همه چیز درباره کود دادن به گیاهان خانگی

همه چیز درباره کود دادن به گیاهان خانگی
همه چیز درباره کود دادن به گیاهان خانگی

همانطور که در اکث مطالب در مورد تغذیه گیاهان گفته شده است امروز می خواهیم مطلبی در مورد کود های شیمیایی ارائه دهیم. همه می دانیم که گیاهان برای رشد و سرزندگی علاوه بر آب به خاک غنی نیز نیاز دارند، که این خاک غنی از طریق کود های شیمیایی و غیر شیمیایی تامین خواهد شد. در این مطب نکاتی در مورد زمان کود دادن به گیاهان و نحوه کود دهی به خاک را با شما در میان بگذاریم. گیاهان با توجه به نوعشان هر کدام ممکن است در طی یکسال به انواع و اقسام متفاوتی از کودها نیاز داشته باشند، و تصور اینکه تمامی گیاهان به یک نوع کود و در یک زمان مشخص نیازمندند کاملا اشتباه می باشد.

علائم کمبود غذایی گیاهان

حواستون رو جمع کنید همیشه علائمی که در گیاه شما وجود دارد نشانه کمبود مواد غذایی نیست. اگه گیاه شما مریض شده باشه و شما بدون شناسایی مشکل به کیاه کود بدهید ممکت است نه تنها به آن کمک نکرده باشید بلکه باعث مرگ گیاه نیز بشوید چون گیاهان ضعیف تحمل جذب مواد زیاد در کود ها را ندارند. پس علائم بوجود آمده در گیاهان همیشه هم بر اثر کمبود مواد مغذی نیست، گاهی اوقات شرایط نامناسب محیطی، آبیاری نامناسب و برخی آفات باعث می شود در گیاه شما علائمی بوجود بیاید.

برای گیاهان عناصر را به دو دسته تقسیم می کنیم، دسته عناصر متحرک و غیر متحرک. نیتروژن، منیزیم، فسفر، کلر و پتاسیم از دسته عناصر محرک بوده و توانایی تحرک در بافت های گیاهان را دارند، به این صورت که در اثر کمبود آنها برگهای پایینی گیاهان تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. عناصر غیر متحرک شامل کلسیم، مس، منگنز، روی، گوگرد و آهن می باشند که توانایی حرکت دورن گیاه را ندارند، و علائم کمبود آنها در قسمت بالایی و برگهایی تازه روییده و جوان قابل مشاهده است.

بنر گل من و تو

مواد موجود در کودها

کودهای کامل دارای عناصری همچون فسفر(P)، نیتروژن (N)و پتاسیم (k)می باشند. هر سه عناصر نامبرده شده در گیاهان وظیفه خاصی را عهده دار خواهند شد. فسفر در رشد ریشه ها و گیاهانی با گلهای بیشتر، درشتر و با کیفیت بیشتر تاثیر دارد؛ از طرفی پتاسیم در تولید گل، رشد ریشه، رنگ بهتر گلها و میوه ها، قوی تر شدن ساقه گیاهان و افزایش آمادگی گیاه برای مقابله با بیماری ها و خطرات دوران استراحت موثر می باشد. نیتروژن نیز در رشد عمومی گیاه و برگسار مضاف بر تحریک رشد برگ و ساقه و سبزی گیاه تاثیر دارد.

برای گیاهان خانگی چه نوع کودی مناسب تر است؟

برای گیاهان خانگی چه نوع کودی مناسب تر است؟
برای گیاهان خانگی چه نوع کودی مناسب تر است؟

گیاهان خانگی عموما دارای دو دسته هستند: گیاهان با برگهای تزیینی و گیاهان گلدار

برای این نوع از گیاهان کودهای کامل موجود در بازار که دارای اندازه ای برابر از پتاسیم، فسفر و نیتروژن می باشند مناسب است، که فرمول این نوع از کودها ۱۰-۱۰-۱۰ و یا ۲۰-۲۰-۲۰ می باشد. توجه کنید برای گیاهان گلدار کودهایی که فسفر و پتاسیم آنها بیشتر از نیتروژن می باشد بهتر هستند، و گیاهانی که فقط برگهای تزیینی دارند به کودهایی با نیتروژن بیشتر نیازمندند، به طور مثال می توان برای گیاهان برگی از فرمون ۲۰-۲۰-۳۰ بهره گرفت.

فراموش نکنید نیاز کودی گیاهان با یکدیگر متفاوت است

نیازی کودی گیاهان با یکدیگر متفاوت است و باید در میزان و زمان کود دادن به گیاهان دقت کنید. اگر گیاه شما از کمبود کود رنج میبرد همین الان کود دهی را انجام دهید، اما در نظر داشته باشید گیاهانی همچون کاکتوس که دارای رشدی کم هستند نیازی به کود ندارند، اما اگر برای آن دسته از کاکتوس ها که گل می دهند به عنوان تشویق می خواهید کود دهی را انجام دهید، یادتان باشد غلظت کودی که استفاده می کنید یک چهارم کود دهی معمولی در دیگر گیاهان باشد، زیرا کود بیش از حد در این گیاهان منجر به شل شدگی ساقه گیاه خواهد شد. این نکته را نیز در نظر بگیرید؛ زمانی که می خواهید به گیاه کود بدهید قبل از آن گیاه را کمی مرطوب کنید و سپس کود را به آن بدهید، تا به این واسطه از سوختگی ریشه جلوگیری کنید.

بهترین زمان برای کود دهی گیاهان

بهترین زمان کود دادن به گل ها
بهترین زمان کود دادن به گل ها

اگر گیاه جدیدی خریداری کردید و یا گلدان گیاه خود را تعویض کرده اید ابتدا مکان مناسب را برای آن فرهم کرده و سپس تا یک ماه صبر کنید، و پس از آن کود دهی را شروع کنید. بهترین زمان برای دادن کود به گیاهان فصل بهار و تابستان می باشد. نکته ای را فراموش نکنید، برای کود دهی به گیاهان خود نصف غلظت نوشته شده بر روی بسته بندی از سوی کارخانه را استفاده کنید، تا گیاه شما دچار بیش بود مواد غذایی نشود. عموما برای کود دهی به گیاهان سن و نوع آنها بسیار مهم است؛ برای گیاهان جوانتر کود دهی در زمانهای نزدیکتری انجام خواهد شد؛ اما عموما برای گیاهان زینتی و گلدار هر ماه یکبار کود دهی آن هم با نصف غلظت نوشته شده بر روی بسته بندی از سوی کارخانه کافی می باشد.