فوت کوزه گری طرز تهیه نان برنجی مثل قنادی در خانه + ویدیو

طرز تهیه نان برنجی
طرز تهیه نان برنجی

طرز تهیه شیرینی نان برنجی در خانه : یکی شیرنی سنتی و فوق العاده به همراه ویدیو براتون آماده کرم که دیگه نیاز نیست برای عید و مهمونی ها قنادی برید و اونو تهیه کنید خودتون خیلی راحت توی خونه میتونید درستش کنید من به شما دو طعم مختلف زعفرانی و ساده رو آموزش میدم که میتونید خودتون طعم های دیگشو درست کنید، همانطور که میدونید این شیرینی سنتی ایرانی از کرمانشاه اومده و طرفداران خیلی زیادی در بین مردم داره و بیشتر بریا عید نوروز اونو درست میکنند. پس زیاد مقدمه نگم و بریم این شیرینی خوشمزه و جذاب رو درست کنیم.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نان برنجی

آرد برنج مرغوب معطر ۲۵۰ گرم (۱ و۲/۳ پیمانه)
روغن صاف قنادی ۱۲۵گرم(نصف پیمانه)
پودر قند حریری الک شده ۹۰ گرم(نصف پیمانه)
زرده تخم مرغ ۱ عدد
گلاب ۱/۴پیمانه(۱قاشق غذا خوری کمتر ریختم)
زعفران دم شده غلیظ 1 قاشق مربا خوری
تخم خرفه به میزان لازم

خب قبل از اینکه بریم سراغ درست کردن نان برنجی اول راجب روغن صاف قنادی یک توضیح بدم، من روغن صاف رو اینطوری درست میکنم : روغن جامد رو داخل ظرفی بریزید و روی حرارت قرار بدید تا ذوب و کاملا شفاف بشه یعنی هیچ دون دونی داخلش نباشه بعد بذارید خنک شه و داخل شیشه بریزید و بمدت ۲۴ ساعت بذارید داخل یخچال بعد استفاده کنید.(من روغن جامد لادن طلایی استفاده کردم)

بنر گل من و تو

طرز تهیه نان برنجی در خانه

روغن صاف و پودرقند رو با همزن برقی انقدر بزنید تا سفید و کرم مانند شود (حدود ۵ الی ۷ دقیقه) زرده را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر هم بزنید، آرد برنج نرم و الک شده را اضافه کرده و سپس گلاب را کم کم بریزید تا خمیری شود خمیر نرم و لطیفی به دست میاد (من از گلاب دستور ۱قاشق غذاخوری کمتر ریختم چون خمیرم به اون انسجام کافی که لازم بود رسید و لازم نشد همه رو بریزم شما هم بتدریج اضافه کنید خمیر نهایی، نه شل و ول باشه که شکل نگیره و نه خیلی سفت باشه که موقع گلوله کردن ترک بخوره)

حالا خمیر را به دو قسمت تقسیم، به یکی زعفران بزنید و اون یکی ساده ،خوب مخلوط و روشون سلفون بکشید و در دمای محیط ۲۰ الی ۲۴ ساعت استراحت دهید (الان چون هوا خنکه دمای محیط مناسبه اگه هوا گرم بود باید تو یخچال بزارید)

مرحله پایانی پخت شیرینی نان برنجی

حالا که خمیر آماده شده با دست گلوله هایی برداشته و گرد کنید، داخل سینی فر که کاغذ روغنی کشیدید بچینید با مهر مخصوص شیرینی مهر بزنید اگر نداشتید با هر چیز دیگری میتونید طرح بندازید مثل چاقو یا کاتر(خیلیها این مشکل رو دارن و میگن موقع مهر زدن طرح روش نمیفته و یا ترک میخوره از اطراف،هنگام مهر زدن بهتره گلوله خمیرو داخل دست نگه دارید تا اطرافش ترک نخوره طبق ویدیو که در انتهای مطلب میبینید) روی شیرینیها تخم خرفه بپاشید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد بمدت ۱۰ الی ۱۵دقیقه بپزید.نباید تغییر رنگ بدن پس مواظب باشید.

از فر که خارج کردید اجازه دهید خنک شه بعد دست بزنید و جابجا کنید. به همین راحتی و خوشمزگی شیرینی ما آماده شد.

طرز تهیه شیرینی نان برنجی
طرز تهیه شیرینی نان برنجی
ویدیو طرز تهیه نان برنجی
نکات مهم
  1. داخل این شیرینی همراه زرده هل هم میزنن من نزدم چون گلاب خالص دو آتیشه ریختم و عطرش زیاده، اگه خواستید بزنید ۱ قاشق چای خوری کافیه
  2. زعفرانی که اضافه میکنید نباید آبکی باشه و گرنه شیرینی خراب میشه سعی کنید کاملا غلیظ باشه

شما تا حالا شیرنی نان برنجی درست کردید؟ یا کلا شیرینی توی خونه درست میکنید؟ حتما نظر و تجربه خودتون رو در بخش دیدگاه ها مطرح کنید تا بقیه دوستان هم استفاده کنند.

مطالب مرتبط :

رازها و طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی ترد در خانه

طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی فوق العاده

طرز تهیه شیرینی ماکرون با رسپی فوق العاده