2 رسپی عالی طرز تهیه حلوای عربی (شیر خشک) تست شده

حلوای عربی - دستور پخت حلوا عربی
حلوای عربی - دستور پخت حلوا عربی

طرز تهیه حلوا عربی (جلوای شیر خشک) : سلاام به همگی براتون دستور حلوای عربی رو آوردم (بهش حلوای کشدار هم میگن که با شیرخشک و آرد گندم درست میشه) که تفاوت اون با حلوای معمول خودمون در استفاده از شیرخشک هست که بهش حلوای زیر خشک هم میگن، رسپی ها تقریبا یکی هست که رسپی اول رو یمشه با ماسوره شکل دارد ولی رسپی دوم رو نمیشه که هرکدوم رو دوست داشتید میتویند درست کنید رسپی اول طعم شبیه به سوهان داره حتما امتحان کنید.

اصلا حلوا چیست؟

میشه گفت حلوا یک کلمه عربی هست به معنی شیرین، درسته که اصالت دسر حلوا به کشورهای عربی بازمیگرده ولی این دسر را در سراسر دنیا درست میکنن. خب حالا بريم سراغ دستور پخت حلوا عربی خيلي خوشمزه راستی میتونید انواع مختلف حلوا رو از سایت گل من و تو بخونید و درست کنید.

مواد لازم برای حلوا عربی

اين مقداري كه براتون مينويسم به اندازه همين ظرفهای که در تصویر بالا میبینید بهتون حلوا میده
آرد سفيد يك و نيم پيمانه
نشاسته نيم پيمانه
شير خشك نيم پيمانه
كره،روغن جامد، روغن مايع جمعا ٢٠٠ گرم ( كه بايد مقدار كره نسبت به دو تا روغن ديگه بيشتر باشه)
آب يك پيمانه
شكر دو پيمانه
گلاب يك چهارم پيمانه
پودر هل سبز نصف قاشق غذاخوری
زعفران دم كرده به ميزان لازم

آموزش تهیه حلوا عربی

قبل از شروع آموزش نکته مهم این حلوا رو بهتون بگم که در طرز تهیه حلوا اینست که آرد را باید به خوبی تفت دهیم. شكر و آب رو ميذاريم روي شعله و هم ميزنيم تا دونه هاي شكر حل بشه ولي نياز نيست كه قوام بياد، در همين حد كه شكر حل شد گلاب و زعفرون رو اضافه ميكنيم.

توي يه ماهيتابه پهن، روغن ها رو ميريزيم و وقتي آب شدن مخلوط ارد و نشاسته و شير خشك رو روش الك ميكنيم و شروع ميكنيم به سرخ كردن آرد تا حدي كه رنگش طلايي خوشرنگ بشه. بسته به جنس آرد ممكنه مجبور بشيد كمي روغن اضافه كنيد چون مخلوط بايد به غلظتي شبيه حليم برسه.

چطور شهد رو به حلوا اضافه کنیم؟

خلاااااصه با شعله متوسط هي هم ميزنيد هي هم ميزنيدتا طلايي بشه ، مثلا من اين حلوا رو كمتر سرخ كردم همانند اینکه در تصویر میبینید ، ديگه اينش بستگي به خودتون داره، بعدش شهد رو اضافه كنيد، فقط دقت داشته باشيد شهد حتما بايد داغ باشه، و اينكه حتما بايد ذره ذره اضافه بشه. ديگه تو اين مرحله فاتحه دستتون رو بخونيد و خيليييي خوب هم بزنيد تا به غلظت برسه.

اين حلوا مثل كارامله و طعمي مثل سوهان داره يعني نگم براتون كه چه خوشمزست. اگه خواستيد مث من ماسوره بزنيد حتمااااا اجازه بديد تا خنك بشه.ولي اگه ميخواييد تو سيني صافش كنيد يا لاي نون ميكادو بذاريد حتما بايد داغ باشه

دستور پخت دوم حلوای عربی (حلوای شیر خشک)

پیشنهاد میکنم این حلوا رو به صورت سنتی سرو کنید و به ماسوره نزنید.

طرز تهیه حلوای عربی با شیر خشک
طرز تهیه حلوای عربی با شیر خشک
مواد لازم برای حلوای عربی
  • آرد گندم ۱ پیمانه
  • شیرخشک ۱/۲پیمانه
  • شکر ۱پیمانه
  • روغن ۱/۲پیمانه
  • آب ۱/۲پیمانه
  • گلاب ۱/۴پیمانه
  • پودر هل ۱/۴ قاشق چای خوری
  • زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه حلوای عربی

ابتدا شربت رو آماده میکنیم برای تهیه شربت حلوا، آب و شکر و گلاب و هل و زعفران با هم درون ظرفی روی حرارت گذاشته همین که شکر حل شد یه جوش بزنه کافیه، بذارین کنار تا خنک بشه.

برای تهیه حلوا آرد رو الک کنید با شیر خشک و روغن روی حرارت ملایم بذارین و مرتب به هم بزنید تا رنگ آن طلایی بشه، شیرخشک زود میسوزه پس مراقب باشید سپس از روی حرارت بردارین و شهد رو بهش اضافه کنید و سریع به هم بزنید تا گلوله نشه حلوا را درون ظرف سرو ریخته و با سلیقه خود تزیین کنید من با پرک بادام و خلال پسته تزیین کردم.

 

نکات مهم حلوای عربی و سوالات دوستان

– اگه بخواین حلوا غلیظ تر بشه میتونید مجدد روی حرارت بذارین ولی این حلوا مناسب ماسوره زدن نیست.

– از شیرخشک نیدو استفاده کردم که سوپرمارکتها دارند میتونید از شیرخشک قنادی هم(شور نباشه) استفاده کنید که فروشگاههای لوازم قنادی دارند، شیرخشک بچه و کافی میت(مخصوص قهوه و نسکافه) مناسب نیستند.

– از روغن مایع استفاده کردم ولی میتونید از مخلوط کره و روغن هم استفاده کنید.

– آرد گندم از سوپر مارکتها تهیه کنید.

– پیمانه رو هر چیزی میتونید در نظر بگیرید من از لیوان به حجم ۲۵۰ سی سی استفاده کردم و چیزی که شما در تصویر مشاهده میکنید دوبرابر این مقدار هست.

چند روز داخل یخچال میشه نگه داشت؟ یک هفته میشه

من درست كردم با همين مقدار ولي اول اينكه روغنش كم بود برا شما مشخصه اردتون روغنش بيشتره و بعد از اضافه كردن شيره اصلا اينقدر روان نبود و رنگش كم رنگتر از مال شما ؟ روغنش بیشتر نیست آرد وقتی زیاد تفت بخوره خودش روغن پس میده به اصطلاح خودشو ول میکنه روان نبودن مال شما یک دلیلش همینه که آرد رو زیاد تفت ندادین چون رنگش میگین کمتر از اینه.

شير خشك قنادي همون شيرخشكي كه همراه قهوه استفاده ميشه ( كافي ميت) يا فرق داره؟ بله فرق داره

شیرخشک فله از لوازم قنادی گرفتم یه کم شوره میشه ازش استفاده کرد واسه حلوا؟ نه پیشنهاد میکنم که استفاده نکنید

این حلوا رو من یه بار درست کردم ولی موقع تفت دادن شیر خشک گلوله گلوله شد .فکر میکنید مشکل چی بوده؟ اگه با روغن تفت بدین نباید گلوله بشه احتمالا روغن کافی نبوده

رسپی و تصویر اول از زهرا بختیاری و دومی از نجمعه السادات شریعتمداری

مطالب مرتبط :

طرز تهیه حلوا شیر دارچین

طرز تهیه حلوا جوش

طرز تهیه حلوای ایرمیک مغزدار ترکی