چند روز پیش یه خانمی اومده بود پیشم که خونریزی های غیرطبیعی و شدید داشت. بعد از معاینه بهش گفتم باید کورتاژ شون کنم، یعنی بنده خدا رنگ از رخسارش پرید! گفت وای چرا؟ مگه حامله ام! نه نمیشه که. باید با شوهرم مشورت کنم و از این حرفها!
حالا بنده خدا نمیدونست که منظورم کورتاژ تشخیصیه! البته یه کم که براش توضیح دادم فشارش که افتاده بود به سر جاش برگشت و خدا رو شکر کم کم آروم شد!
کورتاژ تشخیصی چیست؟
از اونجایی که شاید خیلی از خانمها واقعا ندونند کورتاژ تشخیصی چیه، تصمیم گرفتم این مطلب رو بنویسم. اول از همه بگم که کورتاژ تشخیصی با اون کورتاژ که به سقط جنین مربوطه فرق داره! یعنی هدف اصلی این پست رفع همین ابهامه و اینکه دوستانی که با کورتاژ تشخیصی آشنا نیستند در حدنیاز آشنا شن!
کورتاژ تشخیصی یه روش تشخیصیه که در اون از داخل رحم نمونه برداری می کنیم.
یادتون هست که قبلا گفته بودم برای نمونه گیری از دهانه رحم، از روشهای پاپ اسمیر و در صورت نیاز کولپوسکوپی استفاده میشه؟
حالا اگه بافتهای داخل رحم دچار مشکل شده باشند از روش کورتاژ تشخیصی برای نمونه گیری استفاده می شه.
مواردی که از کورتاژ تشخیصی استفاده میشه عبارتند از:
– اختلالات قاعدگی شدید
– خونریزیهای غیرطبیعی از رحم
– شناسایی دقیق و درمان سرطان رحم و میزان پیشرفت اونها
– شناسایی مواد باقیمانده بعد از سقط جنین
– بررسی خونریزیهای بعد از یائسگی
– تشخیص ظاهر غیرطبیعی و بزرگ شدن رحم
همونطور که حتما متوجه شدین ما این روش رو استفاده می کنیم تا مشکلات و اختلالات خود رحم و داخل رحم (نه دهانه اون) رو بررسی کنیم.
چرا باید کورتاژ تشخیصی حتما در بیمارستان انجام بشه؟
به دلیل حساسیت کار، کورتاژ تشخیصی باید در کلینیک استریل یا بیمارستان انجام بشه. شخص، حین کار دردی احساس نمی کنه چون این کار بعد از بی حسی موضعی یا بیهوشی انجام میشه!
روش کار در کورتاژ تشخیصی
روش کار هم اینطوریه که دهانه رحم رو توسط تناکولوم باز می کنیم و با ابزار مخصوصی به اسم کورت، از همه جهات رحم نمونه برداری کرده و برای بررسی های بیشتر به آزمایشگاه می فرستیم!
ارسال پاسخ