گل و گیاهگیاهان دارویی

فواید و خواص کاکائو برای بدن

74بازدید

کاکائو که از جمله محبوب ترین مواد غذایی در جهان است، میوه درخت گرمسیری کاکائو می باشد. این درخت از تیره پنیرکیان است. درخت کاکائو دارای برگ‌های ساده و متقابل و گُل‌های منظم، کوچک و قرمز رنگ است. میوه این درخت زرد رنگ و به اندازه یک خیار و حاوی ۲۵ تا ۴۵ دانه است. میوه‌های این گیاه را پس از چیدن انبار می‌کنند تا بپوسد و پس از آن دانه‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و استفاده می کنند. کاکائو بومی مکزیک، آمریکای مرکزی و مناطق شمالی آمریکای جنوبی مانند جنگل‌های آمازون است. کاکائو داری طبعی گرم و خشک است و علاوه بر طعم دوست داشتنی دارای خواص وفواید زیادی برای بدن است. در این مطلب با گوشه ای از خواص کاکائو آشنا می شویم.

 

درخت کاکائو

 

خواص کاکائو برای بدن:

– کاکائو اشتها را کاهش می دهد، متابولیسم بدن را بهبود می بخشد و بدین ترتیب سبب کاهش وزن می شود.

– آهن و مس موجود در پودر کاکائو برای درمان کم خونی فقر آهن و آنمی مفید است.

– کاکائو حاوی آنتی اکسیدان است که سبب سلامت قلب و عروق در کودکان می شود.

– فلاونوئید های موجود در کاکائو سبب تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شوند.

– کافئین موجود در کاکائوسبب کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و پره اکلامپسی در زنان باردار می شود.

– کاکائو با تولید هورمون ها و مواد شیمیایی از جمله اندروفین موجب تقویت قوای جنسی و درمان ناتوانی جنسی و ناباروری در آقایان می شود.

– فلاونوئید های موجود در کاکائو دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.

– کاکائو سبب کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بالای خون می شود.

– تئوباریم موجود در کاکائو برای درمان سرماخوردگی، گلودرد و سرفه مفید است.

– کاکائو به کاهش فشار خون بالا در افراد کمک می کند.

– فیبر موجود در کاکائو عملکرد روده را بهبود بخشیده و برای درمان اسهال و یبوست مفید است.

– فلاونول ها و پروسیانیدین های موجود در کاکائو به پیشگیری و درمان انواع سرطان ها به ویژه سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات کمک می کنند.

– کاکائو به بهبود خلق و خو و درمان افسردگی کمک می کند.

– کاکائو برای درمان آسم مفید می باشد.

– فیبر موجود در کاکائو می تواند هضم را بهبود بخشد و به درمان زخم معده کمک کند. همچنین سبب سم زدایی از کبد شده و به پیشگیری و درمان کبد چرب کمک می کند.

– فلاونوئید های موجود در کاکائو موجب بهبود سلامت مغز شده در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهند.

– ترومروم موجود در کاکائو سبب محافظت از دندان و مینای دندان شده و پوسیدگی دندان ها را کاهش می دهد.

– پرو انتوسیانیدین های موجود در کاکائو خطر بروز آب مروارید را کاهش می دهند.

– منیزیم موجود در کاکائو برای سلامت و تقویت استخوان ها مفید است و مانع بروز پوکی استخوان می شود.

 

 

خواص کاکائو

 

عوارض جانبی کاکائو:

– کاکائو حاوی کافئین است و زیاده روی در مصرف آن ممکن است سبب افزایش ادرار، بی خوابی، ضربان نامنظم قلب، تشدید اختلالات اضطراب، تشدید اسهال و رفلاکس گوارشی شود.

– کافئین زیاد در شیر مادر ممکن است باعث دل درد و دل پیچه نوزادان شود.

– مصرف کاکائو در برخی افراد می تواند با واکنش های آلرژیک همچون حساسیت پوستی، سردرد میگرنی، ناراحتی گوارش همچون گاز و تهوع همراه شود.

– کاکائو ممکن است با برخی داروها مانند کلوزاریل، دی پیریدامول، ارگوتامین، فنیل پروپانولامین و تئوفیلین و برخی داروهای افسردگی، آسم و دیابت تداخل داشته باشد.

– کاکائو با برخی داروهایی که قبل از تست های قلب مصرف می شود تداخل دارد.

– بیماران کلیوی بهتر است از مصرف کاکائو اجتناب کنند.

منبع : سایت گل من و تو - کانال گل من و تو

اینستاگرام گل من و تو

ارسال پاسخ