گل و گیاهگیاهان دارویی

فواید و خواص لوبیا سبز برای سلامتی

لوبیا سبز
220بازدید

لوبیا سبز گیاهی از خانواده باقلائیان است. نام علمی لوبیا سبز  Phaseolus vulgaris است. لوبیا سبز منبع خوبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ریز مغذی‌ها است. در واقع شامل فیبر، ویتامین، مواد معدنی، و مقدار کمی کربوهیدرات است. هم‌چنین حاوی پروتئین، کلسیم، فیبر خوراکی، آهن و چند ماده‌ی مغذی ضروری دیگر است. به علاوه حاوی قابل توجهی آنتی اکسیدان است و منبعی غنی برای چربی امگا۳ است. این ماده کم کالری فواید و خواص زیادی برای بدن دارد که در این مطلب با گوشه ای از خواص لوبیا سبز آشنا می شویم.

 

خواص لوبیا سبز:

– لوبیا سبز حاوی ویتامین K است که  نقش مهمی در لخته شدن خون دارد و زخم را بهبود می بخشد. همچنین استخوان ها را محکم و قوی حفظ می کند.

– ویتامین C موجود در لوبیا سبز منبع عالی از آنتی اکسیدان ها است، که سبب کاهش واکنش رادیکال های آزاد می شوند.

– لوبیا سبز تازه کالری بسیار کمی دارد. بنابراین برای کاهش وزن مفید است.

– لوبیا سبز سرشار از فیبر رژیمی است. میزان فیبر در لوبیا سبز، برای پیشگیری و درمان یبوست، هموروئید، دیورتیکولوز و همچنین حفظ سطح کلسترول و قند بدن مفید است.

– لوبیا سبز دارای فولات است، که برای تقسیم سلولی و سنتز DNA مفید است.

– ویتامین های نیاسین و تیامین در لوبیا سبز به جلوگیری از عفونت های زیادی در بدن کمک می کنند.

– پتاسیم موجود درلوبیا سبز برای کنترل فشار خون و سایر بیماری های مرتبط با قلب مفید است.

– لوبیا سبز از حملات میگرن جلوگیری میکند.

– لوبیا سبز غنی از  اسیدفولیک است که  منجر به کاهش ابتلا به افسردگی می شود.

– لوبیا سبز سرشار از آنتی اکسیدان است و به دلیل وجود فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها در ان سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

حتما مطالعه کنید
معرفی و نگهداری برگ انجیری (فیلودندرون)

– ویتامین های C و بتا کاروتن علاوه بر خاصیت ضدسرطانی خاصیت ضدالتهابی نیز دارند و برای بیمارانی که دچار آرتروز استخوانی هستند واقعا مفید است.

– فیبر موجود در لوبیاسبز سبب تحریکات روده ای می شود و یبوست را درمان می کند. همچنین سبب کاهش کلسترول بد خون و تنظیم کلسترول خوب خون می شود.

– لوبیا سبز  سم زدای طبیعی بدن است.

– لوبیا سبز سرشار از فولات است . به همین دلیل برای دوران بارداری خوب است

– لوبیاسبز برای درمان دیابت نوع ۲ خوب است

– لوبیا سبز به خاطر داشتن ویتامین K جلوی لخته شدن خون و فشار قلب را می گیرد. بنابراین خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.

 

لوبیا سبز

 

عوارض جانبی لوبیا سبز :

– لوبیا سبز حاوی ویتامین K است. افرادی که داروهای خونی ،مانند:کومادین یا وارفارین مصرف می کنند، نباید به طور ناگهانی مقدار مصرفی ویتامین K خود را تغییر دهند، زیرا این ویتامین نقش مهمی در لخته شدن خون دارد.

– لکتین ها، نوعی پروتئینی هستند که کربوهیدرات را به هم متصل می کنند. آنها در لوبیاها، از جمله لوبیا سبز وجود دارند و می توانند عامل مشکلات سیستم گوارشی باشند ؛ پختن لوبیا می تواند سطوح لکتین را کاهش دهد.

– لوبیا سبز حاوی اسید فیتیک است که می تواند با مواد معدنی ارتباط برقرار کند و مانع جذب آن توسط بدن شود. افرادی که کمبود مواد معدنی دارند، قبل از مصرف لوبیا سبز زیاد، باید با یک پزشک مشورت کنند.

منبع : سایت گل من و تو - کانال گل من و تو

اینستاگرام گل من و تو

ارسال پاسخ