طرز تهیه کوفته تبریزی ساده و خوشمزه

طرز تهیه کوفته تبریزی ساده
طرز تهیه کوفته تبریزی ساده

مجله اینترنتی اکالا: کوفته تبریزی یک غذای خوشمزه با شهرتی جهانی است که همانطور از اسم آن مشخص است منتسب به شهر تبریز است. اما به دلیل طعم و مزه بی نظیر این کوفته، در سراسر کشور این غذا پخته می‌شود. ترکیب اصلی کوفته تبریزی گوشت کوبیده شده یا چرخ شده در کنار سبزیجات معطر، تخم مرغ و گردو است. و برای تزئین آن از زرشک و پیاز داغ استفاده می کنند. در ادامه به آموزش طرز تهیه کوفته تبریزی به شما می پردازیم.

آنچه شما از این آموزش طولانی یاد خواهید گرفت فقط مواد تشکیل دهنده آن نیست بلکه تکنیکی است که باعث می شود این کوفه یک غذای بسیار خوشمزه باشد. این دستور آشپزی از سایت persianmama  ترجمه شده است.

طرز تهیه کوفته تبریزی
طرز تهیه کوفته تبریزی

مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی :

  • گوشت چرخ کرده (1 کیلوگرم)
  • پیاز ( 1 عدد)
  • لپه (1 لیوان)
  • برنج (1 لیوان)
  • تخم مرغ (2 عدد)
  • زعفران (1 قاشق غذاخوری)
  • سبزی کوفته ( 5 قاشق غذاخوری)
  • آرد نخودچی (2 قاشق غذا خوری)
  • آلو، زرشک . گردو (به مقدار دلخواه)
  • تخم مرغ آب پز به اندازه کوفته ها
  • پیاز داغ (2 قاشق غذا خوری)
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه ( به مقدار لازم)
طرز تهیه کوفته تبریزی
طرز تهیه کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی :

سبزی کوفته تبریزی شامل مرزه، ترخون، جعفری، نعناع و گشنیز است. سعی کنید مقدار نعناع را کمتر انتخاب کنید تا طعم سبزی ها تلخ نشود. سپس سبزی ها را پاک کنید و کاملا بشویید با یک ساطور آن ها را ریز کنید.

بنر گل من و تو

لپه ها را در یک قابلمه کوچک بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید و با حرارت ملایم آن ها را نیم پز کنید.

لپه های نیم پز شده را با آب سرد آبکشی کنید.

من پیشنهاد میکنم قبل از پختن لپه حتما اون رو بذارید خیس بخوره دقت کنید که لپه شما اگر دیر پز بود اون رو جدا بپزید و اگه دیر پز نبود با برنج نیم پز بکنید. و بعد از اینکه این مواد نیم پز شد در ظرفی بریزید و با گوشت کوب لهشون کنید فقط یادتون باشه که مواد رو اصلا نباید کامل له کرد و اگه هم چندتا از مواد له نشدن هم اشکالی نداره.

در این مرحله نوبت به آماده کردن برنج می رسد. ابتدا در یک قابلمه کوچک آب بریزید و به آن نمک اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت زیاد بگذارید تا آب به جوش بیاید.

سپس برنج را پاک کنید و با آب بشورید و به قابلمه آب در حال جوشیدن اضافه کنید. پس از آنکه برنج ها کمی نرم یا به اصطلاحا دندان گیر شدن آن را آبکشی کنید.

لپه و برنج نیم پز را با گوشت کوب بکوبید سعی کنید خیلی آن ها را له نکنید و حالت نیم کوب داشته باشند.

اگر شما می خواهید که درون کوفته تبریزی تخم مرغ قرار دهید باید آن ها را بپزید.

طرز تهیه کوفته تبریزی
طرز تهیه کوفته تبریزی

بنابراین تخم مرغ ها را در یک کیسه پلاستیک فریزر قرار دهید و گره بزنید و در داخل آب قرار دهید تا کاملا پخته شوند. و سپس بعد از پخته شدن، پوست آن ها را می گیریم.

سپس در این مرحله یک قابلمه یا یک تابه بزرگ را انتخاب کنید و درون آن 4 پیمانه آب بریزید و بر روی حرارت کم قرار دهید.

پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به داخل قابلمه بریزید و درجه حرارت را افزایش دهید تا آب جوش بیاید و سپس درجه حرارت را کم کنید تا سس درست شده به آرامی پخته شود.

پیاز را پوست بگیرید و بشورید.پیاز را با رنده خیلی ریز رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید.

پیاز رنده شده را با گوشت کاملا مخلوط کنید .

به گوشت نمک، فلفل سیاه، آرد نخودچی و زردچوبه اضافه کنید و چند دقیقه آن را به خوبی ورز دهید.

سپس برنج و لپه نیم کوب شده را به گوشت اضافه کنید و دوباره به مدت 5 دقیقه آن را ورز دهید.

نکته: توجه داشته باشید که به خورد هم رفتن مواد و ورز دادن خیلی خیلی مهمه اگه مواد شما کاملا با هم میکس بشن طعم کوفته شما خوب میشه و هم هیچ وقت کوفته شما از هم وا نمیره.

سبزی کوفته ساطوری شده را که از قبل آماده کرده اید را به گوشت اضافه کنید و مجددا آن را کاملا ورز دهید.

در آخر کار تخم مرغ ها را بشکنید و به مایه کوفته سبزی اضافه کنید و دوباره آن را ورز دهید.

برای درست کردن گلوله های کوفته از مایه کوفته تبریزی به اندازه یک لیمو بزرگ بردارید و یک دایره با آن درست کنید و وسط آن را خالی کنید. با یک تخم مرغ آب پز و آلو و گردو پر کنید.

طرز تهیه کوفته تبریزی-درست کردن کوفته ها
طرز تهیه کوفته تبریزی-درست کردن کوفته ها

کوفته را به صورت یک دایره کامل گرد کنید. تمام کوفته ها را به این حالت آماده کنید و در داخل قابلمه ای که سس درست کرده اید قرار دهید.

بعد از گذشت نیم ساعت کوفته ها را با احتیاط کامل جابجا کنید.

نکته :
  • حرارت قابلمه سس باید کم یا ملایم باشد چونکه اگر سس دمایش بالا باشد و در حال قل زدن باشد باعث می شود که کوفته ها وا بروند و از هم باز شوند.
  • دقت کنید که در حدود 15 دقیقه ابتدایی نباید در قابلمه را بگذارید. و تا 15 دقیقه به کوفته ها دست نزنید چون ممکن است که ترک بردارند. بهتر است که درب قابلمه را نصفه بر روی آن بگذارید و بعد از حدود یک ساعت کوفته تبریزی شما آماده است و می توانید آن را با گردو و زرشک تزئین کنید و به همراه نان سرو کنید.
  • آب پیاز باید گرفته بشه.
  • هر ادویه ای داخل مواد کوفته ریختیم داخل سسش هم همون ادویه ها رو میزنیم
  •  برای اینکه کوفته های شما سفت نشه از ترکیب گوشت گوسفندی و گوساله استفاده کنید

دستور تهیه کوفته تبریزی که به آن پرداختیم برای 8 نفر مناسب است و در صورت کاهش یا افزایش افراد نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.

منبع: طرز تهیه کوفته تبریزی