طرز تهیه ترشی شور خیلی آسون

طرز تهیه ترشی شور
طرز تهیه ترشی شور

طرز تهیه ترشی شور : ترشی از چاشنی های خاص و ویژه ی کشور عزیزمون ایران هست که در واقع خوراکیی است که از قراردادن و نگهداری مواد مختلف من جمله انواع سبزیجات و صیفی جات و میوه جات در سرکه یا آب نمک بدست می آید ما در این مطلب براتون نحوه تهیه ترشی شور مرحله به مرحله آموزش میدیم و در آخر هم یک ویدیو از طرز تهیه ترشی شور براتون قرار میدیم.

مواد لازم برای تهیه ترشی شور

1 کیلو گل کلم
۵۰۰ گرم هویج
۳۰۰ گرم ساقه کرفس
۵۰۰ گرم خیار قلمی
حدود ۱۰۰ گرم فلفل سبز
۲ بوته سیر
۲۰۰ گرم ترخون تازه
سرکه سفید به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

مراحل تهیه ترشی شور

در ابتدا کلم هارو گل گل از هم جدا کرده و بعد از اینکه خوب شستیمشون روی یه پارچه تمیز پهنشون میکنیم تا کاملا خشک بشن. حالا کرفس و هویج هارو هم شسته حلقه حلقه میکنیم و میذاریم تا خشک بشن.

بنر گل من و تو

میتونین فلفل سبز هارو خیلی تند یا با تندی کمتر انتخاب کنین و مقداری هم که استفاده میکنین باز به سلیقه خودتون بستگی داره حالا فلفل سبزها و خیارهارو هم میشورین و میذارین تا کاملا خشک بشن در صورتی که خیار رو قلمی انتخاب کنین دیگه احتیاجی به خورد کردنشون نیست و میتونین درسته داخل شور ازش استفاده کنین.

در نهایت ترخون رو هم میشوریم و میذاریم خشک بشه در صورتی که کمی از برگ های تازه کرفس هم داخل شورمون استفاده کنیم شور ما خوش طعم تر و خوش عطر تر میشه.

حالا باید شور آب رو آماده کنیم با توجه به مقدار مواد و سایز دبه هایی که در نظر گرفتیم باید شور آب تهیه کنیم. کافیه به ازای هر لیوان آب یک قاشق غذاخوری سر پر نمک داخل قابلمه بریزیم و بعد بذاریم تا آب بجوش بیاد.

وقتی آب جوش اومد سرکه سفید رو اضافه میکنیم. به ازای هر چهار لیوان آب نصف لیوان سرکه سفید کافیه. حالا شعله گاز رو خاموش کرده و اجازه میدیم تا حدود یک ربع زمان بگذره تا شور آب از حرارت اولیه بیوفته. حالا دبه های تمیز و خشک خودمون رو انتخاب میکنیم و صیفی جات و سبزیجاتمون رو داخلشون میچینیم یادتون نره تا سیر رو هم داخل دبه ها بذارین.

مراحل تهیه ترشی شور
مراحل تهیه ترشی شور

‌نکته مهم

یه نکته خیلی مهم برای کپک نزدن شور که باید بهش توجه کنین اینه که هم ظرف و هم مواد باید کاملا خشک و تمیز باشن.

حالا دبه رو با شور آب پرمیکنیم تا خوب روی مواد رو بگیره و بعد در دبه رو محکم میبندیم و برای مدت یه روز داخل محیط آشپزخونه میذاریمش. بعد از یه روز در دبه رو باز میکینم و اگه باز به شور آب احتیاج بود داخل دبه ها میریزیم و بعد دبه هارو یه جای خنک میذاریم.

بعد از دو هفته شور خوشمزه و ترد شما حاضره و میتونیم نوش جونش کنید.

ویدیو طرز تهیه ترشی شور

موادلازم:
آب ۲لیتر
سرکه انگور۱،۵ لیتر
۶ق نمک درشت
۱ق پودرنمک
۱ق جوهر لیمو
سیر
نخود
موادترشی : کلم برگ،خیار ریز،خیارچنبر،هویج،حبه سیر،برگ بو،فلفل تند،گل کلم،دانه فلفل سیاه. درضمن دوستان این ترشی ۲۰روزه آماده هستش،و حتما جایه تاریک نگهدارید.