دسر

2 رسپی عالی طرز تهیه حلوای عربی (شیر خشک) تست شده

حلوای عربی - دستور پخت حلوا عربی
حلوای عربی - دستور پخت حلوا عربی

طرز تهیه حلوا عربی (جلوای شیر خشک) : سلاام به همگی براتون دستور حلوای عربی رو آوردم (بهش حلوای کشدار هم میگن که با شیرخشک و آرد گندم درست میشه) که تفاوت اون با حلوای معمول خودمون در استفاده از شیرخشک هست که بهش حلوای زیر خشک هم میگن، رسپی ها تقریبا یکی هست که رسپی اول رو یمشه با ماسوره شکل دارد ولی رسپی دوم رو نمیشه که هرکدوم رو دوست داشتید میتویند درست کنید رسپی اول طعم شبیه به سوهان داره حتما امتحان کنید.

اصلا حلوا چیست؟

میشه گفت حلوا یک کلمه عربی هست به معنی شیرین، درسته که اصالت دسر حلوا به کشورهای عربی بازمیگرده ولی این دسر را در سراسر دنیا درست میکنن. خب حالا بریم سراغ دستور پخت حلوا عربی خیلی خوشمزه راستی میتونید انواع مختلف حلوا رو از سایت گل من و تو بخونید و درست کنید.

مواد لازم برای حلوا عربی

این مقداری که براتون مینویسم به اندازه همین ظرفهای که در تصویر بالا میبینید بهتون حلوا میده
آرد سفید یک و نیم پیمانه
نشاسته نیم پیمانه
شیر خشک نیم پیمانه
کره،روغن جامد، روغن مایع جمعا ٢٠٠ گرم ( که باید مقدار کره نسبت به دو تا روغن دیگه بیشتر باشه)
آب یک پیمانه
شکر دو پیمانه
گلاب یک چهارم پیمانه
پودر هل سبز نصف قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به میزان لازم

آموزش تهیه حلوا عربی

قبل از شروع آموزش نکته مهم این حلوا رو بهتون بگم که در طرز تهیه حلوا اینست که آرد را باید به خوبی تفت دهیم. شکر و آب رو میذاریم روی شعله و هم میزنیم تا دونه های شکر حل بشه ولی نیاز نیست که قوام بیاد، در همین حد که شکر حل شد گلاب و زعفرون رو اضافه میکنیم.

توی یه ماهیتابه پهن، روغن ها رو میریزیم و وقتی آب شدن مخلوط ارد و نشاسته و شیر خشک رو روش الک میکنیم و شروع میکنیم به سرخ کردن آرد تا حدی که رنگش طلایی خوشرنگ بشه. بسته به جنس آرد ممکنه مجبور بشید کمی روغن اضافه کنید چون مخلوط باید به غلظتی شبیه حلیم برسه.

چطور شهد رو به حلوا اضافه کنیم؟

خلاااااصه با شعله متوسط هی هم میزنید هی هم میزنیدتا طلایی بشه ، مثلا من این حلوا رو کمتر سرخ کردم همانند اینکه در تصویر میبینید ، دیگه اینش بستگی به خودتون داره، بعدش شهد رو اضافه کنید، فقط دقت داشته باشید شهد حتما باید داغ باشه، و اینکه حتما باید ذره ذره اضافه بشه. دیگه تو این مرحله فاتحه دستتون رو بخونید و خیلیییی خوب هم بزنید تا به غلظت برسه.

این حلوا مثل کارامله و طعمی مثل سوهان داره یعنی نگم براتون که چه خوشمزست. اگه خواستید مث من ماسوره بزنید حتمااااا اجازه بدید تا خنک بشه.ولی اگه میخوایید تو سینی صافش کنید یا لای نون میکادو بذارید حتما باید داغ باشه

دستور پخت دوم حلوای عربی (حلوای شیر خشک)

پیشنهاد میکنم این حلوا رو به صورت سنتی سرو کنید و به ماسوره نزنید.

حتما مطالعه کنید
طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی برای کودکان
طرز تهیه حلوای عربی با شیر خشک
طرز تهیه حلوای عربی با شیر خشک
مواد لازم برای حلوای عربی
  • آرد گندم ۱ پیمانه
  • شیرخشک ۱/۲پیمانه
  • شکر ۱پیمانه
  • روغن ۱/۲پیمانه
  • آب ۱/۲پیمانه
  • گلاب ۱/۴پیمانه
  • پودر هل ۱/۴ قاشق چای خوری
  • زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه حلوای عربی

ابتدا شربت رو آماده میکنیم برای تهیه شربت حلوا، آب و شکر و گلاب و هل و زعفران با هم درون ظرفی روی حرارت گذاشته همین که شکر حل شد یه جوش بزنه کافیه، بذارین کنار تا خنک بشه.

برای تهیه حلوا آرد رو الک کنید با شیر خشک و روغن روی حرارت ملایم بذارین و مرتب به هم بزنید تا رنگ آن طلایی بشه، شیرخشک زود میسوزه پس مراقب باشید سپس از روی حرارت بردارین و شهد رو بهش اضافه کنید و سریع به هم بزنید تا گلوله نشه حلوا را درون ظرف سرو ریخته و با سلیقه خود تزیین کنید من با پرک بادام و خلال پسته تزیین کردم.

 

نکات مهم حلوای عربی و سوالات دوستان

– اگه بخواین حلوا غلیظ تر بشه میتونید مجدد روی حرارت بذارین ولی این حلوا مناسب ماسوره زدن نیست.

– از شیرخشک نیدو استفاده کردم که سوپرمارکتها دارند میتونید از شیرخشک قنادی هم(شور نباشه) استفاده کنید که فروشگاههای لوازم قنادی دارند، شیرخشک بچه و کافی میت(مخصوص قهوه و نسکافه) مناسب نیستند.

– از روغن مایع استفاده کردم ولی میتونید از مخلوط کره و روغن هم استفاده کنید.

– آرد گندم از سوپر مارکتها تهیه کنید.

– پیمانه رو هر چیزی میتونید در نظر بگیرید من از لیوان به حجم ۲۵۰ سی سی استفاده کردم و چیزی که شما در تصویر مشاهده میکنید دوبرابر این مقدار هست.

چند روز داخل یخچال میشه نگه داشت؟ یک هفته میشه

من درست کردم با همین مقدار ولی اول اینکه روغنش کم بود برا شما مشخصه اردتون روغنش بیشتره و بعد از اضافه کردن شیره اصلا اینقدر روان نبود و رنگش کم رنگتر از مال شما ؟ روغنش بیشتر نیست آرد وقتی زیاد تفت بخوره خودش روغن پس میده به اصطلاح خودشو ول میکنه روان نبودن مال شما یک دلیلش همینه که آرد رو زیاد تفت ندادین چون رنگش میگین کمتر از اینه.

شیر خشک قنادی همون شیرخشکی که همراه قهوه استفاده میشه ( کافی میت) یا فرق داره؟ بله فرق داره

شیرخشک فله از لوازم قنادی گرفتم یه کم شوره میشه ازش استفاده کرد واسه حلوا؟ نه پیشنهاد میکنم که استفاده نکنید

این حلوا رو من یه بار درست کردم ولی موقع تفت دادن شیر خشک گلوله گلوله شد .فکر میکنید مشکل چی بوده؟ اگه با روغن تفت بدین نباید گلوله بشه احتمالا روغن کافی نبوده

رسپی و تصویر اول از زهرا بختیاری و دومی از نجمعه السادات شریعتمداری

مطالب مرتبط :

طرز تهیه حلوا شیر دارچین

طرز تهیه حلوا جوش

طرز تهیه حلوای ایرمیک مغزدار ترکی

ارسال پاسخ