معرفی و نگهداری قلب خونین مریم : شاید تا بحال نام این گیاه به گوشتان نخورده باشد. گل قلب خونین که به آن گل قلب خونین مریم نیز میگویند، گیاهی جذاب و جالب از گونه گلداران است که امروز با آن آشنا میشویم. در اینجا به نحوه کاشت گیاه قلب خونین و نحوه هرس کردن این گیاه میپردازیم.
بیشتر با گل قلب خونین مریم آشنا بشید
نام علمی این گیاه Lamprocapnos spectabilis و یا Dicentra spectabilis هست که بومی چین و کره بوده و از قرن 15به ژاپن آورده شد. کلاً گیاه دو گلبرگ داخلی و دو گلبرگ خارجی دارد که قسمت اصلی گلبرگهای خارجی برآمده بوده و در رنگهای صورتی مایل به قرمز و سفید در ماه آوریل و ژوئن به گل مینشیند. این گیاه، گیاهی چند ساله است. گلهایش قلبی شکل بوده و هر شاخه ممکن است تا 15 گل بدهد.رنگ برگها نیز سبز مایل به سفید است.
این گل شگفتانگیز و زیبا در آبوهوای سرد و مرطوب بهتر رشد میکند، در هوای آفتابی نیز رشد میکند، اما در جاهای گرم و خشک باید در جایی نیمه سایه باشد.
علت نامگذاری گیاه:
علت نامگذاری این گیاه به قلب خونین، بخاطر شکل برگهای آن بوده که شبیه قلب میباشند. این گیاه در سال 1840 به انگلستان برده شد و جایزه انجمن سلطنتی باغ و باغبانی را دریافت کرد.
گل قلب خونین را میتوانید در هر نوع خاکی بکارید و لازم نیست خاک مخصوصی باشد. جنس خاک اصلاً مهم نیست و فقط زمان دریافت ویتامین و مواد معدنی برای این گیاه مهم و ضروری است. میتوانید این گل زیبا را در خانه، باغچه، بالکن، تراس و یا محل کار کاشته و از وجود آن لذت ببرید.
شکل ظاهری گیاه قلب خونین:
اگر به تصاویر این گیاه دقت کنید، برگهایی آویزان و رو به پایین دارد، و پایین گلبرگها انگار قطرات اشک آویزان شده است.
نیازها و شرایط نگهداری گل قلب خونین مریم
خاک مورد نیاز:
خاک شنی، ماسهای، رسی، لومی مرطوب و خوب زهکشی شده مناسب است. خاک خنثی یا قلیایی برای این گیاه بهتر است اما در بیشتر خاکها رشد میکند. پس اگر در گلدان اونو میکارید حتما از خاک با زهکشی بالا استفاده کنید.
نحوه آبیاری:
این گیاه به آبیاری متوسط میاز داره و حتما اجازه بدین خاک گلدان تا عمق 2 الی 3 سانتی متری خشک بشه و سپس اقدام به آبیاری کنید. توجه داتشه باشید که زهکشی گلدان خیلی برای این گیاه مهم هست و حتما باید آب اضافی از زیر گلدان خارج بشه
دمای مورد نیاز:
این گیاه برای رشد و گلدهی بهتر نیاز به دمای حدود 20 الی 25 درجه نیاز دارد ولی تا دمای 5- درجه را میتواند تحمل کند.
نور کافی:
گل قلب خونین نیز برای رشد و پرورش نیاز به نور کافی دارد. بهتر است گیاه را در جایی که همیشه آفتابی است بکارید. پس بهترین مکان برای اون پشت پنجره جنوبی هست که به راحتی نور مستقیم خورشید رو هم میتونه تحمل کنه
زمان گلدهی:
این گیاه در ماههای مرداد، شهریور، مهر، آبان و آذر گل میدهد. گلها پیش از شکوفایی شبیه به باقلا بوده و در غلافهای بزرگی هستند.
کوددهی گیاه قلب خونین:
پس از کاشت گیاه قلب خونین، به مدت 2تا 3 ماه به آن کود ندهید، چون نیازی ندارد. تا زمانی که ریشه نهال کامل نشده، نباید به گیاه کود دهید.
برای تقویت و کوددهی به این گیاه، یکی از کودهای نیتروژن، فسفر، پتاسیم را به اندازه یک قاشق چایخوری به خاک اضافهکنید و پس از 15روز دوباره همان کودها را با فاصله 15 روز به خاک اضافه کنید. در فصل تابستان اصلاً به نهالها کود ندهید و پس از یک سال، کود را به یک قاشق غذاخوری افزایش دهید.
نحوه کاشت گیاه قلب خونین
این گیاه همانطور که گفته شد در هر خاکی قابل کشت است و فقط باید ویتامین و مواد معدنی لازم به آن برسانید. قبل از کاشت ساقه گیاه را خوب آبپاشی نمایید. هر چقدر این گیاه را در گودالی با عمق بیشتر بکارید، رشد نهالها بهتر خواهد بود. پس از کاشت، در فاصله یک متری نهال حوضچهای کوچک درست کنید و داخل این حوضچه را پر از آب نمایید. ط.ری که آب سر ریز شود. بعد از زمان کاشت، هر روز و پس از یک هفته نیز هر زمان خاکش خشک شد آبیاری نمایید.
نکاتی در مورد کاشت گیاه قلب خونین:
برای کاشت این گیاه ارتفاع نهال باید حدود 20تا 30سانت و سن نهال نیز باید به 2سال برسد. سعی کنید نهالها را به فاصله 1متری بکارید.
زمان کاشت نهال قلب خونین:
این نهال در تمام ماههای سال قابل کاشت میباشد و نیز گیاهی دائمی، پایا و همیشگی است. برگهای قلب خونین در فصل زمستان میریزد.
هرس کردن قلب خونین:
پیش از گذشت یک سال از زمان کاشت نهال نباید آن را هرس نمایید، بعد از گذشت یک سال از زمان کاشت میتوانید به هرس کردن آن بپردازید. بهتر است در زمان هرس شاخههای ضعیف را جدا سازید.
برخی افراد از این نهالها برای ایجاد حصار و پرچین استفادهمیکنند. جهت درست کردن حصار باید فاصله بین نهالها را 50سانت بگذارید. این گیاه برای مرزبندی، کاشت در باغها، و پوشش گیاهی در بسیاری جاها بکار میرود.
تکثیر قلب خونین:
تکثیر قلب خونین را میتوان از طریق ریشه و نیز بذر انجامداد. برای تکثیر از طریق بذر در اوایل پاییز در هوایی آزاد و برای تکثیر از طریق قلمهزنی یا ساقه و قلمه ریشه، در فصل بهار و پس از اتمام گلدهی اقدامکنید.
آفات و امراض گیاه قلب خونین:
آفات این گیاه شتهها، رابها و حلزونها هستند که باید مراقب باشید. بیماری دیگری معمولاً این گیاه را مورد هجوم قرار نمیدهد.
هشدار:
مواظب باشید که این گیاه آلرژی زا و حساسیت زاست. اگر به آن دست بزنید ممکن است حساسیت پوستی داشته باشید و در صورت بلع دل درد خواهید داشت.
ارسال پاسخ