طرز تهیه اشکنه گوجه فرنگی + ویدیو

اشکنه گوجه فرنگی
اشکنه گوجه فرنگی

اشکنه گوجه فرنگی : یکی از غذاهای سنتی ایران اشکنه هست که در مناطق مختلف با کمی تغییر درست میشه و با نون سرو میشه ولی اصل اشکنه گوجه فرنگی به خراسان رضوی و نیشابور برمیگرده و طرفداران خیلی زیادی داره. یکی از بهترین فذاها برای گیاه خواران به حساب میاد چون بدون گوشت درست میشه پس با ما همراه باشید تا دو دستور از اشکنه گوجه رو که خیلی خوشمزه هستند رو با هم مرور کنیم.

مواد لازم برای اشکنه گوجه فرنگی

  • سیب زمینی متوسط ۲ عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • پیاز یک عدد
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • لپه ۴ قاشق غذا خوری
  • نمک.فلفل سیاه.زردچوبه به میزان لازم
  • شنبلیله خشک یه قاشق غذا خوری
  • تره خشک.پیازچه خشک کمتر از یه قاشق غذا خوری
  • آرد یه قاشق غذا خوری
  • آلو سیاه حدود ۱۰ تا
  • رب گوجه فرنگی یه قاشق غذا خوری

طرز تهیه اشکنه گوجه فرنگی

اول از همه پیاز نگینی خرد شده رو تفت دادم کمی سرخ که شد آرد و سیب زمینی رو هم درشت خرد کردیم بهش اضافه کردم تفت بخوره لپه هم از قبل خیس کرده بودم اضافه شد و گوجه فرنگی .زردچوبه. فلفل و رب هم اضافه کردم تا تفت خورد آب بهش اضافه کردم تا پخته بشه یه نیم ساعت آخر پخت سبزی خشک شنبلیله.تره.پیازچه .نمک اضافه شد گذاشتم پخته که شد تخم مرغ رو در آخر توی اشکنه ریختم و بهم زدم تا پخته بشه و خودش رو بگیره …اشکنه فوق العاده خوشمزه ما حاضره

طرز تهیه اشکنه گوجه فرنگی
طرز تهیه اشکنه گوجه فرنگی

مواد لازم برای اشکنه گوجه فرنگی

  • گوجه فرنگی 2 عدد
  • پیاز 1 عدد<
  • روغن 2-3 ق غذاخوری
  • تخم مرغ 2 عدد
  • سیب زمینی 1 عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی 1 ق غذاخوری

طرز تهیه اشکنه گوجه فرنگی دستور دوم

در تمام انواع اشکنه‌ها ابتدا پیاز خورد شده در روغن سرخ می‌شود و سپس دیگر مواد به آن افزوده می‌شود. پس طبق روال برای تهیه اشکنه گوجه نیز ابتدا باید پیازها را خرد کرده و با مقداری زردچوبه در روغت تفت دهید. وقتی پیازها کمی تغییر رنگ داده و طلایی رنگ شدند، گوجه فرنگی رنده‌شده را به ان‌ اضافه کنید.

بنر گل من و تو

گوجه پیازها را خوب باهم سرخ کنید. در این مرحله رب گوجه را نیز اضافه کرد و تفت دهید. حالا موقع اضافه کردن سیب زمینی‌هاست. اگر سیب زمینی کوچک دارید درسته و اگر بزرگ هستند به 4 قسمت تقسیم کرده و داخل ظرف بریزید.

مقداری آب جوش اضافه کنید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید اشکنه جا بیفتد.
نیم ساعت قبل از سرو، تخم‌مرغ‌ها را شکسته و یکی، یکی به ظرف اضافه کنید.

اشکنه گوجه فرنگی
اشکنه گوجه فرنگی

 

ویدیو طرز تهیه اشکنه :
مطالب مرتبط :