چطور شیرینی نخودچی خوشمزه درست کنیم؟ یک دستور عالی و بی نقص برای شیرینی نخودچی براتون آماده کردم که حرف نداره، حتما ویدیو انتهای مطلب رو ببینید تا تمام مراحل کار رو کامل یاد بگیرید. همانطور که میدونید شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های سنتی شهر قزوین می باشد که طرفداران خیلی زیادی داره و این که در عید نوروز هم خیلی جزو شیرینی های اصلی در سفره هفت سینشون قرار میدن. درست کردن این شیرینی نیاز به ابزار و وسایل خاصی نداره پس با من همراه باشید.
مواد لازم برای شیرینی نخودچی خانگی
- این مقدارمواد حدود 150عدد شیرینی بهتون میده.
- آردنخودچی مرغوب 500گرم
- آردسفید 3 قاشق غذاخوری سرپر
- پودرقندالک شده 175گرم
- روغن جامد صاف شده 175گرم
- پودر هل1 قاشق چای خوری
طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی
خب برای تهیه شیرینی نخودچی خانگی ابتدا پودر قند+ روغن + هل را 3 دقیقه با همزن برقی بزنید تا کاملا سفید بشه. حالا آرد نخودچی راالک کرده و 3 قاشق غذاخوری سرپر از آن را جداکرده و 3 قاشق غذاخوری سرپر آرد گندم جایگزین کنید و هر دو آرد رو خوب مخلوط کرده و به مایه اضافه کنید و با لیسک شروع به مخلوز کردن مواد با هم میشیم .
توجه کنید که
سپس با دست خوب ورز دهید نکته مهم خمیر نخودچی همین مرحله ورز دادنشه خمیر بنظر خشک میاد، نگران نباشید و اصلا بهش روغن اضافه نزنید و مثل رخت شستن اونو چنگ بزنید و بین دو تا دست طبق تصویر خوب ماساژ بدید تا خمیر منسجم شود.وقتی اونو گلوله میکنید خوب شکل بگیره و ترک نداشته باشه.حالا بین دو نایلون فریزر با وردنه باز کنید به ضخامت 1الی 1/5سانت سعی کنید اگه اطراف ترک داره اونو با دست صاف کنید و باکاتر مخصوص نخودچی کاتر بزنید(کاتر رو آغشته به آرد برنج کنید تا خمیر بهش نچسبه) و داخل سینی فرکه کاغذ روغنی گذاشتید بچینید.
اضافه های خمیر رو دوباره ورز بدید
اضافه های خمیر و دوباره ورز بدید و بعد کاتر بزنید روشون پودر پسته بریزید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای 150درجه سانتی گراد به مدت 20الی 25 دقیقه بپزید.دمای فرها با هم متفاوته زودتر چک کنید نسوزه، نباید زیر شیرینی تغییر رنگ دهد بده. از فر که خارج کردید بهشون دست نزنید بزارید کاملا خنک شن و گرنه پودر میشن.
ویدیو طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی
نکات مهم شیرینی نخودچی خانگی
- فر را 10دقیقه قبل با دمای 170درجه گرم کنید و وقتی شیرینی رو گذاشتید اونو به 150کاهش دهید.دمای زیاد فر باعث میشه روی شیرینی ترک بخوره.اگر دیدید این مشکل پیش میاد چند لحظه در فر رو باز کنید تا هوای داغ اضافه خارج بشه و بعد ببندید.
- این خمیر احتیاج به استراحت نداره.روغن جامد لادن طلایی توصیه من است حتما اونو ذوب کنید و بزارید خنک شه بعد استفاده کنید چون روغن دون دونه شیرینی رو خراب میکنه پس حتما شفاف کنید.
- اگر در ورز دادن خمیر مشکل داشتید اون رو از چرخ گوشت رد کنید تا خمیری شه.
- اندازه های داده شده در رسپی کامل و دقیقه به هیچ وجه روغن اضافه بکار نبرید و مواد را با ترازو اندازه بگیرید.
- برای داشتن یک نخودچی عالی با عطر و طعم واقعی حتما از آردنخودچی مرغوب استفاده کنید.
- برای تزیین روش میتونید کنجد بریزید، یا زعفران دم کرده خیلی غلیظ را با نوک خلال دندان وسط نخودچی بصورت نقطه بزارید.
- مرحله پخت نخودچی باید کامل باشه و گرنه موقع خوردن به کام میچسبه.
- مرحله ماساژ دادن خمیر رو کامل انجام بدید و زود خسته نشید تانتیجه کار مطلوب بشه
- شیرینی داخل طرف دربسته ودرجای خنک ماهها موندگاری داره.
شما تجربه درست کردن شیرینی نخودچی رو دارید؟ حتما از تجربه خودتون برامون بنویسید.
2 دیدگاه