آشپزیغذا

طرز تهیه کله گنجشکی خوشمزه (سر گنجشکی)

طرز تهیه کله گنجشکی
123بازدید

طرز تهیه کله گنجشکی خوشمزه : از شما هم جزو اون افرادی هستید که سرتون خیلی شروغ میشه و بعضی وقتا دنبال این هستید که چه غذایی درست کنم که خیلی سریع آماده بشه و خوشمزه هم باشه اولین گزینه میتونه کله گنجشکی یا همون سر گنجشکی باشه این غذا با داشتن مواد اولیه در دسترس و همچنین طرز خیلی آسون یک خوراک محبوب در ایران تبدیل شده.  امروز نهار یه خوراک سنتی درست کردم که خودم خیلی دوسش دارم بنظرم عطر وطعمش بینظیره، البته من به گوشت چرخ کرده همیشه مقداری سویا اضافه میکنم که علاوه بر خواص عالی سویا در مصرف گوشت هم صرفه جویی بشه برای اینکه سویا داخل گوشت بافت گوشت رو نرم نکنه کافیه با دستور زیر عمل کنید.

خوارک کله گنجشکی یکی از خوراکهای سنتی وخوشمزه ایرانی که خودم عاشقشم

مواد لازم برای تهیه کله گنجشکی

گوشت چرخ شده ۲۵۰گرم
سویا خیس کرده ۱/۲پیمانه
پیاز دو عدد متوسط
مرزه وکمی جعفری
تخم مرغ یک عدد
رب گوجه فرنگی ۳قاشق غذاخوری
سیب زمینی دو عدد متوسط
پودر نان دو قاشق غذاخوری
زردچوبه فلفل سیاه ونمک وپودر سیر به دلخواه

طرز تهیه کله گنجشکی
طرز تهیه کله گنجشکی

طرز تهیه کله گنجشکی

اول سویا رو با آبگرم خیس کنید حدودا یک ربع بعد داخل صافی بریزید و با آب سرد آبکشی کنید تا بوی بدش بره بعد با دست فشار بدید تا آبش خارج بشه.و سپس گوشت چرخ شده و یک عدد پیاز رو رنده کنید و داخل کاسه ای گود بریزید بعد سویا و تخم مرغ و بقیه ادویه ها و مواد رو بهش اضافه کنید و شروع به ورز دادن کنید. در آخر کمی مرزه تازه یا خشک وکمی جعفری ساطوری بهش اضافه کنید.

مواد گوشتی رو بصورت گرد در بیارید حدودا اندازه یه گردو کوچولو بعد بزارید داخل یخچال تا کمی خودش رو بگیره. در این فاصله که گوشت داره خودشو میگیره یک عدد پیاز رو در مقداری روغن تفت بدید تا طلایی بشه بعد گوشت قلقلی ها رو بهش اضافه کنید و بزارید تا کمی تفت بخوره بعد سیب زمینی ها رو اضافه کنید من سیب زمینی ها رو با اسکوپ کوچیک در آوردم تا شبیه گوشتها قلقلی بشن شما میتونید ساده خرد کنید.(این کار سلیقه ای هستش)

کمی هم سیب زمینی ها رو تفت میدیم و در آخر رب گوجه رو بهش اضافه میکنیم و بعد از کمی تفت مقداری آب بهش اضافه میکنیم حدودا ۳تا ۴لیوان تا بپزه و جا بیفته . من بعد از ریختن آب چند تا دونه آلو بخارا بهش اضافه کردم و کمی برگ مرزه که واقعا طعمش رو عالی وخاص میکنه. حدودا بعد از۴۵ تا یکساعت وقتی خوراکمون به روغن افتاد میتونید سرو کنید. میتونید به عنوان چاشنی از آب لیمو ترش تاره یا آبغوره استفاده کنید.

طرز تهیه سر گنجشکی
طرز تهیه سر گنجشکی

نکات طرز تهیه سر گنجشکی

  • شما میتونید از گرد لیمو و حتی خود آبلیمو در این غذا استفاده کنید ولی من پیشنهاد میکنم از لیمو عمانی و یا گوره استفاده کنید که خوشمزه تر میشه ببینید کدوم با ذائقه اهل خونه جور در میاد.
  • شما میتونید در آخر چندتا از سیب زمینی ها رو در آب با قاشق حل کنید تا غذای شما لعابی بشه و غلیظ بشه.
  • اگر از طعم تخم مرغ تو گوشت خوشتون نمیاد میتونید اون رو اضافه نکینید ولی در عوض باید گوشت رو خیلی خیلی خوب ورز بدید سعی کنید گوشت رو تو آب درحال جوش بندازید تا گوشت از هم وا نشه و شما قلقلی های گوشت رو داشته باشید.

رسپی طرز تهیه خوارک کله گنجشکی یا همون سر گنجشکی از مهرک حسینی عزیز

منبع : سایت گل من و تو - کانال گل من و تو

اینستاگرام گل من و تو

ارسال پاسخ