فواید و خواص بادمجان برای سلامتی و تندرستی

بادمجان
بادمجان

بادمجان یا بادنجان گیاهی خوراکی از تیرهٔ بادنجانیان است. این گیاه بومی هندوستان  است و در تمام مناطق گرم‌سیری و نیمه‌گرمسیری رشد می‌کند. بادمجان از جمله صیفی جاتی است که در تمام فصول سال یافت می شود. بادمجان در انواع مختلف مثل بادمجان معمولی، قلمی و دلمه ای به رنگ های بنفش، سبز و سفید وجود دارد. بادمجان سرشار ازفسفر، ناسونین، فولات، ویتامین های B، کلسیم، پتاسیم، ویتامین A و بتا، کربوهیدرات، آهن، فیبر و ویتامین C است. بادمجان که دارای طبع گرم و خشک می باشد، خواص و فوایدی برای بدن دارد. در این مطلب با گوشه ای از خواص بادمجان آشنا می شویم.

 

خواص بادمجان:

– بادمجان سرشار از فیبر و کربوهیدرات های کم محلول است و برای پیشگیری از ابتلا به دیابت و درمان دیابت نوع 2 مفید است.

– بادمجان به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند.

بنر گل من و تو

– بادمجان سبب تنظیم فشار خون می شود.

– مصرف منظم بادمجان از بروز بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.

– بادمجان برای تقویت حافظه و ذهن مفید است.

– بادمجان با دارابودن آب و فیبر فراوان و کالری کم برای کاهش وزن مفید است.

– فیبر موجود در بادمجان برای سلامت دستگاه گوارش و معده مفید است. همچنین به درمان یبوست و زخم معده کمک می کند.

– ویتامین PP موجود در بادمجان، وابستگی به نیکوتین در افراد سیگاری را کاهش و به ترک دائمی سیگار کمک می کند.

– ویتامین C موجود در بادمجان برای درمان و تسکین زخم و جراحت مفید است.

– بیوفلاونوئیدهای موجود در بادمجان به کنترل و کاهش استرس و فشار خون بالا کمک می کنند.

– بادمجان سرشار از ترکیبات فنولی و ویتامین C است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

– بادمجان با از بین بردن رادیکال های آزاد برای جلوگیری از ابتلا به سرطان مفید است.

 

بادمجان
بادمجان

 

– نانوسین موجود در بادمجان از بروز اختلالات شناختی و مغزی از جمله انسداد عصبی، آلزایمر و زوال عقل پیشگیری می کند.

– بادمجان به حفظ سلامت و تقویت استخوان ها کمک می کند. همچنین از تخریب استخوانی و بروز پوکی استخوان جلوگیری می کند.

– بادمجان سرشار از آهن و مس می باشد. بنابراین هموگلوبین خون را افزایش و کم خونی را درمان می کند.

– بادمجان انرژی بخش است.

– بادمجان غنی از ویتامین A و K و کلسیم و فولات است. بنابراین برای سلامت نوزادان و کودکان مفید است.

– بادمجان سبب افزایش تولید صفرا در کبد، از بین بردن چربی اضافی کبد و کاهش درد کبدی می شود.

– بادمجان سبب کاهش اسید اوریک و درمان نقرس می شود.

– بادمجان برای درمان بواسیر موثر است.

– بادمجان به آرامش ذهن و درمان بی خوابی کمک می کند.

–  بادمجان برای از بین بردن زگیل مفید است. همچنین از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند.

– بادمجان به تقویت ریشه مو کمک می کند. همچنین از بروز شوره سر، خارش و غیره پیشگیری می کند.

 

عوارض جانبی بادمجان:

–بادمجان ممکن است سبب بروز برخی اختلالات گوارشی شود.

–  مقادیر بالای اسید اگزالیک موجود در بادمجان خطر ابتلا به سنگ کلیه و آرتریت در برخی افراد را افزایش می دهد.

–بادمجان ممکن است سبب بروز واکنش های آلرژیک شود.

– در صورت مصرف داروهای ضد افسردگی از خوردن بادمجان پرهیز کنید.