برای خشک شدن کاج مطبق یا همان خشک شدن برگ کاج مطبق نباید به دنبال یک دلیل گشت، بلکه چندین عامل در کنار هم مانند میزان دریافت نور، آبیاری، رطوبت و… میتواند باعث خشک شدن برگ کاج مطبق بشه، البته توجه کنید که خشک شدن برگ کاج مطبق از پایین، نوک برگ، زرد شدن و سپس خشک شدن کاج مطبق و… از شایع ترین شواهد خشک شدن کاج مطبق است. که در ادامه هم علت به وجود آورنده مشکل و هم نحوه درمان رو باهم بررسی میکنیم. البته در مقاله ای جدا مشکلات کاج مطبق رو بررسی کردیم که مطالعه اون خالی از لطف نیست.
یکی از رایج ترین عوامل خشک شدن و ریزش برگ کاج مطبق جابجایی اون هست که بهتره قبل از جابجا کردن و بعد از جابجایی گیاه رو با آمینو اسید ابیاری و غبارپاشی کنید که اینجوری خیالتون میتونه تا حدودی از ایجاد شوک جابجایی در گیاه کاهش پیدا کنه
علت اول: کمبود آب باعث خشک شدن برگ کاج مطبق
آبیاری از اصلی ترین شرایط برای نگهداری کاج مطبق است که اگر به خوبی انجام نشه باید شاهد خشک شدن برگهای اون باشید، این گیاه زمانی باید آبیاری بشه که خاک تا عمق 3 الی 4 سانتی متری خشک شده باشه (البته این عدد بستگی به اندازه گلدان دارد)، کاج مطبق نیاز به آبیاری نسبتا زیادی داره و اگر به موقع به این گیاه آب ندید برگهاش خشک و سپس میریزند. ولی یادتون باشه که بعد از آبیاری حتما آب اضافی از زیر گلدون خارج بشه اینجوری هم از سیراب شدن گیاه و هم زهکشی گلدان و خاک مطمئن میشد.
راه حل: برای درمان این مشکل، باید به درستی آبیاری کنید و اطمینان حاصل کنید که کاج مطبق شما به مقدار کافی آب دریافت میکنه. سعی کنید در فصول بهار و تابستان میزان آبیاری گیاه رو افزایش بدید چون در این دو فصل هم دما بالا میره و هم سوخت و ساز گیاه بیشتر میشه
علت دوم: نور دلیل خشک شدن کاج مطبق
برگهای کاج مطبق نیاز به نور کافی دارند. در صورتی که گیاه شما در محیطی با نور کم قرار بگیرد، برگهای آن خشک میشوند. همچنین برعکس این موضوع خیلی بیشتر هم پیش میاد، زمانی که شما گیاه را در مکانی با نور خیلی زیاد قرار میدی و آبیاری به اندازه کافی انجام نمیشه به مرور برگهای کاج مطبق شروع به خشک شدن میکنند، با بالا رفتن نور دریافتی گیاه باید میزان رطوبت و آبیاری هم افزایش پیدا کند.
راه حل: برای درمان این مشکل، گیاه خودتون رو در محیطی با نور مناسب و فیلتر شده قرار بدید (این گیاه در طول روز حداقل باید 6 تا 8 ساعت نور دریافت کند). اگر در داخل منزل قرار دارد، بهتر است در نزدیکی پنجرههایی که نور خورشید به آنها میرسد قرار دهید و یا از نور رشد برای تامین نور گیاه استفاده کنید.
علت سوم: دمای نامناسب
همانطور که در بالا گفتیم با بالا رفتن دریافت میزان نور مخصوصا اگر گیاه شما بیرون از خانه قرار دارد دمای محیط هم افزایش پیدا میکند و همین باعث خشک شدن برگهای کاج مطبق خواهد شد، پس یعنی کنید همانطور که در شرایط نگهداری کاج مطبق گفتیم گیاه دمای 18 الی 23 درجه سانتی گراد رو برای رشد ترجیح میده و با افزایش دمای محیط باید میزان آبیاری و رطوبت محیط رو افزایش بدید.
علت چهارم : رطوبت کم
کاج مطبق عاشق رطوبت هست و اگر میزان خوبی (60 الی 80 درصد) رطوبت براش فراهم کنید میتونه رشد فوق العاده ای داشته باشه پس سعی کنید در فصول رشد اون با ایجاد جزیره و یا دستگاه بخور سرد رطوبت مورد نیاز گیاه رو فراهم کنید تا هم مانع خشک شدن برگها پایینی و بالایی گیاه بشه
علت پنجم: عفونت یا آفات
برگهای کاج مطبق ممکن است به علت عفونت یا حمله آفات خشک شوند. این مشکل میتواند به علت قارچها، باکتریها، کنهها، یا سایر آفات به وجود بیاد چون آفت ها از شیره گیاه تغذیه میکنند و باعث رسیدن کم مواد مغذی به برگها میشه و شما شاهد خشک شدن برگ کاج مطبق خواهید بود.
راه حل: برای درمان این مشکل، بهتر است هر چند وقت یکبار برگهای گیاه رو بررسی کنید و به محض مشاهده آفت و بیماری از سموم مخصوص استفاده کنید .
علت ششم: عوامل محیطی علت خشک شدن برگ کاج مطبق
عوامل محیطی مانند باد شدید، آفتاب سوزان (نور مستقیم)، یا تغییرات شدید دما و رطوبت نیز میتوانند باعث خشک شدن برگهای کاج مطبق شوند. همچنین یادتون باشه که جابجایی هم از عوامل خیلی مهم در خشک شدن و ریزش برگ کاج مطبق میتونه به حساب بیاد که علت اصلی اون تنش و شوک در گیاه شما هست.
علت خشک شدن کاج مطبق از پایین
در خیلی از مواقع خشک شدن برگ کاج مطبق از پایین عادی و روند طبیعی رشد گیاه است ولی اگر میزان ریزش برگ خیلی زیاد باشه نشون دهنده این است که شما شرایط خوبی برای گیاه خودتون فراهم نکردید، یکی از دلایل اصلی این هست که شما تغذیه گیاه خودتون رو جدی نگرفتید و گیاه از کمبود مواد مغذی شروع به خشک کردن برگ پایینی و سپس ریزش برگ ها کرده، دومین عامل هم آبیاری غیر اصولی است، در این مورد هم آب و مواد مغذی به صورت درست و کافی به برگها نمیرسه و گیاه مجبور میشه برای زنده موندن برگهای پایینی رو خشک کنه تا انرژی گیاه صرف رشد برگهای جوان بشه.
برای تغذیه و کاهش خشک شدن کاج مطبق از پایین میتوانید هر سه ماه یکبار هیومیک اسدی و هر دو الی سه هفته یکبار با کودهای سه بیست و 121236 گیاه رو تغذیه کنید. سالی یکبار کود آهن هم میتونه در خوش رنگ شدن برگهای گیاه موثر باشه
ارسال پاسخ