طرز تهیه کوفته تبریزی ساده و خوشمزه + ویدیو

طرز تهیه کوفته تبریزی
طرز تهیه کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی : این روزها که شاید همه ما به غذاهای علاقه پیدا کردیم و بیشتر سراغ اینجور غذا ها میریم ولی همه ما میدونیم که غذای اصیل ایرانی طعم و مزه خاص خودشون رو داره و با هیچ غذای مدرن امروزی نمیشه عوضش کرد. تک تک غذاهای ایرانی اصیل دارای شناسنامه و هویتی هست که قابل احترام هستش. در این مطلب میخوام نحوه درست کردن کوفته تبریزی رو که از اسمش هم پیداست اصالتی تبریزی داره در نقاط مختلف کشور عزیزمون ایران میتونید انواع کوفته رو پیدا کنید ولی به نظر من کوفته تبریزی یک چیز دیگه است.

سعی میکنم یک رسپی اسون و در عین حال خوشمزه در اختیار شما قرار بدم و در آخر هم ویدیو طرز تهیه کوفته تبریزی رو قرار میدم.

مواد لازم برای کوفته تبریزی

نصف پیمانه پلوپز، برنج رو پخته و آبکش میکنیم.
یک پیمانه لپه رو پخته و آبکش میکنیم.
گوشت چرخ کرده ۳۰۰گرم (برای هر نیم کیلو گوشت باید 1 عدد تخم مرغ بزنیم )
پیاز رنده شده و آبگرفته 2 قاشق غذا خوری
نمک.زردچوبه به اندازه کافی
تخم مرغ یک عدد
سبزی معطر خشک ۳ق غذا خوری(مرزه،ترخون،گشنیز،جعفری) در مورد سبزی معطر هم بحث میکنیم
آردنخودچی ۱ قاشق غذا خوری

بنر گل من و تو

برای داخل کوفته میتونید از هر میوه که دوست دارید استفاده کنید زردآلو، آلو، زرشک، خرما (من یادمه مامانم واسمون جایزه هم میذاشت که واسه هرکی در میومد جایزه میدادن)

مواد اولیه که در بالا ذکر شده برای 5 عدد کوفته تبریزی که در عکس هم مشاهده کردید هستش ، در نظر داشته باشید که اگه میخواهید مقدار رو کم یا زیاد کنید میتونید ترکیبات رو جابجا کنید ولی به تخم مرغ دست نزنید مگر اینکه مقدار گوشت رو افزایش بدین.

طرز تهیه کوفته تبریزی

در قسمت مواد اولیه گفتیم که لپه و برنج رو پخته و آبکش میکنیم خب گفتنش شاید راحت باشه ولی میخوام توضیح کامل در این خصوص براتون بدم

برنج و لپه پخته و له شده

من پیشنهاد میکنم قبل از پختن لپه حتما اون رو بذارید خیس بخوره دقت کنید که لپه شما اگر دیر پز بود اون رو جدا بپزید و اگه دیر پز نبود با برنج نیم پز بکنید. و بعد از اینکه این مواد نیم پز شد در ظرفی بریزید و با گوشت کوب لهشون کنید فقط یادتون باشه که مواد رو اصلا نباید کامل له کرد و اگه هم چندتا از مواد له نشدن هم اشکالی نداره.

مواد کوفته تبریزی رو مخلوط میکنیم

همه مواد بالا رو باهم مخلوط کرده با دست یک ربع ورز میدیم(اگه حوصله مراحل  رو ندارید همه مواد رو بریزید تو میکسر و یکجا میکس کنید.) . میشه گفت که ترتیب اضافه کردن مواد به این شکل هست که اول پیاز  رنده میکنیم اونم رنده متوسط و آبش رو میگیریم و بعد گوشت و نمک و فلفل و زردچوبه رو بهش اضافه میکنیم و ورز میدیم بعد از اینکه مواد خوب مخلوط شدن برنج و لپه له شده رو بهش اضافه میکنیم و یک ربع ورز میدیم حالا نوبت اضافه کردن سبزی هستش و بعد باز هم ورز میدیم بعدش نوبت تخم مرغ که به مواد ما اضافه بشه و دوباره ورز میدیم، فوت کوزه گری اینه که چندباری مواد رو بردارید و به ظرف محکم بکوبید 🙂 ورز دادن رو تا جایی ادامه بدین که بتونید باهاش خیلی راحت گلوله های گرد درست کنید.

نکته خیلی خیلی مهم

توجه داشته باشید که به خورد هم رفتن مواد و ورز دادن خیلی خیلی مهمه اگه مواد شما کاملا با هم میکس بشن طعم کوفته شما خوب میشه و هم هیچ وقت کوفته شما از هم وا نمیره.

درست کردن گلوله های کوفته

از موادمون برمیداریم کف دستمون بازش میکنیم داخلش زرشک تفت داده(یا هر چیزی که دوست دارید آلو، گردو و..) و پیازداغ و مغز گردو و آلو خورشتی قرار میدیم و گردش میکنیم کوفته ها رو داخل یخچال ده دقیقه استراحت میدیم .

سس کوفته تبریزی
سس کوفته تبریزی – درست کردن گلوله ها

سس کوفته تبریزی

حالا داخل قابلمه یه پیاز کوچیک رو رنده میزنیم روغن، زردچوبه، نمک، فلفل و رب گوجه فرنگی بهش اضافه میکنیم و تفت میدیم بعد  ۵لیوان آب روی اون میریزیم و اجازه میدیم جوش بیاد بعد دونه دونه کوفته ها رو با کفگیر داخلش میندازیم .درش رو نیمه باز میزاریم تا با حرارت ملایم ۴۵دقیقه بجوشه و بپزن.داخل سس کوفته چند دونه آلوی خورشتی هم میندازیم.

نکته مهم اینه که حرارت کوفته رو خیلی زیاد نکنید و درش رو نیم باز قرار میدیم به مدت حدود یک ساعت آماده میشه. بعد از نیم ساعت برید سراغش و کوفته ها رو کمی جا به جا کنید و بر گردونید. البته این کار رو هم خیلی آروم انجام بدید.

طرز تهیه کوفته تبریزی به همراه سبزی های کوفته تبریزی
طرز تهیه کوفته تبریزی به همراه سبزی های کوفته تبریزی

سبزی های کوفته تبریزی

سبزی کوفته تبریزی چیه ؟ در برخی شهرها از سبزی های کوهی و سنتی برای سبزی های کوفته تبریزی استفاده میشه که طعم خاصی به این کوفته می دهد. سبزی معطر به دلخواه 2 قاشق غذاخوری (توصیه من اینه که مرزه و ترخون باشه و گشنیز و جعفری. اگه یکی دو پر نعنا و شوید هم بریزید بد نیست. نعنا رو زیاد نریزید که تلخ میکنه.)

چرا کوفته من وا میره ؟

نکات کاربردی کوفته تبریزی

ببینید دوستان گلم درست کردن هر غذایی فوت کوزه گری داره که اگر این نکات رو رعایت کنید همیشه غذای شما خوب و خوشمزه میشه در مورد طرز تهیه کوفته تبریزی هم برخی از دوستان میپرسن که چرا کوفته من وا میره ؟ خب شاید نکات ریزی که در بالا گفته شده رعایت نکردی که برای تاکید بیشتر در زیر همشون رو میگم.

🌹 آب پیاز باید گرفته بشه.

🌹 تمام مواد باید خنک باشن بعد باهم مخلوطشون کنید.

🌹 لپه و برنج باید نیم پز باشه. نه اینکه کاملا بپزه و یا خام باشه.

🌹گلوله هاتون باید کاملا یک دست و گرد باشه و سعی کنید که خیلی آروم در قابلمه بذارید.

🌹 میتونید برنج و لپه رو کمی له کنید بعد داخل موادتون بریزید(من خودم انجام ندادم چون لپه و برنج اینقدر پخته بودن که با ورز دادن کاملا له میشدن)

🌹 تا 15 دقیه اول به کوفته ها دست نزنید چون جابجا کردن کوفته ها باعث میشه کوفته هاتون وا بره.

🌹زیر قابلمه شعله پخش کن بذارید تا سس کوفته حرارتش بالا نباشه چون این کار باعث میشه کوفته وا میره .

🌹 هر ادویه ای داخل مواد کوفته ریختیم داخل سسش هم همون ادویه ها رو میزنیم.

🌹 برای اینکه کوفته های شما سفت نشه از ترکیب گوشت گوسفندی و گوساله استفاده کنید.

🌹 خیلی از عزیزان داخل مواد کوفته تخم مرغ نمیزنن.اما به پیروی از دستور پخت مامانم تخم مرغ میزنم و اصلا روی طعمش تاثیری نداره فقط باعث میشه کوفته وانره.

ویدیو طرز تهیه کوفته تبریزی

 

مطالب مرتبط :

طرز تهیه آبگوشت بزباش کاملا سنتی

طرز تهیه گوزلمه ارومیه آسون