آشپزینان

طرز تهیه نان اردک ، نان محلی زنجان

طرز تهیه نان اردک ، نان محلی زنجان
420بازدید

نان اردک، یکی از نان‌های محلی شهر زنجان و برخی مناطق همدان است. این نان ساده و خوشمزه یکی از نان‌های پرطرفدار مردم این شهر به حساب می‌آید. اردک را می‌توانید به‌ راحتی در منزل خود درست کنید.

مواد لازم برای تهیه نان اردک (با استفاده از چانه خمیر نان بربری)

۱ عدد چانه خمیر نان بربری
۱پیمانه شیر
۱ پیمانه شکر
به میزان لازم آرد
به میزان لازم روغن

طرز تهیه نان اردک

طرز تهیه نان اردک
طرز تهیه نان اردک

۱٫ در یک قابلمه مناسب شیر و شکر را بریزید و با هم مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود. دقت کنید که شیر نباید به نقطه جوش برسد، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا شیر خنک شود.

۲٫ وقتی شیر کاملا خنک شد، آن را روی چانه نان بربری بریزید و به‌آرامی ورز دهید. حالا آرد را کم‌کم اضافه کرده و به ورز دادن ادامه دهید. تا جایی باید آرد را اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. خمیر را در یک جای گرم قرار دهید تا حجمش دو برابر شود و به‌اصطلاح استراحت کند.

۳٫ حالا از خمیر آماده شده به‌اندازه یک نارنگی بردارید، به کمک وردنه آن را باز کنید و با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.

۴٫ در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. حال دو طرف خمیرها را داخل آن سرخ کنید.

۵٫ بعدازاینکه نان‌ها را از تابه درآوردید، در صورت تمایل مقداری شکر روی آنها بپاشیدو سپس سرو کنید.

* در صورت تمایل می تونید کمی زعفران به موادتون اضافه کنید تا نان اردک زعفرانی داشته باشید.

روش دوم

تهیه خمیر نان اردک

– آرد ۱ کیلوگرم

– بیکینگ پودر ۱/۴ قاشق چای خوری

– زردچوبه ۱/۸ قاشق چای خوری

– تخم مرغ ۳ عدد

– خمیر مایه ۱ قاشق مربا خوری

کره ۲۰۰ گرم

شکر ۱ پیمانه

شیر ۲ پیمانه

روغن به مقدار لازم

طرز تهیه نان اردک زنجانی

طرز تهیه نان اردک زنجانی
طرز تهیه نان اردک زنجانی

۱- ابتدا آرد را ۳مرتبه الك كرده و بعد با بیكینگ پودر مخلوط كرده و باز الك میكنیم و آن را با تخم‌مرغ، شیر، شكر، زردچوبه، روغن و مایه خمیر مخلوط می‌كنیم به طوری كه مایه مثل خمیر نان سفت باشد و به دست نچسبد.

۲- روی مواد نایلون كشیده و به مدت یك ساعت كنار می‌گذاریم تا مایه خمیر عمل بیاید.

۳- سپس مقداری از خمیر را برداشته و گرد میكنیم و در روغن بسیار داغ سرخ می‌كنیم.

* بهتر است به جای روغن جامد از كره استفاده شود.

منبع : سایت گل من و تو - کانال گل من و تو

اینستاگرام گل من و تو

ارسال پاسخ