طرز تهیه کلیچه و شورمزه (کولیچه) فوق العاده خوشمزه + ویدیو

طرز تهیه کلیچه و شورمزه
طرز تهیه کلیچه و شورمزه

طرز تهیه کلیچه و شورمزه مهابادی : یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی مهاباد هست که کمتر کسی رو میشناسم به مهاباد اومده و از این خوشمزه نخورده باشه ولی در این آموزش میخوام بهتون نحوه درست کردن کولیچه شورمزه رو آموزش بدم که خیلی راحت بتونید توی خونه درستش کنید. این دستور عالی وبی نقصه حتی از بیرونیا هم بهتره، تمام نکات رو رعایت کنید لطفا تا نتیجه صددرصد رضایت بخش باشه

مواد لازم برای تهیه کلیچه و شورمزه

آرد سفید الک شده ۵۷۰ گرم
شیر ولرم ۱لیوان (منظور لیوان دسته دارفرانسویه)
آب ولرم نصف لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۱ قاشق مرباخوری
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
مایه خمیرفوری 1 قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق مرباخوری سرخالی

طرز تهیه کلیچه و شورمزه در خانه

شیر، آب، شکر، روغن، تخم مرغ را با هم مخلوط کنید سپس خمیر مایه را اضافه و مخلوط کنید حالا آرد و نمک را بریزید. توجه داشته باشید که آرد را بتدریج اضافه کنید چون نوع و جنس آردها با هم متفاوته پس ممکنه تمام آرد ذکر شده مصرف نشه، تا جایی اضافه کنید که خمیری بشه و به دست نچسبه. بیش از حد هم آرد نزنید که خمیرتون سفت بشه، تو کیفیت نهایی تاثیر میذاره.

بنر گل من و تو

خمیر را روی سطح کار ۱۰دقیقه ورز دهید و ۲۰ بار حالت ضربه ای به سطح کار بکوبید (چسبندگی جزئی خمیر با همین ورز دادن رفع میشه اصلا آرد اضافه به خورد خمیر ندید)خمیر را بشکل توپ دربیارید و داخل کاسه بذارید، سلفون و پارچه بکشید ۱ ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا حجمش ۲ برابر شود.

پف خمیر را بگیرید و باز یکم ورز بدید و چونه کنید(چونه های۹۰ گرمی مناسبه) چونه ها را روی کاغذ روغنی یا سطح آرد پاشی بذارید روشون یک نایلون فریزر و پارچه بکشید و ۲۰دقیقه استراحت دهید تا حجمشون دو برابر بشه.

مراحل پایانی تهیه کولیچه شورمزه

سطح کار آرد پاشی کنید و چونه ها را با وردنه باز کنید(چونه ها چون پف کردن ممکنه وقتی بر میدارید شکلش کمی بهم بخوره اصلا سعی نکنید دوباره جمعش کنید که در اونصورت موقع سرخ کردن حباب نمیرنه و سفت و بی کیفیت میشه. اشکال نداره همونطور بذارید رو سطح کار، کمی آرد بپاشید و بازش کنید درست میشه) روغن داخل تابه بریزید (روغن زیاد باشه هر چه خمیر داخل روغن شناور باشه بهتر پف میکنه) روغن داغ که شد خمیر را بذارید داخلش، دو طرفش رو سرخ کنید و با چنگال چند قسمتشم سوراخ کنید که خیلی پف نکنه.

زیاد هم اصلا سرخ نکنید چون سفت میشه همین که یکم طلایی شد کافیه، بعد سرخ کردن حتما دونه به دونه بلافاصله داخل قابلمه بذارید روش نایلون فریزر بکشید و درقابلمه رو بذارید. داخل نون نخود و پودر فلفل قرمز تند ریخته، لقمه کنید و همراه دوغ سرو و نوش جان کنید.

برای نخود آب هم:

نخود را شب قبل خیس کنید بعد با مقداری آب، یک عدد پیاز خردشده، نمک، زردچوبه، کره بریزید تو زودپز بپزه یک ساعت، از چند تکه قلم گوساله داخلش استفاده بشه خوشمزه تر هم میشه. نخودها بایدخیلی خوب بپزن وکاملا نرم و مغز پخت بشه. اگر زودپز نداشتید تو قابلمه بپزید ولی مدت زمان پخت طولانی تر میشه

کلیچه و شورمزه
کلیچه و شورمزه

این غذا بصورت گرم سرو میشه، اگه کولیچه هاتون سرد شد تو مایکروویو نذارید بافتش سفت میشه،کافیه چند ثانیه رو حرارت اجاق زیر و رو کنید دوباره گرم میشه

ویدیو مراحل تهیه کولیچه شورمزه

نکات و سوالات متداول

  • آب نخود رو داخل نون نریزید چون نون رو خیس
  • یک سوالی داشتم من پختم، ولی نونا انقد نرم نشدن اطرافشون شکننده بود. میخواستم نخودارو که ریختم بپیچم لقمه رو پاره میشدن. از چی میتونه باشه؟ بیش از اندازه سرخ کردی.وقتی داخل روغن انداختید یکم خودشو گرفت بلافاصله برگردونید که لبه
  • اگر نخود دوست نداشته باشيم چي بانونش ميشه خورد؟ نونش خالیش هم خیلی خوشمزه ست هر چی که دوست داشتید
  • خمیر من حجمش دو برابر نشد یعنی خراب کردم؟ باید حجمش دوبرابر شه درغیر اینصورت حتما خمیرمایه تون مشکل داشته.یک ساعت دیگه بزارید استراحت کنه اگه نشد قابل مصرف

آیا شما هم تجربه خودن این خوشمزه رو داشتید؟ نظرات و تجربه های خودتون رو در بخش دیدگاه مطرح کنید.

مطالب مرتبط :

طرز تهیه آش سنگ سیر غذای خوشمزه کردستان

10 غذای جذاب و خوشمزه با مرغ

طرز تهیه خاچاپوری غذای سنتی گرجستان