طرز تهیه نان چاباتا با خمیر ترش فوق العاده + ویدیو

طرز تهیه نان چاباتا با خمیر ترش
طرز تهیه نان چاباتا با خمیر ترش

طرز تهیه نان چاباتا با خمیر ترش : یکی از نان های خوشمزه ایتالیایی همین نون هست که بهش Ciabatta Bread هم میگن این نون خوشمزه رو میتونید برای انواع سالاد و غذا استفاده کنید، این نون بافت خیلی خوب و نرمی داره که با خمیر ترشه خیلی هم راحت درست میشه این نون برای اولین بار در سال 1982 تولید شد. یک نانوایی کوچک در نزدیکی ونیز جایی بود که آرنالدو کاوالاری، پخت نان چاباتا را در آن محل آغاز کرد. این نان خیلی زود توانست جای نان فرانسوی را در ساندویچ ها بگیرد.

نکته مهم برای تهیه نان چاباتا با خمیر ترش

برای تهیه این نون احتیاج داریم به ۲۵۰ گرم خمیرترش تغذیه شده اما نه یکبار بلکه سه یا چهاربار باید اونو تغذیه کنید تا کاملا فعال بشه بدین صورت که مثلا ده گرم خمیر ترش رو از یخچال بیرون میارین با ده گرم آب و ده گرم آرد مخلوط میکنید میذارین تا کاملا حجیم بشه حدود ۶_۷ساعت طول میکشه حالا شما حدود ۳۰ گرم خمیرترش کمی هم کمتر دارین حالا باید مجددا با ۲۰ الی ۲۵ گرم آرد و همین مقدار آب مخلوط کنید و باز اجازه بدین فعال بشه به همین صورت روزی دو سه بار باید خمیر ترش رو به نسبت مساوی تغذیه کنید فقط مرتبه آخر بهتر به نسبت دو برابر اونو تغذیه کنید ینی هر چقدر خمیرترش آماده شده با دو برابرش آب و دو برابرش آرد مخلوط کنید

نان چاباتا
نان چاباتا

طرز تهیه نان چاباتا

450 گرم آرد نان رو همراه با ۳۵۰گرم آب تصفیه شده و ۲۵۰ گرم خمیرترش تغذیه شده داخل کاسه همزن بریزید ۸ گرم نمک و دو قاشق روغن زیتون هم اضافه کنید و با سر پدالی همزن مواد رو مخلوط کنید تا جایی که خمیر از ظرف جدا بشه خمیر این نون شله و ورز دادنش با دست سخته اگه همزن ندارین با یه قاشق چوبی اونو ورز بدین بعد از این خمیر رو داخل یه ظرف که با روغن زیتون چرب شده بریزین در ظرف رو بذارین و یکساعت استراحت بدین بعد خمیر رو از چهار طرف فولد کنید.

بنر گل من و تو

مجددا استراحت بدین و پس از یک ساعت دیگه فولد کنید و باز استراحت بدین بعد خمیر رو به مدت حدودا ۶ ساعت در یخچال بذارین سپس بیرون بیارین یک ساعت در محیط قرار بدین بعد خمیر رو روی سطح آردپاشی شده برگردونید روش آرد بپاشید و بصورت مستطیل دربیارین دقت کنید زیاد با خمیر بازی نکنید که پفش از بین نره با کمک کاتر اونو به قسمتهای کوچکتر تقسیم کنید و روی یه پارچه نخی که آردپاشی شده استراحت بدین تقریبا پس از نیم ساعت با کمک کاردک خمیر رو بردارین و داخل سینی فر قرار بدین مجددا نیم ساعت استراحت بدین سپس در فری که از قبل با ۲۳۰ درجه سانتی گراد گرم شده همراه با یه سینی آب گرم برای رطوبت داخل فر بذارین تقریبا سی دقیقه لازمه (این مدت بستگی به سایز نون داره)تا نون پخته بشه روش کمی طلایی

طرز تهیه نان چاباتا
طرز تهیه نان چاباتا

رسپی و ویدیو از نجمعه السادات شریعتمداری

ویدیو طرز تهیه نان چاباتا با خمیر ترش

مطالب مرتبط :

طرز تهیه نان زیتون با خمیر ترش

طرز تهیه کیک خمیر ترش خوشمزه

طرز تهیه خامه ترش خانگی