چرا یک صبحانه کامل بهترین راه شروع روز است؟

فواید خوردن صبحانه

سلام به دوستان خوبم و دنبال کنندگان سایت گل من و تو امیدوارم که حاتون خوب باشه و صبحونتونو کامل خورده باشید 🙂 این مطلبو حتما بخونید و صبحونه رو تا میتونید کامل بخوردید

صبحانهٔ بسیاری از افراد یک قهوه یا چایی و چند لقمه کوچک است، و بقیه جذب انرژی‌شان را به وعده‌های غذایی بزرگتر تا انتهای روز موکول می‌کنند که معمولا شامل یک ناهار معمولی و عصرانه یا شامی سنگین است. اما پژوهش‌های زیادی در زمینه سلامت و کاهش وزن در سال‌های اخیر نشان داده‌اند که باید روش برعکسی را انتخاب کرد.

آنچه در این مطلب مطالعه میکنید:

در واقع به نظر می‌رسد بلعیدن کالری‌های زیاد در ابتدای روز بهترین جرقهٔ اولیه برای سوخت‌وساز بدن را می‌زند و جلوی چاقی را می‌گیرد. شروع با یک صبحانهٔ قوی، تدارک دیدن یک ناهار کوچکتر و در آخر یک شام سبک، یا اصلا حذف شام؛ این بهترین روش برای تقسیم کالری‌ها در طول روز است.

صبحانه برای کنترل وزن

خوردن صبحانه - گل من و تو

برای کنترل وزن، فقط تمرکز روی میزان کالری‌ها کافی نیست، باید حواس‌تان به ساعت هم باشد! مهم است که چه زمانی چه مقداری از کالری را وارد بدن خود می‌کنیم و به دنبال هر وعده غذایی، چه میزان فعالیتی خواهیم داشت.

بنر گل من و تو

نتایج تحقیقات نشان داده‌اند که زمانبندی صحیح برای وعده‌های غذایی شاید به کاهش خطرات مرتبط با بیماری‌های قلبی، نظیر فشار خون یا کلسترول بالا، کمک کند. پزشکان می‌گویند حذف صبحانه که بسیاری مردم به اشتباه آن را انجام می‌دهند، احتمالا خطر چاقی، کاهش مصرف گلوکز یا حتی دیابت را به دنبال دارد، البته هنوز رابطهٔ علت و معلولی بین آنها  دقیقا کشف نشده است.

به عنوان یک قاعدهٔ سرانگشتی همیشه به خاطر داشته باشید که با نزدیک شدن به زمان خواب، تغذیه تاثیر مخربی خواهد داشت. ضمنا افرادی که در کنار سه وعده غذایی کامل تا چند میان وعده هم میل می‌کنند، معمولا بیشتر مستعد چاقی هستند. اما افرادی که فقط یک یا دو وعدهٔ اصلی می‌خورند، استعداد چاقی کمتری هم دارند.

ضمنا آنهایی که صبحانه مبسوطی میل می‌کنند، نسبت به افرادی که ناهار یا شام سنگین می‌خورند شاخص تودهٔ بدنی (یا BMI) پایین‌تری هم دارند که نشان از سلامت بهتر دارد. علاقمندان به صبحانهٔ مبسوط معمولا از آنهایی که کلا صبحانه نمی‌خورند کم‌وزن‌تر و خوش‌اندام‌تر هستند.

جمع بندی

در مجموع، اگر به زمان‌بندی تغذیه خود توجه بهتری نشان دهیم می‌توانیم با تنظیم میزان خوراک و فاصله بین وعده‌ها وزن خود را کنترل کنیم. معمولا گرسنگی دادن به بدن می‌تواند آغازگر فرآیند سوختن چربی‌ها باشد. به نظر پژوهشگران بدن ما طوری خلق شده که تمایل به سورچرانی و سپس روزه‌داری دارد. اما باید برای گرفتن بهترین نتیجه، بین خوردن و روزه گرفتن، زمان‌بندی ثابتی برقرار کرد تا بدن هم به آن عادت کند. گویا میل کردن بزرگترین وعده در صبح، در این راستا بیشتری کمک را می‌کند تا بتوانیم بهتر وزن خود را کنترل کنیم.

از آنجایی که اثرگذاری انسولین، که هورمون غده پانکراس است و در هضم قند داخل کربوهیدرات‌ها و ذخیرهٔ گلوکز در بدن کمک می‌کند، صبح‌ها در اوج خود است بهترین وعده برای جذب آسان انرژی نیز صبحانه است. یعنی اگر شما یک غذا را در صبح، ظهر یا شب بخورید، وعدهٔ شب چربی بیشتری در مقایسه با وعدهٔ صبح به همراه می‌آورد. زیرا انسولین در صبح اثر بهتری دارد و یک محمولهٔ عالی گلوکز را برای مصرف در طول روز به بدن شما می‌دهد. به بیان ساده، پانکراس شب‌ها خواب است و نمی‌تواند انسولین کافی تولید کند، در نتیجه قند خون ناشی از شام، برای چند ساعت در اوج می‌ماند و مصرف نمی‌شود.

به طور کلی می‌شود گفت که زمان‌بندی تغذیه، حتی از میزان و نوع غذا هم برای متابولیسم صحیح بدن مهمتر است. وقتی به یاد داشته باشید که ساعت طبیعی بدن، با نور صبح فرمان بیدار باش را به اعضای مختلف می‌فرستد و شروع فعالیت‌های متابولیسمی را اعلام می‌کند، بهتر متوجه خواهید شد که چرا صبحانه باید مبسوط باشد و رو به آخر روز، غذاهای سبک‌تری میل کنید.