وانیل، گیاهی خوشبو از تیره ارکیدهاست که میوههایی در غلاف تولید میکند. این گیاه پایا خزنده یا بالا رونده است و ساقه ای سبز رنگ و دراز دارد. برگهای وانیل به صورت متناوب، پهن، نرم، ضخیم، بیضی شکل، نوک تیز و سبز رنگ هستند. این گیاه بومی مناطق مرطوب و حاره و جنگلهای مرطوب جنوب شرقی مکزیک و آمریکای مرکزی و هند غربی و آمریکای جنوبی است. برداشت دانههای وانیل از غلاف باید در زمانی مناسب و با دقت انجام شود. در واقع باید باید گیاه به خوبی رسیده باشد. عطر دلپذیر و طعم وانیل آن را به ماده ای ضروری در صنعت مواد غذایی و آشامیدنیها تبدیل کرده است. وانیل اغلب در تهیه دسرها، پودینگها و شیرهای طعمدار و … کاربرد دارد. علاوه بر این وانیل برای درمان بیماری ها و مشکلات مختلف هم اثرات شگفتانگیزی دارد. در ادامه با گوشه ای از خواص وانیل برای بدن آشنا می شویم.
وانیل به شکل های متنوعی مثل پودر، غلاف گیاهی، عصاره و شکر وانیلی میتواند به عنوان درمانی برای نقاط مختلف بدن کاربرد داشته باشد. وانیل بهخاطر وجود مواد مغذی، ترکیبات ارگانیک منحصربهفرد و آنتی اکسیدان های موجود در غلاف گیاهی آن برای بدن بسیار مفید است.
خواص وانیل برای بدن:
– وانیل برای کاهش کلسترول مفید است. کاهش کلسترول میتواند مانع از بروز تصلب شرایین شود و از لخته شدن خون و بروز التهاب در رگهای خونی جلوگیری کند.
– وانیل سبب میشود تا زخمها و بیماریها سریعتر بهبود یابند.
– وانیل با دارا بودن خواص ضدمیکروبی، برای حفاظت از سیستم ایمنی و کاهش استرس در بدن مفید است.
– وانیل سرشار از آنتیاکسیدانها است که از بروز اثرات منفی وجود رادیکالهای آزاد در بدن از جمله سرطان و بیماریهای مزمن جلوگیری میکند.
– کاهش التهاب، یکی از مهمترین خواص وانیل است و برای کم کردن التهاب کبد استفاده میشود. وانیل همچنین به رفع التهاب عروق خونی، نقرس و مشکلات التهابی هم کمک می کند.
– وانیل برای تقویت و زیبایی پوست و مو مفید است و اکنه و جوش را درمان می کند.
– عطر وانیل روی مغز اثر میگذارد و باعث ایجاد احساس آرامش می شود. به همین خاطر، استفاده از وانیل برای درمان تشویش و استرس مزمن مفید است.
– وانیل به دلیل کاهش اشتها باعث کاهش وزن میشود. همچنین وانیل، سوختوساز بدن را مؤثرتر و بهتر میکند و سبب کاهش وزن می شود.
– ویژگیهای ضدمیکروبی وانیل، ضمن بهبود زخمهای گلو و کاهش سرفهها منجربه از بین رفتن عفونتها و بیماریهای مختلف میشود.
– وانیل به هضم بهتر در دستگاه گوارش کمک می کند. همچنین بوی آن باعث کاهش حالت تهوع میشود. مصرف چای وانیلی هم التهاب روده را تسکین میدهد و از استفراغ، اسهال، انقباض شکمی و ناراحتیهای معده جلوگیری میکند.
– وانیل از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
– وانیل برای تنظیم قاعدگی مفید است.
– وانیل سبب بهبود اختلالات عصبی، مثل بیماری آلزایمر و پارکینسون می شود.
عوارض جانبی وانیل:
وانیل اگر به اندازه مصرف شود، عارضه جانبی ندارد. ولی:
– به علت قاعده آور بودن وانیل، زنان باردار باید در مصرف آن احتیاط کنند.
– ممکن است این گیاه در بعضی افراد ایجاد حساسیت کند که مربوط به مواد اسانسی وانیل نیست و به دلیل اگزالات کلسیم موجود در گیاه است.
– کارگرانی که با وانیل کار می کنند، ممکن است دچار سردرد ، راش های پوستی و بدخوابی شوند. این حالات به نام علایم وانیلی لیسم شناخته شده اند.
ارسال پاسخ