کاسنی گیاهی پایا، علفی به ارتفاع 5/0 تا 5/1 متر است. ریشه ای قوی و دراز به رنگ قهوهای دارد. برگ های آن متناوب و پوشیده از تارهای فراوان در اطراف و گلبرگ های میانی است.
قسمت مورد استفاده کاسنی، برگ، ریشه و دانه آن است.
کاسنی در طب سنتی
ابنسینا، پزشک بزرگ مسلمان در مورد گیاه کاسنی و خواص آن گفته است:
* کاسنی بازکننده است و سموم کبد را دفع میکند.
* کاسنی در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری مۆثر است.
* مالیدن آب کاسنی به محلهای خارش بدن بسیار مفید است.
* غرغره آب کاسنی گلودرد و تورم مفصلی را از بین میبرد.
* اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تبهای طولانی و مداوم است.
* ریشه کاسنی در باز کردن و روان شدن اخلاط بسیار مۆثر است.
* ریشه کاسنی، مجاری گوارشی را پاک میکند و بهترین تصفیهکننده خون است.
* ریشه کاسنی در از بین بردن ورم احشا خیلی مۆثر است.
* ریشه کاسنی بهترین دارو برای آب آوردن شکم است و در نفخ و تحلیل مواد بسیار نافع است.
* ریشه کاسنی برای تقویت معده، زیاد کردن ادرار و رفع درد مفاصل و یرقان مفید است و مشکلات صفراوی را بر طرف میکند.
* کاسنی در ازدیاد نطفه موثر است و انسان را از ابتلا به قولنج محفوظ نگه میدارد و توان و نیروهای بدنی را تجدید میکند.
* این گیاه در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفید است.
* قلب، کلیه و کبد را فعال و با نشاط میکند.
* کاسنی رحم را به وظیفه طبیعی خود وا میدارد و برگ آن دارای مقداری ویتامین C است لذا در حفظ جوانی موثر است.
در مصرف کاسنی زیادهروی نکنید
یک متخصص گیاهان دارویی در دانشکده داروسازی زنجان با بیان این که مصرف بلندمدت فرآوردههای کاسنی، موجب تخریب عروق شبکیه میشود، گفت: مصرف طولانی مدت فرآوردههای کاسنی علاوه بر آنچه گفته شد، موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا میشود.
دکتر علیرضا یزدینژاد با بیان این مطلب، اظهار کرد: با توجه به این که مصرف فرآوردههای کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی میشود، مصرف آن در دوران بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت میکند.
ارسال پاسخ