خواص سیر برای سلامتی : سیر خواص و ویژگی های فوق العاده ای دارد و به قدری مقید و پر خاصیت است که مطمئنا پس از آشنایی با این ویژگی ها علی رغم بوی بدی که بعد از استفاده در دهان شما ایجاد می کند بازهم مشتاق به مصرف بیش تر آن خواهید داشت، از قدیم الایام در طب سنتی از این گیاه استفاده های درمانی زیادی شده است. اگر می خواهید به درمان امراض عفونی در بدنتان بپردازید و مواد سمی را از بدنتان بیرون برانید بیشتر سیر مصرف کنید. پس اگر قبلا این خوراکی را چندان جدی نمی گرفتید حتما در ادامه همراه ما باشید تا در عقیده خود تحدید نظر نمایید.
این روزها که بازار تقویت سیستم ایمنی بن بخاطر وجود کرونا بالا گرفته باید به شما بگویم که سیر به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی، ضدعفونیکننده (میکروب زدا) و افزایش دهنده ایمنی بدن است.
مواد معدنی و ویتامین های موجود در سیر
- کلسیم
- آهن
- منگنز
- پتاسیم
- روی
- فولیک اسید
- ویتامینC
- ویتامینB1
- ویتامین B2
- ویتامین B3
سیر طبع گرمی دارد
سیر به دلیل طبع گرمی که دارد، برای تقویت قدرت جنسی سردمزاجان مناسب است، اما در گرم مزاجان اثر معکوس دارد و باعث ضعف قدرت و افت میل جنسی میشود و مصرف زیاد آن در مناطق گرمسیر بخصوص توسط افراد عصبی مزاج باید محدود شود. سیر در مناطق کویری با آب و هوای گرم و خشک یا نیمه خشک همچون همدان یا تهران بوی تندتری دارد، اما سیر نواحی شمال کشور که رطوبت هوا بیشتر است تندی کمتری دارد. هر چه سیر بودار تر باشد پرخاصیتتر است.
سیر کوهی (موسیر) در مقایسه با سیر تازه پلویی یا باغی اثرات قوی تر و بوی کمتر و فواید بیشتر دارد. حتما خواص موسیر را که در مطلبی جدا نوشته شده مطالعه کنید.
خواص سیر برای سلامتی
سیر از دیرباز در طب سنتی جایگاه یوژه و کلیدی داشته و دارد که برای بیماران دیابتی، قلبی و… بسار مفید ااست که در ادامه به بررسی فواید سیر برای سلامتی خواهیم پرداخت
آیا سیر پیشگیری از سرطان است؟
سیر برای پیشگیری و درمان سرطان مفید است. زیرا ترکیبات گوگرد موجود در آن می تواند سیستم ایمنی بدن را در برابر تومور های سرطامی تحریک کرده و این گونه به نابودی آن ها کمک کند. پس سیر ماده ای مهم برای درمان انواع سرطان می باشد.
سیر ضد تومور است؟
سیر دارای مقادیری از سولفور و سلینیم است. این مواد خاصیت ضد تومور دارند. و جلوی ایجاد تومور را در بدن می گیرند و حتی در صورت تشکیل اندازه آن را کوچک تر می کنند.
فواید سیر برای تصفیه خون
مصرف سیر خون را تصفیه و پاک می کند و به گردش خون در بدن کمک می کند. هم چمپنین می تواند مجرای تنفسی را نیز پاک و ضدعفونی کرده و از انواع بیماری ها و مشکلات دور نگه دارد. بنابراین مصرف سیر برای داشتن تنفس منظم تر و بهتر و جلوگیری از تنگی نفس توصیخ می شود.
از بین بردن میکروب با سیر
همان طور که گفتیم سیر دستگاه تنفسی را از میکروب پاک می کند. یکی از انواع این میکروب ها که موجب بیماری سل می شود میکروب کخ دار است. این ویژگی سیر به خصوص زمانی که با شیر همراه شود ایجاد می شود.و به این شیوه سل ریوی را می تواند درمان کند.
خواص سیر برای پوست
سیر برای پوست هم مفید است و سبب شفافیت و خوش رنگ شدن پوست بدن و هم چنین قرمزی و طراوت گونه ها می شود. ولی توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه آن هم اصلا توصیه نمیشود.
سیر و مقابله با دیفتیری و تیفوئید
علاوه بر این سیر یک ماده قوی برای ضدعفونی کردن روده ها از انواع میکزوب و عفونت و بیماری می باشد و به سلامت کارکرد این ارگان مهم بدن کمک می کند. این خاصیت سیر به ویژه در کودکان مهم است و می تواند داروی موثر برای پیشگیری و مقابله در برابر بیماری هایی مانند دیفتیری و تیفوئید و خروسک باشد.
فواید سیر برای ضدعفونی کردن مثانه
هم چنین سیر برای ضدعفونی کردن دستگاه ادرار و عفونت مثانه موثر است. و می تواند در درمان سنگ کلیه نقش داشته باشد. به این صورت که موجب خرد شدن و دفع سنگ کلیه می شود.
خواص سیر برای درمان سرطان و مغر
سیر برای درمان و پیشگیری از انواع سرطان از جمله سرطان روده، سرطام سیته، سرطان پروستات، سرطان مثانه، سرطان معده مفید می باشد. همین طور سیر بر روی عملکرد مغز نیز تاثیر می گذارد و برای درمان فراموشی و آلزایمر مفید است.
سیر و بیماران دیابتی
شاید خیلی دیده باشدی که بیماران دیابتی از سیر استفاده میکند، پرسشی که مطرح میشود این است که آیا سیر برای دیابت مفید است؟ در پاسخ باید گفت که سیر با بالا بردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می کند.
کمک به بیماران قلبی
سیر می تواند غلطت خون را تنظیم کرده و مانع از لخته شدن آن شود و به این شیوه جلوی بروی سکته قلبی و مغزی را می گیرد و سیستم گردش خون را ایمن می کند. سیر با داشتن آنتی اکسیدان فایده بسیار مهمی برای بدن دارد و آن دفع رادیکال های آزاد مضر است که می توانند به ارگان های حیاتی بدن آسیب وارد کنند.
سیر تند با تحریک سیستم سمپاتیک، منجر به افزایش فشارخون میشود. هرچه سیر تندتر باشد، این عارضه شدیدتر خواهد شد.
کمک به کاهش التهاب
همین طور سیر جزو سبزیجاتی است که خاصیت ضد التهابی دارد و مصرف آن از بروز التهاب در بدن جلوگیری می کند.
خواص مهم سیر و آنتی بیوتیک بودن آن
علاوه بر تمام موارد بالا این ماده شگفت انگیز نوعی آنتی بیوتیک کاملا طبیعی دارد که نام آن آلیسین است. این آنتی بیوتیک قاتل نوعی باکتری مقاوم به دارو به نام MRSA ) و هم چنین (هیکوباک تر پیلوری) است. این باکتری ها می توانند باعث بروز ناراحتی هایی چون زخم معده و سرزان معده شوند. بنابراین مصرف سیر با از بین بردن این باکتری ها جلوی مشکلات معده را می گیرد.
کاهش عفونت های گوش
سیر با داشتن خاصیت ضد ویروس و ضد قارچ می تواند مانع از عفونت گوش شود و مشکلات مربوز به آن را بهبود بخشد.
خواص سیر بر رشد مو
شاید در تبلیفات تلویزیونی مشاهده کرده باشید که از سیر به عنوان شامپو استفاده میشود، آیا برای رشد مو موثر است؟ در پاسخ باید گفت که بله سیر به بهبود رشد مو کمک کرده و ریشه مو را تقویت می کند. بنابراین آثار خوبی برای مو هم دارد.
مفید برای کبدهای چرب
این گیاه دارای آنتی اکسیدان هایی است که از بروز کبد چرب جلوگیری می کنند. پس با مصرف سیر می توان از مشکلات مرتبط با کبد کاست.
فواید سیر و تقویت بینایی
سیر دارای موادی همچون سلنیومفدویتامین C و کوئرستین است. این مواد مغذی برای تقویت بینایی و سلامت چشم بسیار مفید هستند و از بروز التهاب در این ناحیه جلوگیری می کنند.
راستی به کاشت سیر علاقه دارید حتما مطلب اون رو از سایت گل من و تو مطالعه کنید.
سایر خواص مهم سیر برای بدن و سلامتی
علاوه بر تمام موارد ذکرشده سیر برای انواع مشکلات مانند:سردرد، شکم درد، تب، سرفه، احقاق سینوسی، روماتیسم، نقرس، آسم وتنگی نفس، فشارخون، قندخون، برونشیت، گزیدگی مار و حتی استرس و مشکلات کبد مفید است.
سیر و حل مشکلت پوستی و گوارشی
- می توان از سیربرای درمان گل مژه و جوش بر روی پلک استفاده کرد. مالیدن سیر خام بر روی این طیف عارضه های پوستی سبب درمان آن می شود.
- همین طور برای درمان موارد پوستی دیگر از جمله میخچه و زگیل هم سیر موثر است. سیر را به صورت پخته چندروز پی در پی بر روی زگیل یا میخچه بگذارید تا از شر آم خلاص شوید.
- اگر درد دندان دارید از سیر خام استفاده کنید. قرار دادن ان بر روی دندان و لثه موجب تسکین درد آن می شود. البته که راه حل و درمان نهایی نمی باشد.
- اگر مدت ها است که از مشکل سینوزیت رنج می برید بدانید که درمان آن سیر می باشد. کافی است مقداری سیر را با کمی کرده تفت داده و آن را با نان میل کنید تا مشکل سینوزیت شما بهبود یابد.
- برای بهبود مشکلات گوارشی و معده و نفخ و یبوست مقداری سیر را ساطوری خرد کرده و با کمی آب بنوشید و از شر این مشکلات راحت شوید.
چه کسانی سیر نباید مصرف کنند؟
با وجود تمام خواص شگفت انگیز سیر که ذکر شد بازهم باید مواردی را در مصرف آن ملاحظه کنیم و حد تعادل را حفظ نماییم.
توصیه می شود که مادران در دوران شیر دهی از مصرف بیش از اندازه و زیاد از حد سیر خودداری نمایند. چرا که می تواند موجب تغییر مزه شیرشان شود که این موضوع برای نوزادان چندان مطلوب نیست.
همین زور استفاده زیاد از سیر در افراد می تواند مشکلاتی مانند افت ناگهانی فشار خون و ایجاد سرگیجه، آلرژی و حساسیت و حتی در مواردی موجب خومریزی شود.
تحقیقات می گوید که سیر نمی تواند بر روی متابولیسم داروها تاثیر گدار باشد اما بازهم افرادی که داروی آسپرین مصرف می کنند باید از مصرف سیر خودداری کنند. چرا که سیر خاصیت رقیق کنندگی دارد و مانع انقیاد خون می شود.پس مصرف آن همراه یک رقیق کننده دیگر به نام آسپرین ایجاد مشکل می کند. این خاصیت سیر باعث شده که افرادی که عمل جراحی در پیش دارند حدود یک هفته تا 10 روز پیش از موعد عمل باید از خوردن آن پرهیز کنند. زیرا مصرف ان می تواند دوره خونریزی را طولانی تر نمایید.
مضررات مصرف سیر چیست؟
همان طور که قبلا اشاره شد سیر می تواند برای درمان موارد پوستی مانند عفونت قارچی و زگیل مفید باشد. از این رو عده ای از روغن سیر برای درمان این عوارض استفاده می کنند که خوب باید گفت تاکنون هیچ تحقیقی این مورد که روغن سیر برای عوارض پوستی مفید می باشد را تایید نکرده است.
همین طور با وجود تاسیر سیر خام برروی بیماری های پوستی اما مصرف ان به طور تماس مستقیم با پوست به ویژه برای پوست های حساس می تواند خطرناک باشد.
خانم های باردار باید توجه کنند که در دوره بارداری تنها مصرف متعادل و خوراکی سیر بلامانع است. اما مصرف آن به عنوان دارد و برای درمان آن هم در مقادیر زیاد اصلا توصیه نمی شود و می تواند بسیار خطرناک هم باشد.
مصرف سیر می تواند موجب بوی بد دهان، سوزش دهان و معده، تهوع و استفراغ شود. همین طور در مواردی نادر سبب خونریزی و واکنش های آلزیک در افراد شود. پس حتما در این موارد مراقب مصرف سیر باشید.
مشکلاتی که سیر نمی تواند آن ها را درمان کند:
دیابت: به نطر می رسد که سیر نمی تواند مشکل قند خون را برطرف کند و تاکنون شواهدی مبنی بر این که سیر موجب درمان دیابت می شود به دست نیامده است.
کلسترول: در این زمینه هم تحقیقات زیادی انجام شده است. اما تاکنون نتایج دقیق و قابل استناد به دست نیامده است. و گفته ها درباره تاثیر سیر برروی کاهش میزان کلسترول خون ضد و نقیض است.
سرطان ریه: سیر نمی تواند اثر بهبود بخش بر روی سرطان ریه داشته باشد.
هیلوباکتر: درست است که در هنگام انجام آزمایش در این زمینه در محیز آزمایشگاهی سیر میزان این باکتری را کاهش داده است. اما در عمل و دنیای واقعی پنین نتیجه ای تکرار نشد و همین سبب عدم اطمینان در این زمینه از تاثیر گداری سیر شده است.
چطور از سیر استفاده کنیم؟
نحوه استفاده از سیر چگونه باید باشد؟ شاید استفاده از این ماده به صورت خام به دلیل طعم تند و بوی بدی که در دهان ایجاد می کند چندان مطلوب نباشد. بنابریان شکل پخته شده ان بیش تر مورد توجه قرار می گیرد. سیر را به شکل خرد شده و یا حتی عصاره آن را می توان مصرف کرد.
سیر می تواند یک اسانس خوب برای انواع غذا ها باشد و برای طعم دار کردن سوپ، سس ماکارانی، املت و انواع خورشت ها باشد. تفت آن همراه مقداری روغن زیتون یک پیشنهاد عالی است. چراکه در این شیوه رایحه و عطر خوبی خواهد داشت.
خب ما در این مطلب در خصوص خواص سیر و همچنین موارد که نباید از آن استفاده کرد صحبت کردیم، نظر و تجربه شخصی شما در این خصوص چیست؟ حتما در بخش دیدگاه برای ما بنویسید.
1دیدگاه