نگاهی به خواص گیاه گون

نگاهی به خواص گیاه گون
گیاه گون

گَوَن گیاهی از از خانواده باقلاییان می باشد. نام علمی این گیاه Astragalus است. گون گیاهی چندساله است که ارتفاع آن تا ۷۵ سانتیمتر می‌رسد. این گیاه به دو صورت بوته‌ای و علفی دیده می‌شود و تولید مثل آن از طریق بذر صورت می‌گیرد. کتیرا محصول گیاه گون است. در ایران بیش از ۸۰۰ گونه گون رشد می کند. برخی از گونه‌های گون سمی هستند. اما گون گونه دارویی نیز دارد. گونه دارویی گون دارای گل‌هایی به رنگ صورتی، قرمز، آبی، بنفش و یا سفید است. در این مطلب با گوشه ای از فواید و خواص گیاه گون آشنا می شویم.

 

نگاهی به خواص گیاه گون
گیاه گون

خواص گیاه گون:

– گون به هضم غذا کمک می کند.

– ریشه گون برای درمان عوارض جانبی شیمی درمانی مفید است.

بنر گل من و تو

– ریشه گون دارای خاصیت ضد استرس و آرام شدن اعصاب است.

– گون مغز استخوان را تقویت و بدن انسان را از عوامل بیماری‌زا محافظت می‌کند.

– گون سبب افزایش فعالیت سلول‌های ایمنی و در حقیقت تحریک سیستم ایمنی بدن می شود.

– گون برای طحال مفید است.

– ریشه گیاه گون دارای توانایی مهار رشد تومور است.

– ریشه این گیاه برای درمان بیماری قند و نفریت مناسب است.

– گون باعث کاهش فشار خون می شود.

– کتیرا محصول گیاه گون است و به پاکسازی کبد کمک می کند.

– کتیرا برای درمان عفونت دندان و لثه مفید است.

– کتیرا در فرآورده‌های سرماخوردگی به عنوان نرم کننده و ضد سرفه کاربرد دارد.

– کتیرا برای حالت دادن و نرم کردن مو مفید است.

عوارض جانبی گون:

– زیاده روی در مصرف گون باعث آسیب رسیدن به سیستم ایمنی بدن می‌شود.

– زنان باردار و افرادی که دارای بیماری لوپوس و یا سایر بیماری‌های خود ایمنی هستند، باید از مصرف گون اجتناب کنند.