انواع بنجامین و 12گونه آن بعلاوه توضیح مختصر + عکس

در این مطلب سعی شد تا تمامی انواع بنجامین را که دارای تمایز اندک با یکدیگر هستند توضیح دهیم .

آشنایی با انواع بنجامین و نگهداری
آشنایی با انواع بنجامین و نگهداری

آشنایی با انواع بنجامین : شاید شما گیاه بنجامین رو با فیکوس بنجامین که در بیشتر خانه ها و ادارات نگهداری میشه شناخته باشید، همانطور که میدانید گیاه بنجامین جز دسته فیکوس ها میباشد و بنجامین یک درخت همیشه سبز و در طبیعت سرعت رشد خوبی دارد و دارای ریشه های قوی است به همین دلیل اغلب درختان بنجامین طول عمر بلندتری دارند . بدلیل زیبایی ظاهری برگ های سبز رنگ چرمی مانند و تنه زیبا و شاخه های آویزان تا نیمه اویزان برای دکوراسیون مورد استفاده قرارمیگیرد ، همچنین از این گیاه برای فنگ شویی نیز استفاده میشود. جالب هست بدانید که انواع گونه های این گیاه به عنوان گیاهان تصفیه کننده هوا توسط ناسا معرفی شده است.

در این مطلب میخوام به شما انواع بنجامین رو به میتونید برای خانه و محل کار خود تهیه کنید رو معرفی کنم و بهتون بگم که هر کدام از گونه های بنجامین چه ویژگی هایی دارند و چه شرایطی برای نگهداری نیاز دارند. ولی قبل از پرداختن به انواع گونه هیا بنجامین بهتره یک معرفی کلی از آن داشته باشیم.

فیکوس بنجامن را در انگلیسی به نام Ficus benjamina میشناسند و آن را در دسته خانواده موراسه دسته بندی میکنند (در بسیاری از منابع خارجی آن را با نام Weeping fig گیاهی با برگها ریز هم معرفی میکنند) که بومی جنوب، جنوب شرقی و جنگلهای استوایی آسیا است که بیشتر در هندوستان و استرالیا میتوان شاهد رشد فوق العاده اون بود. در مطلبی جداگانه به معرفی بنجامین و نحوه نگهداری آن پرداختیم که حتما مطالعه کنید.

بنر گل من و تو
انواع بنجامین
انواع بنجامین

با انواع بنجامین آشنا بشیم:

اکثر مردم فکر میکنند که تعداد انواع بنجامین محدود است، اما در واقع تعداد زیادی از آنها وجود دارد، این گیاه بدلیل تفاوتهایی که از نظر ظاهری شکل و رنگ  تیره و روشن برگها که دارد ، دارای گونه های مختلفی میباشد که در ادامه تعدادی از آن ها را نام برده و مختصر شرح میدهیم.

بنجامین آمستل رایج ترین گونه :

یکی از انواع بنجامین، بنجامین آمستل است که دارای برگ های باریک و  کشیده  و سبز رنگ است و دارای شاخ  برگ های انبوه، این گیاه باید در معرض نور مستقیم قرار نگیرد و نور از پشت پرده دریافت کند .بنجامین آمستل نسبت به سایر گونه های بنجامین نگهداری راحتتری دارد به همین دلیل بیشتر شناخته شده است. گیاهی است که محلی با رطوبت بالا رو دوست داره و برای داشتن رشد عالی باید حداقل رطوبت 50 الی 70 درصد براش فراهم کنید.

فیکوس بنجامین آمستل
فیکوس بنجامین آمستل

بنجامین ابلق آویز شاخه زیباتری نسبت به انواع بنجامین دارد :

یکی دیگر از انواع بنجامین بنجامین ابلق است که برگهایی به رنگ سبز روشن به همراه سفید یا کرم روشن است این گونه از بنجامین بدلیل اینکه شاخه ها به نسبت سایر گونه ها آویز بیشتری دارند نیاز نوری بیشتری دارند. نیاز نوری اون کمی بیشتر از گونه های سبز، بلک و آمستل هست که باید محلی با نور زیاد ولی غیر مستقیم براش فراهم کنید. نیاز آبی گیاه همانند سایر گونه ها می باشد.

بنجامین سبز :

رایج ترین گونه بنجامین ،بنجامین سبز است دارای برگ هایی به رنگ سبز روشن و شکل برگ ها بصورت بیضی شکل میباشد .شرایط نگهداری این گونه بنجامین همانند بنجامین بلک است و از نظر ظاهری نیز بسیار شبیه به آن است با تفاوت رنگی برگها که در بنجامین بلک برگها به رنگ سبز تیره تا سیاه هستند اگر علاقه دارید این گیاه را تکثیر کنید میتوانید مطلب کاملترین روش قلمه زدن و تکثیر بنجامین را مطالعه کنید .

انواع فیکوس بنجامین
انواع فیکوس بنجامین

بنجامین بلک (black) خاصترین گونه بنجامین :

این نوع از بنجامین بسیار حساس به تنش است به همین علت نباید این گیاه را جابجا کرد و یا در نور و آبیاری و میزان رطوب هوایی آن تغییری ایجاد نمود زیرا باعث ریزش برگ ها میشود ، این گیاه در ابتدای رشد دارای برگ هایی به رگ سبز روشن است و به مرور رنگ برگ ها سبز تیره و سپس نزدیک به سیاه میشود .این نوع بنجامین نور زیادی نیاز دارد البته نور نباید مستقیم باشد زیرا سبب سوختگی برگهایش میشود از دیگر ویزگی های بنجامین مشکی یا بنجامین بلک بافت تنه میباشد . این گونه بنجامین بسیار پر طرفدار است .آبیاری بنجامین بلک در تابستان حدودا هر هفته دو مرتبه و در زمستان هر 10 روز یک مرتبه توجه داشته باشید که از اب بدون کلر و ولرم برای آبیاری استفاده کنید زیرا بنجامین نسبت به اب سرد نیز حساس است.خاک مناسب بنجامین کمپوست میباشد و برای کو از کود مخصوص گیاهان اپارتمانی هر سه هفته یکبار میتوانید استفاده کنید همچنین برای تمیز کدن برگ ها از محلوول رقیق شیر و آب استفاده کنید

بنجامین ناتاشا (natasa) با قابلیت بونسای شدن

این گونه از بنجامین به ناتاشا و یا ناتاسیا معروف است ا.ارتفاع این گیاه نهایتا به 80 سانتی متر میرسد دارای برگ های باریک  کشیده است رنگ برگ ها نیز سبز تیره میباشد دارای تنه انعطاف پذیری میباشد و گیاه حساسی میباشد بهتر است تکان نخورد و آبیاری منظم با نور مناسب داشته باشد توجه کنید که بنجامین ناتاشا علاقه بسیار به نور دارد و نور مستقیم خورشید را تحمل میکند هر چند مدت یکبار گلدان را چرخانده تا نور تمام قسمت های گیاه یکسان برسد،این گونه از بنجامین برای پیون مناسب نمیباشد .هرچه رطوبت محیط بیشتر باشد رشد بهتری خواهد داشت .همانطور که گفته شد تنه این گیاه انعطاف پذیر است و شما میتوانید از یه گیاه دیر نیز برای تنه استفاده منید تا هم تراکم گیاه بیشتر شود و هم تنه قویتری داشته باشد و باعث کج شدن تاج نشود.برای رشد بهتر گیاه میتوانید خاک و هوموس به گلدان اضافه کنید .و توجه داشته باشید این گیاه کوتاه قد انقدر زیبا و دوست داشتنی است که با مراقبت صحیح سال ها مهمان خانه شما خواهد بود .

بنجامین ناتاشا از انواع بنجامین
بنجامین ناتاشا از انواع بنجامین

بنجامین ویاندی(Wiandi) :

این گونه از بنجامین بدلیل قد کوتاهی که دارد میتواند جز دسته بنسای ها قرار گیرد .بنجامین ویاندی به نسبت سایر گونه ها برگ های ریزتری به شکل بیضی و نوک تیز دارد همچنین دارای قوس بصورت فرورفتگی میباشند و رنگ آن سبز تیره براق میباشد .بنجامین ویاندی علاوه بر زیبایی قابلیت تسویه کننده هوا را نیز دارد .

بنجامین ویاندی
بنجامین ویاندی

بنجامین پادشاه طلایی( Golden King ) :

این گونه از بنجامین دارای برگ های سبز و درخشان ،براق و بیضی شکل دارد و در بازار به نام ژاکلین معروف است.مرکز برگها بصورت مخروطی و به رنگهای سبز تا خاکستری میباشد و لبه ها متفاوت به رنگ سبز روشن و کرم میباشد ،این گیاه دارای ریشه های هوایی میباشد. دمای نگهداری بین 25 تا 30 درجه باد باشد و در زمستان از 18 درجه کمتر نشود اینگونه بنجامین نیاز نوری زیادی دارد .میزان آبیاری در فصل بهار و تابستان حدودا یک یا دوبار در هفته انجام گیرد و از آب سرد استفاده نشود همچنین آب آبیاری نباید حاوی کلر و املاح باشد .خاک مورد استفاده بنجامین طلایی باید غنی از مواد مغذی باشد و خاک اسیدی تا خنثی داشته باشد .

بنجامین پادشاه طلایی
بنجامین پادشاه طلایی

بنجامین نور ستاره (Starlight) :

این نوع گیاه بسیا شبیه گونه اصلی میباشد  دارای برگ های بیضی شکل که دارای لبه های روشن مایل به سفید است و علت محبوبیت بنجامین نورستاره داشتن برگهای متنوع است .بنجامین نور ستاره ای گیاهی حساس است و دمای نگهداری آن بین 15 تا 25 درجه میباشد همچنین نیاز نوری زیاد دارد ولی نور نباید بصورت مستقیم در دسترس گیاه قرار گیرد زیرا باعث سوختن برگها میشود. میزان آبیاری متوسط یعنی هفته ای حدود یک تا دو مرتبه در فصل بهار و تابستان نیاز دارد و در زمستان توجه کنید که خاک ان خشک نشود آبیاری حدود دو بار در ماه کافی میباشد .

بنجامین نور ستاره
بنجامین نور ستاره

 بنجامین مونیک (Monique ) :

این گونه از بنجامین دارای برگ های سبز روشن براق است و شکل برگ ها بصورت بیضی است و اغلب بصورت انبوه رشد میکند .همچنین برگهای بنجامین مونیک دارای موج است .

بنجامین Reginald :

این گونه از بنجامین دارای برگ های سبز روشن و بصورت بیضی شکل و دارای نوک تیز است ب خلاف سایر گونه های دارای رگه های کرم و سفید رنگ نمیباشد .

گونه های بنجامین ، بنجامین Exotica :

این گونه از بنجامین یک گونه همیشه سبز است و در محیط بیرون و دماهای تا حدی پایین توانایی زیست دارد همچنین میتوان در میط خانه نیز رشد پیدا کند توجه داشته باشید که اینگونه از بنجامین به نور بیشتری نیاز دارد .داخل گلدان تا یک متر هم رشد میکند شاخه های آن کمی آویزان است و دارای برگ های سبز براق است .

بنجامین Exotica
بنجامین Exotica

بنجامین  (Kinky) :

بنجامین کین کی این کلمه به زبان روسی به معنای فرفری است گونه از بنجامین بوته ای همیشه سبز دارای برگ هایی کوچک براق به رنگ سبز و سبز روشن و ضخیم است و بسیار شبیه به گونه های نور ستاره ای ، Exotica وReginald میباشد.خاک این گیاه باید اسیدی و یا خنثی باشد و با ترکیبات خاصی تغذیه شود نور زیاد باعث سوختن برگها و نور کم سبب رشد ناکافی این نوع بنجامین میشود .تاج بنجامین کین کی بسرعت رشد میکند و میتوانید آنرا به هر شکل که دوست دارید هرس کنید که بهتر است در فصل بهار یا تابستان باشد . شیوه تکثیر بنجامین به دو صورت دانه و قلمه است که شیوه قلمه در منزل راحت تر و مرسوم تر میباشد .

در اینجا 12 گونه از انواع بنجامین نام برده و مختصری توضیح دادیم ،شما نیز با خواندن این مطلب متوجه شدید که تفاوت انواع مختلف بنجامین بسیار کم است و تمایز آنها در رنگ برگ ها و اندک تفاوت شکل برگ ها میباشد .سعی ما بر این بود که تعداد بسیاری از بنجامین را معرفی کنیم اگرچه تعدادی از این گیاهان در ایران وجود نداشته باشند و یقینا انواع بنجامین بیشتر میباشد اگر شما از انواع بنجامین گونه دیگری میشناسید و اطلاعات بیشتری دارید ممنون میشم در اختیار ماهم قرار بدهید .