طرز تهیه نان مغزدار پسته ای : ما ایرانی ها از نون خیلی بیشتر از کشورهای دیگه استفاده میکنیم ولی خب میتوینم نون های مختلف با طعم های جذاب درست کنیم و در کنار خانواده نوش جان کنید، ارو براتون نونی آوردم که فوق العاده خوشمزه و همه پسند هست از مغزدار بودنش مگم براتون که فوق العادس تو خونه ما که عاشقش شدن مراحل کار رو هم براتون گذاشتم تا بتونید خیلی راحت درستش کنید. پس بدون هیچ مقدمه دیگه ای بریم سراغ محوه درست کردن این نون خومشزه در خانه .
مواد لازم برای تهیه نان مغزدار پسته ای
- شیر۱ پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- مایه خمیر ۱قاشق غذاخوری
- آب ۱/۴پیمانه
- شکر ۱/۴ پیمانه
- روغن مایع ۱/۳پیمانه
- نمک ۱/۲ قاشق چای خوری
- آرد حدود ۴ پیمانه
- پودر هل۱ قاشق چای خوری
مواد میانی:
- کره ۵۰گرم
- شکر ۵۰ گرم
- خلال بادام و پسته به میزان لازم(یا پودر بادام)
طرز تهیه نان مغردار پسته ای مرحله به مرحله
خب برای شروع کار ابتدا مایه خمیر و آب ولرم و نصف قاشق شکر بزارین با درپوش تا عمل بیاد اما اگه مخمر فوریه نیازی به عمل آوری نیست. تخم مرغ رو با چنگال به هم بزنید شیر و روغن و شکر با هم مخلوط کنید خمیر مایه رو اضافه کنید نصف از آرد و هل و نمک رو بریزین و به هم بزنید بقیه آرد رو اضافه کنید تا جایی که خمیر به دست تمیز نچسبه خمیر رو روی سطح صافی ورز بدین تا لطیف بشه بعد بزارین توی یک ظرف چرب شده در محیط آشپزخونه با در پوش تا حجم خمیر دو برابر بشه
سپس با دست پف خمیر رو بگیرین و اونو به چند قسمت تقسیم کنین و چانه بگیرین هر قسمت رو با وردنه باز کنید و کمی از کره روی آن بمالید شکر بپاشید و کمی خلال پسته و بادام بریزید وخمیر را رول کنید
دو طرف را فیکس کنید و بصورت حلزونی بپیچید میتونید همه رو با فاصله داخل یه قالب بزرگ حدود ۲۷ الی ۳۰ سانت قرار بدین تا یه نون بزرگ داشته باشین یا جداگانه هر کدوم داخل سینی بذارین مجددا خمیر رو استراحت بدین تا حجم بگیره سپس با تخم مرغ کامل و یه قاشق شیر رومال بزنید کنجد و یا پرک بادام بریزید
مراحل پایانی و پخت نان مغزدار پسته ای
حالا بزارین تو فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم شده به مدت تقریبا ۳۰ دقیقه ظرف آب درون فر یادتون نره این نون بسیار خوشمزس بافت بسیار نرمی داره امیدوارم که درست کنید و دوست داشته باشید.
نکات مهم
- میتونید این نون رو ساده بدون مواد میانی درست کنید.
- مواد میانی که من استفاوه کردم باقلواست ، بله باقلوا اونم از نوع یزدی.خب چیه مگه؟ حلوا رو با نون می خورن باقلوا نمیشه خورد اتفاقا خیلی هم خوشمزه میشه.میدونید که باقلوای یزدی بیشترش پودر بادامه در ضمن بسیار شیرین😋 و از اونجایی که دوست عزیزی زحمت کشیده بودن و برام آوردن منم ازش استفاده بهینه کردم و با دست خرد کردم و روی خمیر گذاشتم کمی خلال پسته ریختم و خمیر رو پیچیدم.
رسپی از نجمعه السادات شریعتمداری
مطلب مرتبط :
طرز تهیه نان پنبه ای با مغز حلوا
ارسال پاسخ