لوبیا سبز گیاهی از خانواده باقلائیان است. نام علمی لوبیا سبز Phaseolus vulgaris است. لوبیا سبز منبع خوبی از ویتامینها، مواد معدنی و ریز مغذیها است. در واقع شامل فیبر، ویتامین، مواد معدنی، و مقدار کمی کربوهیدرات است. همچنین حاوی پروتئین، کلسیم، فیبر خوراکی، آهن و چند مادهی مغذی ضروری دیگر است. به علاوه حاوی قابل توجهی آنتی اکسیدان است و منبعی غنی برای چربی امگا۳ است. این ماده کم کالری فواید و خواص زیادی برای بدن دارد که در این مطلب با گوشه ای از خواص لوبیا سبز آشنا می شویم.
خواص لوبیا سبز:
– لوبیا سبز حاوی ویتامین K است که نقش مهمی در لخته شدن خون دارد و زخم را بهبود می بخشد. همچنین استخوان ها را محکم و قوی حفظ می کند.
– ویتامین C موجود در لوبیا سبز منبع عالی از آنتی اکسیدان ها است، که سبب کاهش واکنش رادیکال های آزاد می شوند.
– لوبیا سبز تازه کالری بسیار کمی دارد. بنابراین برای کاهش وزن مفید است.
– لوبیا سبز سرشار از فیبر رژیمی است. میزان فیبر در لوبیا سبز، برای پیشگیری و درمان یبوست، هموروئید، دیورتیکولوز و همچنین حفظ سطح کلسترول و قند بدن مفید است.
– لوبیا سبز دارای فولات است، که برای تقسیم سلولی و سنتز DNA مفید است.
– ویتامین های نیاسین و تیامین در لوبیا سبز به جلوگیری از عفونت های زیادی در بدن کمک می کنند.
– پتاسیم موجود درلوبیا سبز برای کنترل فشار خون و سایر بیماری های مرتبط با قلب مفید است.
– لوبیا سبز از حملات میگرن جلوگیری میکند.
– لوبیا سبز غنی از اسیدفولیک است که منجر به کاهش ابتلا به افسردگی می شود.
– لوبیا سبز سرشار از آنتی اکسیدان است و به دلیل وجود فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها در ان سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
– ویتامین های C و بتا کاروتن علاوه بر خاصیت ضدسرطانی خاصیت ضدالتهابی نیز دارند و برای بیمارانی که دچار آرتروز استخوانی هستند واقعا مفید است.
– فیبر موجود در لوبیاسبز سبب تحریکات روده ای می شود و یبوست را درمان می کند. همچنین سبب کاهش کلسترول بد خون و تنظیم کلسترول خوب خون می شود.
– لوبیا سبز سم زدای طبیعی بدن است.
– لوبیا سبز سرشار از فولات است . به همین دلیل برای دوران بارداری خوب است
– لوبیاسبز برای درمان دیابت نوع ۲ خوب است
– لوبیا سبز به خاطر داشتن ویتامین K جلوی لخته شدن خون و فشار قلب را می گیرد. بنابراین خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.
عوارض جانبی لوبیا سبز :
– لوبیا سبز حاوی ویتامین K است. افرادی که داروهای خونی ،مانند:کومادین یا وارفارین مصرف می کنند، نباید به طور ناگهانی مقدار مصرفی ویتامین K خود را تغییر دهند، زیرا این ویتامین نقش مهمی در لخته شدن خون دارد.
– لکتین ها، نوعی پروتئینی هستند که کربوهیدرات را به هم متصل می کنند. آنها در لوبیاها، از جمله لوبیا سبز وجود دارند و می توانند عامل مشکلات سیستم گوارشی باشند ؛ پختن لوبیا می تواند سطوح لکتین را کاهش دهد.
– لوبیا سبز حاوی اسید فیتیک است که می تواند با مواد معدنی ارتباط برقرار کند و مانع جذب آن توسط بدن شود. افرادی که کمبود مواد معدنی دارند، قبل از مصرف لوبیا سبز زیاد، باید با یک پزشک مشورت کنند.
ارسال پاسخ