تغذیهسبزیجات و صیفی جاتسلامت

مصرف چه سبزیجاتی را باید کاهش دهیم؟

سبزیهایی که کم مصرف بشه
14بازدید

سلام به دوستان خوبم در گل من و تو امیدوارم حالتون خوب خوب خوب باشه این مطلبو حتما بخونید برای استفاده از برخی سبزیجات مفیده،متخصصان تغذیه تاکید بر مصرف زیاد سبزیجات دارند. اما با این حال مصرف برخی از سبزیجات به علت تاثیرشان مثل افزایش وزن، ایجاد نفخ یا التهاب بهتر است که در مصرف آن ها توجه بیشتری شود. در این مطلب به سبزیجاتی که باید از آن ها کمتر مصرف کنید پرداخته ایم. پیشنهاد می کنیم که این مقاله را از دست ندهید. با ما همراه شوید.

سبزیجات زیر از جمله این موارد هستند:

سبزیجات چلیپایی

کلم بروکلی

سبزیجاتی مانند کلم، کلم بروکلی و کلم پیچ هرچند غنی از فیبر هستند و کالری کم و موادمغذی زیادی دارند، اما نفخ ایجاد می‌کنند. از آنجا که انسان‌ها آنزیمی ندارند که رافینوز (قند پیچیده موجود در سبزیجات چلیپایی) را تجزیه کند ، وقتی این سبزیجات به قسمت‌های پایین‌تر روده می‌رسد، توسط باکتری‌ها تخمیر می‌شود و گازهای متان، دی‌اکسیدکربن و هیدروژن تولیدمی کند که به نفخ منجرمی شود.

سبزیجات نشاسته‌ای

براساس مطالعه دانشگاه هاروارد، کسانی که می‌خواهند وزن کم کنند می‌توانند این گروه از سبزیجات را به کلی از رژیم غذایی خود حذف کنند. تحقیقات نشان داده، افرادی که سبزیجات نشاسته‌ای بیشتری مصرف می‌کنند، اضافه وزن دارند درحالی که کسانی که مصرف این سبزیجات را محدود کرده‌اند، کاهش وزن داشته‌اند. سبزیجات نشاسته‌ای شامل سیب‌زمینی، ذرت، نخودفرنگی، کدوتنبل و سیب‌زمینی شیرین است. هرچند سیب‌زمینی شیرین سرشار از ویتامین و فیبر است اما بهتر است تعادل در مصرف آن رعایت شود.

سبزیجات شبرو

این دسته از سبزیجات که بادمجان، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی و سیب زمینی در آن قرار می‌گیرند، یک آلکالوئید شناخته شده به نام سولانین تولید می‌کنند که سمی است. برخی کارشناسان معتقدند، این سبزیجات التهاب ایجادمی کنند و باید مصرف آنها را محدودکرد. این التهاب، در بلندمدت به دردمفاصل، مشکلات گوارشی، مشکلات خواب، پیری زودرس و بیماری‌های مزمن منجرمی شود. با این حال، تحقیقات در این زمینه ناکافی و مصرف این سبزیجات همچنان پرطرفدار است.

۱۲ سبزی آلوده

هرساله، کارگروه محیط زیست در آمریکا فهرست ۱۲میوه و سبزیجاتی را که بیشترین میزان آفت‌کش‌ها در آنها باقی می‌ماند، منتشر می‌کند. ۱۷۸ آفت‌کش مختلف روی این گروه از سبزیجات شناسایی شده که بعد از شسته شدن نیز از بین نمی‌روند. اسفناج ـ یکی از مفیدترین سبزیجاتی که می‌توانید مصرف کنید ـ دومین مورد (بعد از توت‌فرنگی) در فهرستِ ارائه شده است. براساس اعلام کارگروه محیط‌زیست، این سبزی دوبرابر دیگر سبزیجات حاوی آفت‌کش است.

منبع : سایت گل من و تو - کانال گل من و تو

اینستاگرام گل من و تو

ارسال پاسخ