گیاهان داروییمطالب جالبمقاله آموزشی

موثرترین گیاهی برای مبارزه با اختلالات گوارشی

گیاهان مفید گوارش - گل من و تو
13بازدید

اسهال وضعیتی است که در آن فرد حداقل سه بار در روز دفع مدفوع روان یا مایع دارد؛ این حالت می‌تواند چند روز به طول بکشد و موجب کم آبی بدن شود؛ در این مطلب گیاهانی را معرفی می‌کنیم که تاثیر بسزایی در درمان اسهال دارند.

طرز مصرف بومادران

بومادران - گل من و تو
مقدار ۲ تا چهار گرم از سرشاخه‌های گل‌دار بومادران را با یک لیوان آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید سپس آن را صاف کرده و میل کنید؛ می‌توان روزانه سه بار (صبح، ظهر و شب) از این دمنوش مصرف کرد؛ این جوشانده بسیار تلخ است بنابراین باید با کمی نبات یا عسل آن را شیرین کنید.بهتر است در زمان حاملگی و شیردهی از گیاه بومادران استفاده نشود.
نمک: نمک حاوی سدیم است که برای جلوگیری از کم‌آبی ناشی از اسهال و استفراغ استفاده می‌شود، همچنین نمک به حفظ سطح pH دستگاه گوارش نیز کمک می‌کند برای این منظور باید یک قاشق چای‌خوری نمک را به یک لیتر آب بیفزایید، سپس ۲ قاشق غذاخوری شکر را به آن اضافه کنید و در طول روز این محلول را بنوشید.

طرز مصرف دارچین

یک لیوان آب‌جوش را به ۲ تا چهار گرم از پودر دارچین اضافه و ۲۰ دقیقه صبر کنید؛ بهتر است درب ظرف بسته باشد سپس این محلول را صاف و میل کنید. دَم‌کرده دارچین برای درمان اسهال، ضعف کلیه و سرماخوردگی مفید است؛ بهتر است در زمان شیردهی از دمکرده دارچین استفاده نشود.

موارد منع مصرف دمنوش دارچین

در صورت ابتلا به زخم‌های گوارشی و تب‌های با علت نامعلوم نباید دمنوش دارچین استفاده شود همچنین مصرف آن در دوران بارداری نیز ممنوع است.

زنجبیل

زنجبیل - گل من و تو

یک قاشق چای‌خوری از ریشه زنجبیل تازه خرد شده را به یک فنجان آب جوش اضافه و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید؛ سپس مقداری عسل به آن بیفزایید و این دَم‌کرده را روزانه ۲ تا سه بار میل کنید؛ افراد دچار فشار خون بالا باید از مصرف زنجبیل خودداری کنند.

آنقوزه (آنغوزه)

یک دوم قاشق چای‌خوری پودر آنغوزه را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و خوب هم بزنید؛ روزانه ۲ بار و به مدت چند روز از این محلول میل  کنید.

ریحان


۱۰ تا ۱۵ برگ ریحان را در یک فنجان آب جوش بریزید و پس از دَم کشیدن آن را بنوشید.

دَم‌کرده زیره، دارچین و زنجبیل

برای تهیه دَم‌کرده زیره، دارچین و زنجبیل، یک قاشق چای‌خوری پودر زیره را با همان میزان دارچین و زنجبیل خشک شده مخلوط، این ترکیب را در یک فنجان آب گرم حل و روزانه سه بار میل کنید.

منبع : سایت گل من و تو - کانال گل من و تو

اینستاگرام گل من و تو

ارسال پاسخ