چلغوز از نوعی درخت کاج که بیشتر بومی هیمالیا، افغانستان و پاکستان می باشد؛ بدست می آید. برگ های درخت چلغوز به شکل سوزنی مانند هستند. در واقع چلغوز دانه ای پر چرب و سرشار از اسید های چرب غیر اشباع مفید و همچنین اسید های آمینه ضروری برای بدن است. دانه ی چلغوز جزء آجیل محسوب میشود. طعم چلغوز بسیار نزدیک و مشابه با پسته و بادام است. هزاران سال است که چلغوز توسط انسان برداشت می شود. این دانه خواص و فواید فراوانی برای بدن دارد. در این مطلب با گوشه ای از خواص چلغوز آشنا می شویم.
خواص چلغوز برای بدن :
– چلغوز به دلیل دارا بودن منیزیم سبب درمان بی خوابی های شبانه می شود.
– پتاسیم و منگنز موجود در چلغوز سبب تعادل فشار خون می شود.
– چلغوز دردهای عضلانی، تنش و اضطراب و خستگی مفرط را از بین می برد.
– چلغوز سبب رفع سنگ مثانه می شود.
– مصرف چلغوز سبب افزایش قوای جنسی می شود.
– چلغوز سبب تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش عملکرد مغز و تقویت حافظه می شود.
– چلغوز برای درمان تیرگی پوست مفید است.
– چلغوز برای از بین رفتن مشکلات کبد موثر است.
– چلغوز با چربی ها و فیبری که دارد برای کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن مناسب است.
– چلغوز علاوه بر کاهش کلسترول خون، موجب حفاظت سرخرگ ها از هرگونه آسیب و در نتیجه باعث جلوگیری از حملات قلبی می شود.
– چلغوز دارای میزان بالایی از آنتی اکسیدان ها است که سبب حافظت از سلول های بدن در برابر آسیب های رادیکال های آزاد می شود.
– چلغوز سرشار از آهن است که سبب افزایش گلبول های قرمز بدن می شود.
– وجود ویتامین A و E در چلغوز برای سلامت چشم و پوست مفید است.
– این گیاه برای درمان بیماریهای کلیوی، کبد، سرماخوردگی و دردهای عضلانی بسیار مفید است.
– منیزیم موجود در چلغوز علاوه بر تسکین دردهای عضلانی، خستگی فعالیت سنگین را نیز برطرف می سازد.
عوارض جانبی چلغوز:
– چلغوز دارای طبع بسیار گرمی است. بنابراین برای افرادی که گرم و خشک مزاج اند توصیه نمی شود.
– افراد با مشکلات صفراوی از خوردن زیاد اجتناب کنند.
ارسال پاسخ