یکی از شیرینی های منحصر به فرد ماه مبارک رمضانف شیرینی بامیه است، که جهت پخت شیرینی بامیه باید مراحلی را که در ادامه توضیح می دهیم را انجام دهید. پخت شیرینی بامیه دارای یک سری نکات است که مربوط به خمیر شدن، براق شدن، ترد شدن و خوشمزگی آن است. با رعایت یک سری نکات به راحتی می توانید در منزل شیرینی بامیه بپزید.
مواد لازم :
آرد یک پیمانه ، معادل 125 گرم
آب 1 پیمانه، معادل 250 سیسی
تخممرغ 2 عدد متوسط
روغن جامد یا مایع 2 قاشق سوپخوری
شربت بار 2 قاشق سوپخوری
نمک خیلی کم
وانیل نصف قاشق مرباخوری
شربت بار به مقدار لازم
طرز تهیه بامیه خانگی :
* جهت پخت شریرینی بامیه ابتدا آب و شربت بار و روغن و نمک رو داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
*به محض اینکه جوشهای ریزی بر روی سطح آب به وجود آمد، تمامی آرد رو یک دفعه اضافه می کنیم.
* سریع شروع به هم زدن می کنیم تا آرد جمع بشه.
* نکته: تاکید می کنم حرارت رو کم کنید.
* با پشت قاشق خمیر رو در داخل قابلمه یا ماهیتابه پهن می کنیم. تا زمانی که از روی حرارت بردارید بایستی مدام این کار رو انجام بدین. تقریباً 15-10 دقیقه طول می کشد.
* همان طور که در تصویر نیز مشخص است، خمیر شیرینی بامیه در حال آماده شدن است، زمانی که سطح ماهیتابه کمی از خمیر چسبیده باشد نشاندهنده آمادگی خمیر شیرینی بامیه است.
* بعد به ظرف دیگهای منتقل می کنیم و اجازه می دهیم تا خمیر شیرینی بامیه سرد شود. در این فاصله دو سه بار خمیر را زیر و رو می کنیم تا به سرد شدن آن کمک کنیم.
* بعد از اینکه خمیر سرد شد تخممرغ اول رو میریزیم و با دست هم میزنیم. ممکن است در ابتدا به نظرتون خمیر شیرینی بامیه شل بیاد ولی با هم زدن خودش را جمع می کند.
* بعد از اینکه خمیر سفت شد مجدداً تخممرغ دوم و وانیل را اضافه می کنیم و مدام هم میزنیم تا خمیر شیرینی بامیه خودش را جمع کند.
* نکته: هر دفعه حدود 5 دقیقه ممکنه طول بکشد.
* برای درست کردن شیرینی بامیه نیاز به یک قیف و یک ماسوره هست.
* نکته: بهتره قیف یکبار مصرف باشه چون شستن این خمیر کمی سخته.
*نکته: ماسورهای که باهاش شیرینی بامیه درست می کنبد به ماسوره آچاری معروف است.
* بعد با قیچی آشپزخونه اونو به اندازه لازم می بریم.
توصیه :
هرگز خودتون رو مقید به بودن وسایل نکنید اگر قیف و ماسوره ندارید می توانید گوشه یک پلاستیک محکم رو بچینید و به صورت استوانهای شیرینی بامیه را ببرید، شکل ظاهری آن مانند شیرینی بامیههای حاظری نخواهد شد ولی مزهاش فرقی ندارد.
* در یه قابلمه به مقدار لازم روغن بریزید (بهتره سطح شیرینی بامیهها رو بپوشاند).
* برای سرخ کردن بامیه نباید روغنش داغ نباشه. پس همون اول داخل روغن سرد بریزید و حتماً با حرارت کم سرخکنید.
* نکته: باز هم تکرار میکنم حرارت کم در سرخ کردن شیرینی بامیه خیلی مهم است.
* بعد از سرخ شدن کامل شیرینی بامیهها، همون طور داغ داخل شربت بار ولرم بریزید تا شهد در آن نفوذ کند.
* معمولاً 3-2 دقیقه زمان جهت نفوذ شربت بار در آن کافی است، ولی بهترین روش برای اینکه بدانید مقدار شیرینی آن کافی هست یا خیر ، تست کردن آن است.
نکات:
پس در تمامی مراحل تهییه شیرینی بامیه باید حرارت کم باشد.
با این مقدار شربت بار میتونید 2 بار شیرینی بامیه درست کنید.
در شربت بار بامیه 2 ق سر پر گلوکز خوراکی بریزید.
شربت بار را روی حرارت ملایم قرار بدهید تا شکرک نزند.
ارسال پاسخ