مشکلات رایج پخت کیک خانگی : شما در مطلب قبل که قسمت اول مشکلات رایج پخت کیک خانگی بود با برخی از نکات و مشکلات مهم در پخت کیک آشنا شدید و در ادامه آن مطلب میخواهیم به بررسی سایر مشکلات پخت کیک خانگی بپردازیم امیدوارم که با مطالعه این مطالب بتونید کیک خوشمزه و همه پسند درست کنید. همیشه یادتون باشه نکات ریز میتونه تو آشپزی شما تاثیر داشته باشه.
رویه کیک لزج و چسبناکه و داخل کیک خشک شده
1)مواد خیلی مخلوط شدن مخصوصا آخر کار اونم به صورت غیر دورانی
2)زمان پخت زیاد بوده یا حرارت کم بوده
3)سفیده خیلی زده شده حتما میدونید که اگر بعد از پف کردن سفیده یا خامه اون رو دوباره بزنید نتیجه معکوس میشه
4)قالب خیلی بزرگ بوده و مایه کیک بیشتر کف قالب پهن شده و بیش از دوسوم قالب خالی مونده
5)محیط کارتون خیلی سرد بوده یا اینکه روغن یا کره یا تخم مرغ به صورت سرد استفاده شدن.
6)میزان چربی و مایعات کم بوده یا اینکه مقدار ارد زیاد بوده .
گنبدی شدن و ترک خوردن کیک(بالا آمدن قسمت وسط کیک)
1)فر زیادی داغ بوده و بیشتر از نیم ساعت هم گرم شده.
2)مواد رو در انتهای کار زیادی هم زدید اونم به شکل غیر دورانی.
3)میزان مایعات نسبت به آرد کم بوده یا اینکه آردتون سنگین بوده و زیاد شده.
4)کیک رو در طبقه وسط نپختید و دما از بالا یا پایین زیاد روش اومده
کیک نامتقارن شده(رویه کج یا شیبدار شده)
1)سطح زیر کیک تراز نیست.
2)قالبتون زیادی سبکه و مواد داخلش صاف نمیمونه
3)بیکینگ پودر خوب مخلوط نشده.
4)مواد خشک الک نشدن.
همه قسمتهای کیک طلایی نیست و بعضی جاها سفید شده و بعضی قسمتها قهوه ای تیره
1)قالب کیک رو دقیق وسط فر نذاشتید و بیشتر به کناره های فر نزدیکه تا وسط فر.
2)کیک در طبقه وسط پخته نشده.
کیک سوخته ولی وسطش نپخته!
دقیقا مشکلات بالا وجود داره به اضافه اینکه دمای فر خیلی خیلی زیاد بوده یا اینکه زیادی از قبل گرم شده.
کف کیک سنگین شده و حالت خمیر چسبنده داره
1)مواد خشک رو سه بار الک نکردید و در کل اصلا خوب مواد هم نخوردن.
2)مایعات رو بیشتر از دستور ریختید.
3)تخم مرغها یا درشت بوده یا زیاد
کیک خیلی سفت شده!
1)فر زیادی داغ بوده یا زمان طولانی برای گرم شدنش صرف شده
2)آردتون خیلی سنگین بوده هواگیری نشده(یعنی سه بار الک نشده)یا اینکه جوش شیرین و بیکینگ پودر به آرد اضافه نشده و آرد رو سبک نکرده.
کیک خوشرنگ نیست و خیلی تیره و تار شده
1)آرد به شدت نامرغوب بوده
2)آرد،بیکینگ پودر یا جوش شیرین خیلی کهنه بودن.
3)ظرفتون فلزی بوده و برای بار اول استفاده میشده.
کیک به قالب چسبیده و به سختی جدا میشه
1)قالب رو چرب و بعدش آردپاشی نکردید.
2)کیک بعد از پخت یا خیلی زود از قالب خارج شده یا خیلی دیر
3)کیک هنوز داخلش خامه و خوب نپخته(به دلیل دمای بالا فقط روی کیک پخته شده)
کیک خرده خرده شده
1)مقدار چربی یا شکر خیلی کم بوده(این جور مواقع مایه کیک خیلی خیلی غلیظ و سفته)
2)زیادی مواد کیک رو هم زدید اونم در مراحل آخر اونم به صورت غیر دورانی.
3)کیک رو داغ داغ از قالب جدا کردید.
4)شکر یا بیکینگ پودرتون زیاد بوده.
کیک از قالب بیرون زده
1)بیش از دوسوم قالب رو پر کردید.
2)بیش از حد بیکینگ پودر ،مخمر یا جوش شیرین ریختید.
3)قالبتون کوچیک بوده.
4)اگر از ماست استفاده کردید ترش بوده
شما در این دو مطلب که لینک قسمت اول در پایین قرار میدم با مشکلات رایج پخت کیک خانگی آشنا شدید پس لطفا موارد گفته شده رو بادقت مطالعه بفرمایید.اگه چیز دیگه ای یادم اومد اضافه میکنم. و اگر هم سوالی براتون پیش اومد در قسمت نظرات بیان کنید.
ارسال پاسخ