5 دلیل برای کاشت درخت در فصل زمستان

5 دلیل برای کاشت درخت در فصل زمستان
5 دلیل برای کاشت درخت در فصل زمستان

شاید دیده یا شنیده باشید اکثر موارد باغبانی و کاشت درخت در فصل زمستان انجام میشود. زمستان تنها برای کاشت درخت در مناطق معتدل بهترین زمان نیست بلکه در همه مناطق برای افزایش احتمال موفقیت بهتر است زمستان را برای این کار انتخاب کنید. در مناطقی که زمین در طول زمستان کاملا یخ میزند، کار کندن گودال دشوارتر میشود و بهتر است درختکاری در اواخر پاییز یا اواخر زمستان صورت بگیرد.

از آنجایی که گیاه خواب است، از جا به جایی شوکه نمیشود یا احتمال آن کاهش می یابد. در حالی که در زمان بیداری و فعال بودن گیاه هنگامی که آن را از محیطی به محیط دیگر منتقل میکنید، شوکه شده و تا مدتی رشد نمیکند.

دلایل کاشت درخت در زمستان

1- جا به جایی باعث شوکه شدن گیاه نمی شود

گیاهان در زمستان به خواب زمستانی فرو میروند. بنابراین رشد فعال ندارند. از آنجایی که گیاه خواب است، از جا به جایی شوکه نمیشود یا احتمال آن کاهش می یابد. در حالی که در زمان بیداری و فعال بودن گیاه هنگامی که آن را از محیطی به محیط دیگر منتقل میکنید، شوکه شده و تا مدتی رشد نمیکند و حتی ممکن است برگهای خود را از دست داده یا به طور کامل خشک شود. بنابراین جلوگیری از شوکه شدن گیاه اهمیت زیادی دارد. به خصوص در صورتی که گیاه از زمین بیرون کشیده میشود و در داخل زمین دیگری کاشته میشود تنها در زمان خواب میتواند این شوک را تحمل کند.

بنر گل من و تو

2- گیاه در زمان خواب آب خیلی کمی نیاز دارد

هنگامی که گیاه در خواب زمستانی به سر میبرد، به آب خیلی کمتری نیاز دارد در حالی که در فصل رشد (بهار، تابستان و حتی پاییز) باید مرتبا آبیاری شود. علاوه بر این، در زمستان بارندگی بیشتر از سه فصل دیگر است بنابراین تا مدتی از بابت آبیاری گیاهان نگرانی زیادی وجود ندارد. با این حال باید توجه داشته باشید آبیاری گیاهانی که تازه کاشته شده اند بسیار مهم است بنابراین در هر فصلی که گیاه را کاشته اید باید به آنها آب بدهید.

5 دلیل برای کاشت درخت در فصل زمستان
5 دلیل برای کاشت درخت در فصل زمستان

3- بیماریهای گیاهی و آفت زدگی در زمستان فعال نیست

هنگامی که گیاه تازه را در زمستان در داخل خاک قرار میدهید، نیازی نیست نگران هجوم آفتها و جویدن برگها و شیره گیاه و ضعیف کردن آنها باشید. حشرات و آفتها در زمستان فعال نیستند و تا مدتی نگرانی راجع به آفت زدگی وجود ندارد. همچنین خطر بیماریهای قارچی مانند لکه برگی یا سفیدک پودری وجود ندارد.

4- به گیاه فرصت سازگاری داده می شود

هنگامی که گیاهان را در زمستان در باغچه میکارید، به آنها فرصت کافی میدهید تا با محل جدید خود سازگاری یافته و عادت کنند. در این شرایط گیاه در فصل بهار خیلی زود ریشه های خود را گسترش میدهد و پیش از رسیدن گرمای شدید تابستان کاملا آماده شده است. به خصوص در مورد گیاهان چوبی (درختان و درختچه ها) این مورد اهمیت دارد چرا که درختها و درختچه ها به خوبی به کاشت پاییزی و زمستانی واکنش مثبت نشان میدهند. از آنجایی که گیاه هنگامی که در بستر جدید قرار گرفته خواب بوده، با اولین نشانه های فرا رسیدن بهار که در بسیاری از موارد برای انسان آشکار نیست، گیاه شروع به رشد ریشه میکند چرا که بی صبرانه منتظر اولین نشانه های شرایط مناسب برای رویش است.

شروع رشد ریشه در اوایل بهار باعث میشود گیاه شروع قوی و پر شوری داشته باشد. خاک اطراف گیاهان به واسطه بارندگی نشست کرده و در صورتی که در پاییز مالچ پاشی انجام داده باشید به حفظ دمای خاک و رطوبت آن کمک میشود. کاشت گیاه در زمستان و مالچ پاشی باعث میشود گیاه در بهار یک قدم جلوتر از گیاهانی باشد که در بهار کاشته میشوند.

در مورد گیاهان چند ساله کوچکتر نیز میتوان کاشت پاییزه یا زمستانه انجام داد اما گاهی اوقات به واسطه کوچک بودن و یا کمتر بودن سیستم ریشه در مقایسه با درختها و درختچه ها، سازگاری با زمستان برای گیاه دشوارتر است. بنابراین گیاهان کوچکتر را در آب و هوای سرد و مرطوب نکارید.

5- کنترل دمای زمستان

منظور از آب و هوای معتدل در باغبانی، تابستانهای گرم و زمستانهای خنک است که معمولا به نواحی بین شرایط استوایی و قطبی گفته میشود. بنابراین در این تعریف باغبانی، تقریبا تمامی مناطق ما معتدل محسوب میشود. به جز مناطقی که پایینتر از مناطق نیمه استوایی هستند و استوایی محسوب میشوند، مناطق بیابانی و مناطقه مدیترانه ای.
به طور کلی برای این که بدانید اکنون در زمستان در محل خود درخت بکارید یا نه، ببینید آیا زمین یخ زده است یا نه. اگر زمین یخ نزده است میتوانید درخت بکارید.

منبع: پایش