آب کرفس در یک سال گذشته طرفداران تازهای حتی در میان چهرههای محبوب در شبکههای اجتماعی یافته است، اما آیا این نوشیدنی سبزرنگ همان قدر که به نظر میرسد برای سلامتی مفید است؟
محتوای غذایی کرفس نشان میدهد میزان آب موجود در آن تکاندهنده است. آب ۹۵ درصد کرفس را تشکیل داده و بنابراین کالری بسیار اندکی دارد. بنابراین آب کرفس برای کسانی که به دنبال جایگزین سالم و کمکالری به جای قهوه صبحانه میگردند گزینه مناسبی به نظر میرسد. یک تحقیق تازه نوشیدن آب بیش از میزان عادی را پس از یک شب بدخوابی نیز توصیه میکند.
از سوی دیگر آب سبزیجات برخلاف آب میوه به طور طبیعی میزان قند کمی دارد. اگرچه، هم در آب میوه و هم در سبزیجات، آبگیری باعث از دست رفتن محتوای فیبر کرفس میشود.
مطالب مرتبط
امی شپیرو، متخصص تغذیه، میگوید: من همواره به مراجعانم توصیه میکنم به جای آبگیری، خود سبزیجات را بخورند زیرا محتوای فیبر برای کاهش وزن، تنظیم قند خون و احساس سیری مهم است.
بهترین زمان خوردن آب کرفس
گفته می شود که بهترین زمان خوردن آب کرفس برای سم زدایی و پاک سازی بدن و لاغری و کاهش وزن، هر روز صبح ناشتا می باشد.
فواید آب کرفس
فایده آبگیری آن است که عصاره بیشتری از مواد مغذی مثل ویتامین آ، ویتامین کا، فولات و پتاسیم به دست میآورید و یک دسته کرفس شامل حدود ۸ ساقه خرد شده برای یک لیوان آب کرفس کافی است.
شپیرو یادآور میشود که آب سبزیجات از نظر نیترات نیز غنی است و خواص ضد التهاب دارد که به معنای فواید بالقوه در کاهش فشار خون و ایمنی است.
به گفته کارشناسان میتوانید به سادگی این نوشیدنی را آزمایش کنید و پس از یک ماه نتایجش را ببینید اما غیر از مواد مغذی طعمش هم نیاز به مدتی زمان دارد تا به آن عادت کنید. با این حال صرفاً به دلیل کاربرد کلماتی همچون «نوشیدنی معجزهگر» در شبکههای اجتماعی، نباید تنها به یک سبزی خاص برای افزایش سلامتی خودتان اتکا کنید. تا زمانی که یک رژیم غذایی متعادل و سبک زندگی سالم نداشته باشید تأثیر محسوسی نخواهد داشت.
دلیل دیگری که باید اول یک دوره آزمایشی برای این نوشیدنی در نظر بگیرید آن است که مطمئن شوید دچار واکنش حساسیتی یا عوارض خاصی که ناشی از شرایط ویژه جسمی شما یا داروی خاصی که مصرف میکنید باشد نمیشوید چرا که تا امروز پژوهشهای کافی برای اینکه بتوان آب کرفس را با اطمینان از نتایجی که برای انسان به دنبال دارد توصیه کرد انجام نشده است.
سینتیا سَس، یک متخصص تغذیه در نیویورک میگوید: ما هنوز تصویر روشنی از فواید آب کرفس آن طور که مثلاً از آووکادو یا روغن زیتون فراوری نشده مطمئنیم، در اختیار نداریم. علاوه بر این میزان و بسامد مصرف بهینه آن را هم نمیدانیم و از تداخل دارویی احتمالی آن یا خطرات بالقوه مصرفش برای افراد خاص بیخبریم.
باید این را هم مورد توجه قرار دهید که در خوردن آب کرفس نیز نباید زیاده روی کرد، چون در آب کرفس مادههای به نام اگزالات وجود دارد که برای افرادی که دارای سنگ کلیه ویا مثانه هستند مضر است، زیرا باعث میشود که سنگها بزرگتر شوند. آب کرفس برای افرادی که دارای کیست تخمدان و کیست سینه هستند هم توصیه نمیشود.
۱۰۰ گرم کرفس و ارزش غذایی روزانه آن
ویتامین K. ۳۶.۹ ٪، فولات ۹ ٪، ویتامین B۲، ۳.۵ ٪، منیزیم ۲.۷ ٪، تریپتوفان ۳.۱ ٪، فیبر ۵.۶ ٪
ویتامین B۵، ۲.۵ ٪، کلسیم ۴ ٪، ویتامین C. ۵.۲ ٪، ویتامین A. ۹ ٪، پتاسیم ۷.۵ ٪، مولیبدنوم ۶.۷ ٪
کرفس دو نوع وحشی و پرورشی دارد؛ وحشی آن در کنار آبهای راکد میروید و پرورشی آن همانی است که این روزها در بازار میوه و تره بار به فروش میرسد.
هشدار؛ مبتلایان به صرع و ورم کلیه، کرفس نخورند…
خوردن کرفس برای بیماران مبتلا به صرع نیز مضر است، زیرا حملات آنها را تحریک میکند. همچنین در افرادی که به ورم کلیه مبتلا هستند، منع مصرف دارد.
ارسال پاسخ