طرز تهیه کتلت شیرازی در خانه : میخوام بهتون یک کتلت شیرازی بازاری آموزش بدم که انگشتاتون رو هم باهاش نوش جان کنید، این سبک کتلت تو شیراز خیلی طرفدار داره و با کمترین مواد میتونید توی خونه درست کنید، توی ترکیباتش تخم مرغ و گوشت استفاده نمیشه و به شدت خوشمزه هست، شاید به جرئت بشه گفت یکی از غذاهای نونی که در سریعترین زمان ممکن میشه توی خونه درست کرد همین کتلت شیرازی هست که بهترین گزینه برای شام چی بپزم کنم هم هست. 2 تا رسپی مختلف داره که هر دوتا رو بهتون آموزش میدم یکی با آرد گندم و پودر سوخاری هست و یکی بدون این موارد. در ضمن اگر میخوای کتلت مرغ یا کتلت ساندویچی هم درست کنی آموزش های ما رو بیبین.
رسپی اول طرز تهیه کتلت شیرازی خوشمزه و ترد
مواد لازم که براتون در جدول زیر گذاشتم برای 8 نفر کافی هست (البته این 8 نفر اگر بخور باشند تضمین نمیکنم :))
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سیب زمینی | نیم کیلو |
پودر سوخاری | نصف لیوان |
نمک فلفل پاپریکا وزردچوبه وپودر سیر و پیاز | بسته با ذائقه |
روغن | به میزان لازم (روغن زیاد = ترد شدن کتلت) |
مراحل تهیه کتلت شیرازی خانگی خوشمزه
اگر توی خونه آرد سوخاری ندارید میتونه با یک حرکت خیلی ساده اون رو با نون باگت درست کنید، به این شکل که نون باگت رو خشک کرده و بعد آسیابش کنید. حالا آرد سوخاری آماده شد برید و سیب زمینی ها را با آب و کمی نمک بزارید پخته شن بعد از پختن اجازه بدید کمی خنک بشه و بعد پوستش رو بگیرید. توی این مرحله سیب زمینی هارو که کمی داغ هستند بکوبید نکته خیلی مهمش اینه که اجازه ندید سیب زمینی ها خنک بشن و همینجور داغ داغ بکوبید. کوبیدن رو تا جایی انجام بدید که هیچ سیب زمینی گلوله ای باقی نمونه.
حالا به خمیری که به دست اومده تمامی ادویه ها و نمک رو اضافه کنید و آخر هم آرد سوخاری رو بهش اضافه کنید و خوب ورز بدید تا یک خمیر چسبناک و یکدست داشته باشید، برای این مقدار تقریبا نصف لیوان آرد سوخاری مصرف شد اما مقدار ریختن ارد سوخاری اصلا مشخص نیست بهتره یکی رو سرخ کنید اگه وا نرفت که هیچ اگه وا رفت بدونید که آرد سوخاریش کم بوده و مجدد استفاده کنید.
حالا از خمیر به دست اومده مقداری بردارید و بهش شکل بدید این شکلی که توی عکس میبیند برای خود کتلت شیرازی هست و بهتره اینجوری درست کنید ، در این مدت حتما داخل ماهیتابه روغن بریزید و اجازه بیدید داغ بشه و روی حرارت متوسط قرار بدید و کتلت های شکل داده شده رو داخل روغن بندازید تا خوب سرخ بشه هر طرف حدود 4 الی 6 دقیقه زمان میخواد تا سرخ بشه
نکات مهم در خصوص سرخ کردن کتلت شیرازی
- حرارت باید حتما متوسط رو به کم باشه اگه حرارت زیاد باشه خیلی سریع دو طرف کتلت تغییر رنگ میده و سرخ میشه و وسطش خمیری میمونه.
- حرارت باید طوری باشه که کتلت کم کم طلایی شه و مغز کتلت هم کاملا پخته شه
- اگه رنگ کتلت تیره شد در نهایت شما یک کتلت تلخ خواهید داشت پس به این نکات دقت کنید
- بعد از سرخ کردن حتما روی دستمال بذارید تا روغن اضافش کشیده شه.
حالا میتویند کنار کتلت گوجه فرنگی سرخ شده و سیب زمینی سرخ شده سرو کنید و نوش جان کنید. راستی حتما مطلب انواع غذا با سیب زمینی رو مطالعه کنید.
رسپی دوم نحوه پخت کتلت شیرازی در خانه
تفاوت این رسپی در آرد شیرینی پزی و تخم مرغ هست که برای کتلت استفاده میکنیم
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سیب زمینی | 5 عدد متوسط |
آرد شیرینی پزی | 1 و 1/2 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
روغن یا کره | 1 قاشق غذاخوری |
پودر سوخاری | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر | طبق ذائقه خودتون |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
آب | 1 و 1/2 پیمانه |
مراحل تهیه کتلت شیرازی با تخم مرغ
برای درست کردن کتلت شیرازی ابتدا سیب زمینی ها رو خوب بشورید و بعد آبپز کنید، حدودا 45 دقیه زمان نیاز هست تا سیب زمینی ها پخته شوند، بعد از آماده شدن با رنده ریز اون رو رنده کنید و بعد خوب بکوبید، حالا نوبت رنده کردن پیاز هست، شما باید پیاز رو پوست بگیرید، بشورید و بعد رنده کنید و آبش رو بگیرید. حالا داخل تابه مقداری یک پیمانه آب و یک قاشق چای غذاخوری روغن بریزید و اجازه بدید آب و روغن جوش بیاد و بعد نمک، زرچوبه، فلفل ، پودر سیر و اگر دوست داشتید از ادویه دیگه ای هم استفاده کنید رو به تابه اضافه کنید، حالا شروع کنید به هم زدن مواد و بعد از گذشت یک الی دو دقیه آرد شیرین پزی رو هم به مواد اضافه کنید. مواد رو به اندازه ای هم بزنید تا یک خمیر یکدست به دست بیاد و بعد در جایی قرار بدید تا خنک بشه
بعد از خنک شدن بشه تخم مرغ رو اضافه کنید و خمیر رو ورز بدید بعد از اینکه خمیر خوب مخلوط شد، سیب زمینی و پیاز رو به مواد اضافه میکینم و دوباره شروع به ورز دادن میکنیم، در آخر بهش پودر سوخاری رو هم اضافه میکنیم و دوباره مواد رو هم میزنیم.
حالا که مواد آماده شد به تابه روغن ریخته و روی اجاق با حرارت متوسط قرار میدیم تا گرم بشه و بعد از خمیر به اندازه دلخواه برداشته ، شکل میدیم و بعد داخل روغن قرار میدیم تا سرخ بشه، هر دو طرف رو خوب سرخ کنید و بعد روی دستمال کاغذی قرار بدید تا روغن اضافی کشیده بشه، کتلت شیرازی خوشمزه شما امادس و میتونید نوش جاان کنید.
تو این آموزش دوتا از رسپی های عالی برای طرز تهیه کتلت شیرازی رو آموزش دادم، دوست دارم اگر شما هم تجربه در درست کردن این غذای خوشمزه با سیب زمینی دارید در بخش دیدگاه بنویسید.
آیا تهیه کردن یا خوردن کتلت در مواقعی اشکال شرعی دارد؟
سلام.شاید این دستور طبخ کتلت شیرازی به روش مغازه ها باشه چون الآن گوشت خیلی گرونه و نمیصرفه که گوشت مصرف کنن. ولی ما شیرازیها هیچوقت توی خونه کتلت رو اینجوری درست نمیکنیم. پای ثابت کتلت شیرازی گوشت چرخ کرده است که با سیب زمینی پخته و رنده شده و پیاز رنده شده که آب آن گرفته شده و یک عدد تخم مرغ و نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و آردسوخاری درست میکنیم. مواد رو ترکیب کرده و در روغن سرخ میکنیم و با سیزی خوردن یاجعفری تازه و یا کاهو با نان گرم تازه بصورت لقمه ای به همراه ترشی و یا داخل نان باگت به همراه خیار شور و گوجه بصورت ساندویچ کتلت سرو میکنیم. مدل خونگیش که براتون شرح دادم اینقدر خوشمزه میشه، که حتی حاضر نمیشید این مدل بازاری بالا رو امتحان کنید.
ممنون بابت توضیحات ارزشمند شما در خصوص کتلت شیرازی اصل
دقیقا. عالی بود.همشهری با صفا