بررسی علت لوله شدن برگ پتوس با نحوه رفع مشکل پیج خوردن برگ پتوس

علت لوله شدن برگ پتوس چیست
علت لوله شدن برگ پتوس چیست

علت لوله شدن برگ پتوس میتونه بخاطر آبیاری کم، نور زیاد ، دمای بالا و عوامل مختلف دیگه باشه که همگی بخاطر نرسیدن آب کافی به برگها می باشد و گیاه آب میان بافتی برگها رو از دست میده و همین باعث چروک شدن برگ یا لوله شدن برگها میشه در ادامه علاوه بر مشکلات گفته شده سایر مشکلات رو هم به همراه راه درمان به شما آموزش میدیم پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. راستی در مقاله ای جداگانه به بررسی مشکلات پتوس پرداختیم که مطالعه اون خالی از لطف نیست.

آبیاری و پیچ خوردن برگ پتوس
آبیاری و پیچ خوردن برگ پتوس

آبیاری کم عامل اصلی لوله شدن برگ پتوس

همانطور که در مقدمه گفته شد وقتی آب کافی به برگها نرسه این مشکل پیش میاد، پس حتما سعی کنید که گیاه رو همیشه به موقع آبیاری کنید و همچنین تمام قسمت های ریشه اب رو دریافت کنه، در آبیاری کم برگها لوله میشن، پیچ میخورن و در برخی موارد زرد هم میشن، زمانی که شما تعداد دفعات زیادی فراموش کنید که گیاه رو آبیاری کنید به مرور ریشه ها خشک میشن و با کم شدن تعداد ریشه، گیاه کم کم رو به مرگ خواهد رفت. بهترین زمان آبیاری برای گیاه پتوس زمانی هست که خاک گلدان تا عمق 3 الی 4 سانتی متری خشک شده باشه و شما بعد اقدام به آبیاری کنید.

پس حتما حواستون به آبیاری گیاه باشه و اگر هم جزو افرادی هستید که فراموش کار هستید بهتره یک اپلیکیشن یادآوری و هوشمند مثل گلت نصب کنید که بهتون یادآوری کنه

بنر گل من و تو

رفع مشکل آبیاری کم

اولین کاری که باید انجام بدید این هست که گیاه رو آبیاری کنید و اگر از مدت زمان آبیاری خیلی زیاد گذشته بهتر هست که یک ظرف مثل تشت رو پر آب کنید و بعد گلدان رو داخل اون به مدت 20 دقیقه قرار بدید تا گیاه آب مورد نیاز خودش رو به صورت کامل جذب کنه اینجوری هم گیاهتون سیراب میشه و هم به بهترین روش اون رو آبیاری کردین چون آبیاری از پایین بهترین روش آبیاری گیاهان آپارتمانی هست.

زرد و لوله شدن برگ پتوس
زرد و لوله شدن برگ پتوس

دمای بالای محیط و پیچ خوردن برگ پتوس

از دیگر دلایل لوله شدن برگ پتوس میتوان به دمای بالا اشاره کرد، زمانی که گیاه شما در مکانی با دمای بالا 28 درجه سانتی گراد قرار میگیره و آبیاری به همان نصب افزایش پیدا نمیکنه گیاه آب کافی و مواد مغذی به برگها نمیرسونه و مجبور میشه برای کاهش تبخیر آب از برگها اونها رو لوله کنه همیشه سعی کنید پتوس رو در دمای 18 الی 24 درجه سانتی گراد نگهداری و اگر دمای محیط بالا میره هم میزان رطوبت و هم میزان آبیاری رو افزایش بدید تا آب مورد نیاز برگها تامین بشه

کوددهی زیاد عامل لوله شدن برگ پتوس

از دیگر دلایل لوله شدن و پیچ خوردن بر پتوس کوددهی زیاد است که باعث شوری زیاد در خاک و همچنین جذب نشدن خوب مواد مغذی در خاک میشه، در این حالت برگها ابتدا پیچ میخورن و بعد کم کم رنگشون تغییر مکینه، اینجاست که باید حتما گلدان رو آبشویی کنید و بعدش از هیومیک اسید استفاده کنید. نحوه کار اینجوری هست که شما گلدان رو داخل سینک ظرفشویی قرار میدید و آب رو آروم باز میکنید تا روی خاک گلدان بیرزه و اجازه میدید به مدت 5 دقیقه آب وارد خاک بشه و از پایین گلدان خارج بشه اینجوری کودهای اضافی شسته شده و از گلدان خارج میشن

توصیه ما این هست که در فصل رشد هر دو الی سه هفته یکبار اونم با میزان مشخص که روی بسته بندی همه کودهای نوشته شده گیاه رو تغذیه کنید.

نور زیاد و لوله شدن پتوس
نور زیاد و لوله شدن پتوس

لوله شدن پتوس بخاطر نور زیاد

پتوس گیاه آپارتمانی هست و به هیچ وجه قرار گرفتن به یکباره در معرض نور مستقیم خورشید رو تحمل نمیکنه، مخصوصا اگر این نور، نور مستقیم ظهر گاهی باشه، گیاه برای اینکه خودش رو از خطرات نور مستقیم دور کنه، برگها رو جمع میکنه، در برخی موارد هم شما در کنار لوله شدن برگ پتوس شاهد سوختگی نوک برگ یا سوختگی روی برگها هم هستید. سعی کنید گیاه رو به مکانی با نور فیلتر شده منتقل کنید.

یادتون باشه همین مشکل میتونه با دریافت نور کم هم اتفاق بیوفته ولی درصدش خیلی کم هست و باید در کنار لوله شدن برگها، فاصله برگها از هم خیلی زیاد باشه که بگیم نور کم عامل پیچ خوردن برگ پتوس هست.

آبیاری زیاد و پوسیدگی ریشه

از دیگر دلایل لوله شدن برگ پتوس میتونه از آبیاری زیاد هم باشه، وقتی شما مدام گیاهتون رو زیاد آبیاری کنید کم کم ریشه ها از بین خواهند رفت و گیاه نمیتونه آب و مواد مغذی رو به برگها برسونه و بعد کم کم شروع به زرد شدن و جمع شدن برگها خواهد کرد، حتما قبل از آبیاری خاک گلدان رو چک کنید که تا عمق 3 الی 4 سانتی متری خشک شده باشه و بعد اقدام به آبیاری کنید. حتما بعد از آبیاری هم آب از کف گلدان بیرون بیاد چون جمع شدن آب در کف گلدان هم خود عامل پوسیدگی ریشه خواهد شد.

وجود آفت باعث لوله شدن برگها

آفت ها وقتی به گیاه شما حمله میکنن شیره گیاه رو میخورند و گیاه انرژی کافی برای رشد و یا حتی بزرگ کردن برگها نخواهد داشت و همین مورد باعث میشه که برگها به مرور زرد و یا لوله بشن که پیشنهاد میکنم هر دو هفته یکبار پشت برگهای گیاهان خودتون و محل اتصال ساقه و برگ رو چک کنید تا اگر موجودی مشاهده کردی سریعا با سمپاشی اونها رو از بین ببرید. یادتون باشه اولین کار زمانی که آفت رو مشاهده میکنید سم پاشی نیست بلکه جدا کردن گیاه از سایر گیاهان هست.

بیماری دلیل لوله شدن پتوس
بیماری دلیل لوله شدن پتوس

سایر دلایل لوله شدن برگهای پتوس

  • پر شدن گلدان با ریشه : زمانی که شما گیاه خودتون رو به موقع تعویض گلدان نکنید هم رشد گیاه متوقف میشه و هم در برخی موارد برگها لوله میشه
  • اسیب فیزیکی به گیاه : اگر ریشه و یا ساقه گیاه شما اسیب ببینه برگها به مرور لوله میشن و میریزند
  • پیر شدن برگها : این مورد بیشتر با زرد شدن برگ شروع میشه و به مرور لوله میشه که بهتره برگ رو در این حالت از گیاه مادر جدا نکنید چون تمام انرژی خودش روب ه گیاه اصلی بر میگردونه

جمع بندی لوله شدن برگ پتوس

لوله شدن برگ پتوس بیشتر بخاطر رسیدن اب کافی به برگ هست که میتونه با آبیاری کم، نور زیاد، دمای بالا پیش بیاد که سعی کنید همیشه شرایط درست نگهداری پتوس که در مقاله جداگانه گفته شده رو براش فراهم کنید. و همچنین در کوددهی زیاده روی نکنید و هر دو هفته برگها رو چک کنید تا گیاهتون دچار آفت نشه، شما هم اگر تجربه ای در خصوص مشکلات پتوس دارید حتما در بخش دیدگاه برای ما بنویسید.