طرز تهیه شیرینی رشته خوشکار خانگی (خیلی جاها میگن رشته خشکار) : امروز رشته خوشکار شیرینی خوشمزه مخصوص گیلان رو آوردم براتون من یبار رشت این خوشمزه رو خورده بودم هنوزم مزش زیر دندون مونده عاشقش شدم نه اینکه ما کلا شیرینی دوستیم 😁اگه شما هم مثل من عاشق طعم گردو و دارچین و شیرینی هستید دست بکار شید. من بدون اینکه قالب شیرینی رو داشته باشم خودم تو خونه درست کردم که در ویدیو میتونید ببینید. پس دیگه جای هیچ بهانه ای نیست برای درست نکردنش، کافیه یدونه در بطری نوشابه رو سوراخ کنید و ازش به عنوان شانه استفاده کنید.
این شیرینی رو بیشتر مردم در ماه مبارک رمضان برای مجالس افطاری درست میکنند، شیرینی رشته خوشکار سنتی از قدیم الایام در روستاها به صورت خونگی پخته میشد و و الان برید شمال حتما برای خرید پیدا میکنید (تازگیاه که رفته بودم بیشتر مغازه های شیرنی و کلوچه ازش داشتند ولی هیچکدوم طعم اونی که خودم درست کردم نشد😍 ). شانه مخصوصشم نداشتم خودم مثلا ابتکار به خرج دادم از هیچی بهتر بود خب کارمو راه انداخت☺بریم سراغ رسپی ، راستی از مراحل درست کردنش براتون یک ویدیو کامل آماده کردم که انتهای همین پست میتونید ببینید.
مواد لازم برای شیرینی رشته خوشکار
برای تهیه این شیرینی خوشمزه به 15 دقیقه زمان نیاز داریم (البته آماده کردن وسایل حدود 1 ساعت زمان نیاز داره) مواد لازم برای حدود 15 الی 20 شیرینی خوشکار هست. راستی اگر میخواهید نتیجه بهتری بگیرید همه مواد رو سعی کنید هم دمای محیط کنید. هر لیوان آرد رو 150 گرم در نظر بگیرید.
آرد برنج | 2 لیوان |
آرد گندم | 1 لیوان |
آب | 3 لیوان |
پودر قند الک شده | 4 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق غذاخوری |
پودر هل | نصف قاشق چای خوری |
پودر دارچین | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه شیرینی رشته خوشکار خانگی
برای شروع درست کردن شیرینی خشکار گیلانی ابتدا آرد ، برنج و آرد گندم رو مخلوط و الک کنید وبعد به ترکیب کم کم آب رو اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا مایه یکنواختی بدست بیاد (نوع آردها با هم فرق داره شاید از ۳ لیوان کمتر یا بیشتر آب نیاز باشه غلظت مواد تو کلیپ مشخصه) پس به اندازه ای به مواد آب اضافه کنید که مانند ویدیو مایع یکدست و روانی داشته باشید که از شانه ای که درست کردید به راحتی عبور بکنه.
من چون شانه مخصوص رشته خوشکار نداشتم از بطری آب معدنی استفاده کردم سرشو با ته یک سوزن که روی حرارت داغ کردم چند تا سوراخ زدم مواد رو به کمک قیف ریختم داخل بطری و تابه بزرگی رو چرب کردم و از مواد طبق عکس داخلش ریختم چند ثانیه صبر کنید خودشو بگیره وبردارید وروی دستمال تمیز بزارید و به این ترتیب همه رو آماده کنید.
ترکیب مواد داخل شیرینی خشکار
برای مواد داخلش من گردو رو آسیاب کردم و با پودر دارچین، هل، پودر قند مخلوط کردم، توجه کنید که اندازه هل و دارچین کاملا به خودتون بستگی داره میتونید کم یا زیادش کنید. حالا که مواد میانی اماده هست مایع که روی تابه گذاشته بودید رو روی کف کار قرار بدید و گوشه ها رو همانند ویدیو تا بزنید و بعد داخلش مقدار لازم مواد بریزید. بعد تا کنید و با آب انتهای خمیر و بهم فشار بدید تا بچسبه و داخل روغن سرخ کنید (روغن رو از قبل داغ کنید تا نتیجه کار بهتر بشه) و بلافاصله تو شربت بیا ندازید یکی دو دقیقه بمونه کافیه اگر هم دوست ندارید خیلی شیره ای بشه فقط با قلم مو کمی روشون شیره بمالید.
نحوه درست کردن شربت رشته خوشکار
برای درست کردن شربت هم یک لیوان شکر و یک لیوان آب رو با هم خوب مخلوط کنید و بعد روی حرارت بذارید بجوشه یکم که غلیظ شد ۱قاشق غذا خوری گلاب و ۱ قاشق چای خوری آبلیمو رو بهش اضافه کنید و هم بزنید و بعد از روی حرارت بردارید . درضمن بجای شربت میتونید از عسل رقیق شده با استفاده گلاب و آب شده استفاده کنید. این دیگه کاملا سلقیه ای هست.
نکات مهم و کلیدی رشته خشکار
- سعی کنید مواد رو رو تابه که ریختید خطها ظریف تر باشه قشنگتر میشه.
- تابه باید داغ باشه بعد مواد و بریزید.
- برای رژیمی شدن رشته خشکار میتونید شربت (شهد) رو از اون حذف کنید که من خودم خوشم نمیاد
- من یکم زعفرانم زدم خوشرنگ بشه، شما هم میتونید از رنگ های خوراکی برای خوشرنگ کردن رشته خوشکار استفاده کنید.
- من بعد هر دفعه که رشته رو روی تابه آماده میکردم کمی تابه رو چرب میکردم
- سعی کنید از تابه های نچسب برای این کار استفاده کنید
ویدیو طرز تهیه شیرینی رشته خوشکار در خانه
توی ویدیو زیر میتونید تمام مراحل تهیه رشته خوشکار رو مشاهده کنید و نکات گفته شده در بالا رو به شکل ویدیو بیبنید، در این ویدیو ی ایده جالب برای درست کردن قالب شیرینی رشته خوشکار هست که خودم درست کردم.
من تو این مطلب و ویدیو سعی کردم تمام مراحل تهیه رشته خوشکار گیلانی رو بهتون آموزش بدم، شیرینی رشته خوشکاری که خودم درست کردم فوق العاده خوشمزه و عالی بود، دوست دارم شما هم نظر و تجربتون رو توی بخش دیدگاه برام بنویسید و بگید که اصلا این شرینی رو تا حالا درست کردید یا نه، شمال میرید رشته خشکار میخرید؟
واااای دستت درد نکنه فرشته جون عالی بود من برای افطاری از رسپی رشته خوشکار شما استفاده کردم عااالی شد.
چقدر عالی مخصوصا اون بخش ویدیو که مراحل رو کامل توضیح میداد.
من رسپی های خانم قربانی رو تست میکنم همیشه عالیه
راستی پیشنهاد میکنم رشته خودکار رو برای افطاری درست کنید
من شیرینی رشته خودکار رو با این رسپی درست کردم فوق العاده شد. راستی خیلی نگران قالبش بودم که شما راحتم کردین
من درست کردم این جوری نشد اصلا…خمیر شد و موقع پیچیدن خرد میشد
مشکل از کجا بوده؟!
مشکل در میزان استفاده از آرد بوده