو خارج شود وبا قیچی چرب شده اونو برش بدید تا داخل روغن بیافته وبا قاشق زیرو روشون کنید تا پف کنند توجه داشته باشید که حرارت متعادل باشه نه زیاد نه کم !در غیر این صورت پوک وکریسپی نمیشه.

بعد از سرخ شدن آنها رو بلافاصله داخل شربت ریخته و یک دقیقه زمان دهید تا شیره به خود جذب کنند وداخل صافی ریخته تا شیره اضافه خارج بشه وروش رو با پودر پسته یا نارگیل تزیین کنید وسفره های افطار و یا دوره همی هاتون قرار بدین و از خوردنش لذت ببرید.

طرزتهیه لیقمات
طرزتهیه لیقمات

شربت طرزتهیه لیقمات

شکر ۲لیوان

آب ۱لیوان

گلاب ۱قاشق غذاخوری

آبلیمو ۱غذا خوری

شکر رو با آب مخلوط کرده وروی حرارت بزارید تا بجوش بیاد شکر حل بشه حرارت رو کم کنید وبزارید یک ربع تا بیست دقیقه بجوشه وکمی قوام بیاد در این فاصله اگر ذرات شکر کناره های قابلمه جمع شد اونو با فرچه خیس تمیز کرده وداخل قابلمه برنگردانید چون باعث شکرک زدن میشه .در آخر گلاب وآبلیمو رو اضافه واز روی حرارت بردارید .

نکته:شیره حتما باید خنک باشه و لگیماتها داغ وگرنه خمیر میشن .

نکته مهم: هربار خمیر رو هم بزنید و پفش رو بگیریدو فقط به اندازه ظرفیت تابه ازخمیر بردارید و داخل قیف بریزید، چون اضافی خمیرک در قیف بمونه پف.

ویدیو طرز تهیه لگیمات بوشهری با کمی تغییر

موادی که برای طرزتهیه لیقمات استفاده شده کمی متفاوت هست که تغییر چندانی نداره نسبت به رسپی بالا برای اینکه کاملا متوجه بشید مواد اولیه رو هم قرار دادم

آرد سفید یک ونیم پیمانه یا لیوان دسته دار فرانسوی
پودر نشاسته یکسوم پیمانه
شیر خشک دو قاشق غذاخوری(یک پنجم پیمانه)اگر نداشتید بجاش یک قاشق غذاخوری آرد
پودر مخمر یک قاشق مرباخوری سرصاف
روغن مایع. ۴ قاشق غذاخوری
شربت بار یا عسل یا شکر. یک ق غ
آب ولرم. سه چهارم پیمانه (۱/۲ پ+ یک چهارم پ)
تخم مرغ متوسط یک عدد
وانیل نوک قاشق چ
نمک نوک قاشق چ

 

ویدیو : شور و شیرین متن و رسپی : فرشته قربانی