کاج لاوسون درختی زیبا و همیشهسبز است. این درخت مخروطیشکل، از خانواده کاجها بوده و بومی آمریکای شمالی است.
امروزه استفاده از گیاهان زینتی برای تزئین فضاهای سبز بسیار متداول شده است. روند افزایشی گرمای زمین از سویی و تخریب بیرویه جنگلها از سوی دیگر، افراد بیشتری به لزوم پرورش و تکثیر گیاهان پی برده و در صدد تکثیر و نگهداری درختان برآمدهاند. در این بین درختان همیشه سبز به دلیل نگهداری آسانتر، طرفدارن بیشتری را به سمت خود جلب کردهاند.
مراکز نگهداری و تکثیر گیاهان، نقش مؤثری در ازدیاد گیاهان و تشویق مردم به نگهداری از آنها دارند. در این مطلب شما با کاج لاوسون و روش نگهداری و هرس آن آشنا خواهید شد.
با کاج لاوسون (کاج طلایی) بیشتر آشنا شوید
این گیاه که از خانواده مخروطیان است، با شاخ و برگی افشان، گسترده و متراکم که در فصول مختلف سال در رنگهای متفاوتی دیده میشود. از ویژگیهای خاص و منحصر بهفرد آن عوض شدن تدریجی رنگ برگها با تغییر فصل است.
بهصورتی که در تابستان به رنگ سبز کمرنگ، در پاییز، نیمی سبز و در قسمت حاشیه برگها طلایی رنگ و در زمستان کاملا طلایی دیده میشود.
کاج طلایی در طبیعت بهصورت مخروطیشکل رشد کرده و ارتفاع آن تا ۴ الی ۵ متر میرسد. به دلیل تراکم بالای برگها قابلیت هرسپذیری زیادی داشته و به اشکال گوناگون قابل تبدیل است.
روش نگهداری کاج لاوسون
این گیاه زیبا مانند همه گونهها، توجه و رسیدگیهای مخصوص به خود را نیاز دارد. آبیاری منظم، دمای مناسب، نور کافی و تغذیه مناسب از طریق کوددهی منظم از عوامل مؤثر در داشتن گیاهی شاداب و باکیفیت است.
در ادامه مطلب با ما همراه شوید تا در این خصوص توضیحات کاملتری داشته باشیم.
آبیاری
این گیاه در فصول و سنین مختلف به آبیاری در فواصل زمانی متفاوت نیاز دارد. نهالهای جوانی که برای تکثیر به عنوان قلمه از درخت اصلی جدا شدهاند در ماههای اول به آبیاری هر روزه نیاز دارند. رفته رفته با رشد گیاه و بالاتر رفتن سن آنها، فاصله آبیاری بیشتر شده و بهصورت نرمال ادامه میابد.
درختان بالغ تحمل نسبتا بالایی نسبت به خشکی داشته و در فصل سرد سال بهتر است تا قبل از خشک شدن خاک آبیاری نشوند. اما در بهار و تابستان نیازمند به آبیاری منظم هستند.
دما
کاج لاوسون مقاومت بالایی در برابر سرما و گرما از خود نشان میدهد. این گیاه با دمای بالا سازگاری داشته و تا منفی پانرده درجه را نیز تحمل میکند. اما شرایط مطلوب آن هوای معتدل بین ۲۱ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است.
نور
این گیاه به نور مستقیم خورشید (حدود ۶ الی ۸ ساعت در روز) نیاز داشته و برگهای آن در شرایط سایه تغییر رنگ میدهند.
تغذیه
کاج لاوسون به تغذیه مناسب از طریق خاک و کوددهی منظم نیاز دارد. خاک حاصلخیز با زهکشی مناسب از نیازهای اصلی آن برای رشد است. در صورت نگهداری گلدانی مخلوطی از خاک برگ، شن شسته، خاک باغچه و کوکوپیت مناسبرین مخلوط برای این گیاه همیشه سبز است.
برای رشد و تراکم بیشتر برگها، استفاده از کود حاوی فسفر، بهترین گزینه است.
تکثیر کاج طلایی
این گیاه به روشهای مختلفی مانند کاشت بذر، پیوند زدن و قلمهزنی قابل تکثیر است. در روش قلمهزنی که از همه متداولتر است، قلمههای نیمه خشبی یا پاشنهدار از گیاه اصلی جدا و در گلدانهای پلاستیکی کاشته میشوند.
طول این قلمهها بین ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر بوده و از نیمه شهریور تا نیمه مهرماه از شاخه اصلی جدا میشوند. دمای مناسب برای نگهداری قلمهها حدود ۲۳ درجه سانتیگراد است. برای رسیدن به دما و رطوبت دلخواه، نهالها به وسیله پوششی پلاستیکی محفوظ میشوند.
هرس کاج لاوسون
همانطور که پیشتر گفته شد این گیاه به دلیل تراکم بالای برگها قابلیت هرسپذیری بسیار خوبی دارد. در برخی از پارکها از آن برای درست کردن مجسمههای سبز استفاده کرده و جلوه زیبایی به اینگونه فضاها میدهند. همچنین تزئین آن به صورت متهای(مارپیچ) رواج زیادی دارد.
کلام پایانی
زیباتر شدن محیط زندگی تاثیر زیادی بر سلامت روح و جسم همه افراد دارد. این روزها رسیدگی به فضای سبز در اماکن مختلف مانند پارکها، میادین شهرها و ویلاهای شخصی اهمیت زیادی دارد. در این بین استفاده از درختان همیشهسبز و باکیفیت کمک بزرگی به این امر میکند.
تولیدی گل و گیاه سرو طلایی با تولید انبوه انواع گیاهان از جمله کاج لاوسون گام مهمی در جهت تولید و عرضه گیاهان مرغوب و باکیفیت برداشته است.
این مرکز زیر نظر مهندسان باتجربه و تحصیلکرده مدیریت شده و ارتباط با آنها از طریق حضوری یا فروش اینترنتی امکانپذیر است.
در این مرکز انواع درخت کاج، سرو، مرکبات، درختان میوه و گلهای زینتی پرورش داده شده و با قیمتهای مناسب عرضه میگردد. برای ارتباط کافی است پیام خود را از طریق وبسایت مجموعه https://sarvetalayi.com برای ما ارسال کرده تا در اولین فرصت به درخواست شما پاسخ داده شود
بسیار مفید بود
زمان و نوع سم برای این نوع سرو را نفرمودید
همچنین علت خشک شدن از پایین
باتوجه به نوع بیماری و آفت، سم و زمان سمپاشی متفاوت است. علت خشک شدن نیز با توجه به شرایط گیاهتون متفاوت است ویکی از دلایل خشک شدن درخت میتواند پوسیدگی ریشه بر اثر آبیاری زیاد و یا بیماری باشد