کاکائو که از جمله محبوب ترین مواد غذایی در جهان است، میوه درخت گرمسیری کاکائو می باشد. این درخت از تیره پنیرکیان است. درخت کاکائو دارای برگهای ساده و متقابل و گُلهای منظم، کوچک و قرمز رنگ است. میوه این درخت زرد رنگ و به اندازه یک خیار و حاوی ۲۵ تا ۴۵ دانه است. میوههای این گیاه را پس از چیدن انبار میکنند تا بپوسد و پس از آن دانهها را جمعآوری میکنند و استفاده می کنند. کاکائو بومی مکزیک، آمریکای مرکزی و مناطق شمالی آمریکای جنوبی مانند جنگلهای آمازون است. کاکائو داری طبعی گرم و خشک است و علاوه بر طعم دوست داشتنی دارای خواص وفواید زیادی برای بدن است. در این مطلب با گوشه ای از خواص کاکائو آشنا می شویم.
خواص کاکائو برای بدن:
– کاکائو اشتها را کاهش می دهد، متابولیسم بدن را بهبود می بخشد و بدین ترتیب سبب کاهش وزن می شود.
– آهن و مس موجود در پودر کاکائو برای درمان کم خونی فقر آهن و آنمی مفید است.
– کاکائو حاوی آنتی اکسیدان است که سبب سلامت قلب و عروق در کودکان می شود.
– فلاونوئید های موجود در کاکائو سبب تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شوند.
– کافئین موجود در کاکائوسبب کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و پره اکلامپسی در زنان باردار می شود.
– کاکائو با تولید هورمون ها و مواد شیمیایی از جمله اندروفین موجب تقویت قوای جنسی و درمان ناتوانی جنسی و ناباروری در آقایان می شود.
– فلاونوئید های موجود در کاکائو دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.
– کاکائو سبب کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بالای خون می شود.
– تئوباریم موجود در کاکائو برای درمان سرماخوردگی، گلودرد و سرفه مفید است.
– کاکائو به کاهش فشار خون بالا در افراد کمک می کند.
– فیبر موجود در کاکائو عملکرد روده را بهبود بخشیده و برای درمان اسهال و یبوست مفید است.
– فلاونول ها و پروسیانیدین های موجود در کاکائو به پیشگیری و درمان انواع سرطان ها به ویژه سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات کمک می کنند.
– کاکائو به بهبود خلق و خو و درمان افسردگی کمک می کند.
– کاکائو برای درمان آسم مفید می باشد.
– فیبر موجود در کاکائو می تواند هضم را بهبود بخشد و به درمان زخم معده کمک کند. همچنین سبب سم زدایی از کبد شده و به پیشگیری و درمان کبد چرب کمک می کند.
– فلاونوئید های موجود در کاکائو موجب بهبود سلامت مغز شده در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهند.
– ترومروم موجود در کاکائو سبب محافظت از دندان و مینای دندان شده و پوسیدگی دندان ها را کاهش می دهد.
– پرو انتوسیانیدین های موجود در کاکائو خطر بروز آب مروارید را کاهش می دهند.
– منیزیم موجود در کاکائو برای سلامت و تقویت استخوان ها مفید است و مانع بروز پوکی استخوان می شود.
عوارض جانبی کاکائو:
– کاکائو حاوی کافئین است و زیاده روی در مصرف آن ممکن است سبب افزایش ادرار، بی خوابی، ضربان نامنظم قلب، تشدید اختلالات اضطراب، تشدید اسهال و رفلاکس گوارشی شود.
– کافئین زیاد در شیر مادر ممکن است باعث دل درد و دل پیچه نوزادان شود.
– مصرف کاکائو در برخی افراد می تواند با واکنش های آلرژیک همچون حساسیت پوستی، سردرد میگرنی، ناراحتی گوارش همچون گاز و تهوع همراه شود.
– کاکائو ممکن است با برخی داروها مانند کلوزاریل، دی پیریدامول، ارگوتامین، فنیل پروپانولامین و تئوفیلین و برخی داروهای افسردگی، آسم و دیابت تداخل داشته باشد.
– کاکائو با برخی داروهایی که قبل از تست های قلب مصرف می شود تداخل دارد.
– بیماران کلیوی بهتر است از مصرف کاکائو اجتناب کنند.
بذر ش هم برای فروش بذارید تا در جاهای مختلف ایران هم بشه کشت کرد و مردم برای بومی سازی این درخت تلاش کنند و از فوایدش در کشور استفاده بشه