طرز تهیه قیمه نثار قزوین + 6 مدل تزئین قیمه نثار

طرز تهیه قیمه نثار قزوین + 6 مدل تزئین قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوین + 6 مدل تزئین قیمه نثار

«قیمه نثار» غذایی مجلسی و خوش طعم از شهر قزوین که برای مهمانی های رسمی فوق العاده می باشد. برخلاف قیمه، قیمه نثار غذایی پلویی می باشد که پر از مواد خوشمزه مثل خلال بادام، پسته و زرشک و از همه مهمتر ادویه های بینظیر مثل زعفران و دارچین درست میشود. تزیئین قیمه نثار باعث شده غذای مجلسی محسوب بشه.

مواد لازم برای تهیه قیمه نثار 2 نفره

20 تکه گوشت خورشتی

1 قاشق غذا خوری رب

بنر گل من و تو

2 عدد پیاز متوسط نگینی خرد شود

2 پیمانه برنج

30 گرم زرشک

15 گرم خلال پسته

10 گرم خلال بادام

60 گرم خلال پوست پرتقال

½ قاشق غذا خوری هل آسیاب شده

½ قاشق غذا خوری دارچین آسیاب شده

½ قاشق غذا خوری زیره آسیاب شده

½ قاشق غذا خوری گلاب

½ قاشق غذا خوری شکر

کمی زعفران

طرز تهیه قیمه نثار قزوین

اول در قابلمه ای گوشت را کمی با رب و زعفران تفت می دهیم و بعد روی آن آب می ریزیم. سپس حرارت را زیاد می کنیم تا جوش بیاد. وقتی آب جوش اومد، حرارت را کم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و حدود 2 ساعت صبر می کنیم تا گوشت بپزه.

برای پختن گوشت نیاز نیست قابلمه را تا سر، پر از آب کنید و همین که آب مقداری روی گوشت را بگیره، کافی است.

بعد از اینکه گوشت پخت پیاز را کاملا تفت میدیم تا طلایی بشه بعد با کمی نمک به گوشت اضافه می کنیم (دقت کنید که از اول به گوشت نباید نمک بزنیم چون باعث دیر پختن گوشت میشه)

خلال ها و زرشک رو کمی در آب میخیسانیم.

میتونید زرشک رو با گلاب و کمی شکر خیس کنید.

گرفتن تلخی پوست پرتقال: آب رو در شیر جوش یا قابلمه ای کوچک به جوش آورده و خلال پوست پرتقال را حدود 2 دقیقه در آب جوش میریزیم بعد آبکش کرده و روی آن آب سرد بریزید. اگر میخواهید تلخی آن کاملا گرفته شود باید این کار را سه بار تکرار کنید.

تهیه خلال پوست پرتقال: اگر خلال پوست پرتقال را خودتان درست می کنید، حواستون باشه که به قسمت سفید رنگ پوست نیاز نداریم و باید از قسمت نارنجی رنگ جدا شه و دور ریخته شه.

زرشک، خلال بادام، خلال پسته و پرتقال رو به صورت جداگانه با کره تفت می دیم.

قیمه-نثار
قیمه-نثار

حالا یک سوم مواد تفت داده شدرو به گوشتمون اضافه میکنیم و حدود نیم ساعت صبر میکنیم تا کاملا جا افتاده بشه. باید خوشت ما کمی آبدار باشد تا غذا خیلی خشک نشود ولی دقت کنید که نباید آب گوشت زیاد شود. چون این یک غذایی پلویی می باشد.

برنج رو بهم آبکش کرده و دم می کنیم دقت کنید که برنج شفته نشه برای قیمه نثال خیلی مهمه که برنجمون دونه دونه بشه. ریختن ادویه به برنج سلیقه ای هستش میتونید هل و دارچین و زیره رو با هم ترکیب کرده و لا به لای برنج اضافه کنید. طعم بی نظیری به غذاتون میده.

برنج رو توی دیس میکشیم و لابه لای برج خوشت میریزیم و روی برنج هم به شکل دلخواه تزیین می کنیم.

طرز تهیه قیمه نثار قزوین - تزئین قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوین – تزئین قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوین - تزئین قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوین – تزئین قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوین - تزئین قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوین – تزئین قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوین - تزئین قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوین – تزئین قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوین - تزئین قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوین – تزئین قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوین - تزئین قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوین – تزئین قیمه نثار