سلام آیا میدونستید که میوه انبه در حدود ۴ هزار سال که بخشی از رژیم غذایی انسان را تشکیل داده است؟ درخت این میوه در نواحی استوایی رشد می کند که منشا آن در هند و مالزی و برمه است نام دیگر این میوه منگو است که در اوایل ماه may (می ) میرشد و تا اوایل September(سپتامبر) موجود است . انبه را می توان همراه سالاد استفاده کرد و یا به تنهایی مصرف کرد از این میوه می توان در دسرها نیز استفاده کرد و در مهمانیهای خود دسری مفید و مغذی برای پذیرایی از مهمان ها تهیه کرد .
انبه نوعی میوه با خاصیت های درمانی فوق العاده است اگر می خواهید از بیماریهای قلبی-عروقی و دیابت در امان بمانید بهتر است مصرف انبه را از یاد نبرید. افراد سالمند نیز برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر باید از این میوه بیشتر میل کنند.
قبل از اینکه به بیماری ها و فواید انبه برای بیماری ها بپردازیم مختصری معرفی و خواص انبه را برای شما دوستان بیان می کنیم.
خواص و فواید انبه
از نظر طب سنتی ایران انبه (منگو) شیرین و رسیده گرم و خشک است و نارس این میوه نیز سرد و خشک است که در بدن ایجاد سودا و بلغم می کند
میوه انبه دارای ترکیبات مفید گالوتاننها ، آلفا کاروتن ، بتا کریپتوکسانتین و .. است که این نوع ترکیبات برای پیشگیری از چند نوع سرطان مفید است . از خواص درمانی انبه می توان به موارد زیر اشاره کرد
- تقویت دید چشم
- کاهش کلسترول
- پاکسازی پوست و برای از بین بردن جوش های صورت نیز موثر است
- تقویت گوارش و هضم غذا
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- افزایش توان جنسی
- پیشگیری از سرطان
همانطور که در مطلب فوق اشاره شد یکی از خواص و فواید انبه تقویت دید چشم است که به دلیل وجود ویتامین A و بتاکاروتن موجود در انبه است .
میوه انبه به دلیل کالری کمی که دارد می تواند یکی از گزینه های انتخابی شما برای کم کردن وزن باشد البته اگر شما جزو افرادی هستید که مبتلا به دیابت هستید این میوه را به دلیل شیرین بودن آن توصیه نمی کنیم
انبه و بیماری های قلبی
بیماریهای قلبی و مزمن تهدیدی جدی برای حیات انسان هستند، اما برای پیشگیری و کنترل این بیماریهای خطرناک در کنار روشهای درمانی میتوانید از خواص میوههای طبیعی نیز بهره بگیرید.
کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند مصرف انبه میتواند از ابتلای فرد به بیماریهای قلبی-عروقی و دیابت جلوگیری کند.
براساس این پژوهش دانشمندان با تجزیه و تحلیل خواص انبه دریافتند مصرف آن افزون بر درمان بیماریهای قلبی – عروقی و دیابت، برای سلامت مغز، پوست بدن و بهبود عملکرد رودهها نیز مفید است.
از جمله دلایل ابتلا به دیابت نوع ۲، میتوان رژیم غذایی نامناسب حاوی مواد شیرین و پرچرب، کم تحرکی و انجام ندادن ورزش منظم، داشتن استرس و افسردگی، چاقی، کنترل نکردن دورهای قند خون، مصرف مواد دخانی، ابتلا به دیابت بارداری و نیز برخی ویژگیهای ژنتیکی در افراد را نام برد.
انبه و دیابت نوع2
دیابت نوع ۲ میتواند سبب نارسایی کلیوی، کم بینایی، زخم دیابتی و قطع اعضای بدن و حتی مرگ شود، به همین دلیل مراقبت و پیشگیری از ابتلا به آن بسیار مهم است.
در این تحقیق همچنین بیان شده است که دانشمندان ایرانی در خصوص فایده انبه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر به نتایج مثبتی دست پیدا کرده اند.
دانشمندان کشور کره نیز دریافتند مصرف انبه میتواند سبب کلاژن سازی پوست و جلوگیری از پیری زودرس و ایجاد چین و چروک شود، همچنین مصرف این میوه در جلوگیری از ریزش موی سر نیز موثراست.
از جمله دیگر مزایای مصرف انبه، کاهش میزان کلسترول و تری گلیسیرید خون است که عاملی مهم در ابتلای افراد به بیماریهای قلبی و چاقی هستند.
انبه میتواند سبب تقویت باکتریهای مفید روده و جلوگیری از بروز بیماریهای دستگاه گوارش و چاقی شود.
با وجود تمام خواص انبه، خوردن این میوه در برخی افراد سبب ایجاد آلرژی غذایی میشود به همین دلیل باید قبل از خوردن آن از نداشتن آلرژی غذایی اطمینان پیدا کرد.
درسته انبه خواص درمانی داره ولی مانند هر گیاه و میوه داررویی موارد منع مصرف نیز دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم
انبه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
مقدار بالایی از ویتامین C و ویتامین A در انبه ، به علاوه ۲۵ نوع مختلف کاروتنوئید ، سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه می دارد
موارد منع مصرف انبه
در صورتیکه مبتلا به دیابت هستید انبه را به دلیل شیرین بودن زیاد مصرف نکنید و چنانچه به پلاستیک خام حساسیت دارید این احتمال وجود دارد که به انبه کال نیز حساسیت داشته باشید
توجه : در خریداری میوه انبه دقت کنید که انبه ارگانیک خریداری کنید در صورتیکه انبه ای که خریده اید ارگانیک نیست قبل از استفاده خوب بشویید و یک شب در آب خیس نمایید
1دیدگاه