طرز تهیه خورش داوود پاشا با بهترین رسپی + نکات کلیدی

خورش داوود پاشا
خورش داوود پاشا

طرز تهیه خورش داوود پاشا : میشه به جرئت گفت که این خورش جزو بهترین خورش های قدیمی ترکیه است که شباهات های بسیار زیادی به فسنجان خودمون داره، باشا یک نسخه سنتی اما منحصر به فرد از کوفته هست که توی اون قلقلی ها در سس گوجه فرنگی تند با سیب زمینی می ترکیب میشن. میگن هر وقت که مغز شما دوپامین کم آورد، به سرعت با یک وعده غذایی راحت میتونید جبرانش کنید. در ادامه با من همراه باشید تا یک رسپی فوق العاده خوشمزه از داوود باشا اصیل بهتون آموزش بدم، راستی این غذا رو میشه تو دسته غذا با گوشت چرخ کرده هم قرار داد.

حالا چرا به این غذا داوود پاشا میگن؟

قبل هر چیزی اسم دیگه این خورش داوود باشا هست، خب معلومه دیگه کسی به اسم داوود این غذا رو درست کرده 🤣 قانع کننده بود؟ 😊 حالا چرا پاشا، اصغر نه؟ افسانه هایی که در خصوص این غذا وجود داره میگه که که پاشا معروف با رتبه بالا در امپراتوری عثمانی بوده که بخشی از شام را اداره می کرد. نام او داوود باشا بود و این غذا رو برای سلطان درست میکرده و مورد توجه سلطان هم بوده که سلطان اسمش رو از روی سرآشپز خودش برداشته و روی غذا گذاشته

طرز تهیه خورش داوود پاشا
طرز تهیه خورش داوود پاشا

مواد مورد نیاز خورش داوود پاشا

مواد چندان سختی نداره و شما میتونید خیلی راحت اونو تهیه کنید، فقط یادتون باش که بخش سس و خود غذا مواد مختلفی داره که منم جداگانه براتون نوشتم

بنر گل من و تو
گوشت گوساله400 گرم
پیاز 2 عدد متوسط
آب جوش2 لیوان
رب انار2 قاشق غذاخوری
ادویهنعناع، زردچوبه، نمک، فلفل
روغنبه اندازه لازم
جدول مواد لازم خورش داوود پاشا
  • گوشت گاو: گوشت نباید خیلی زیاد چرب باشه مگر اینکه خودتون غذای چرب دوست داشته باشید. بهترین ترکیب میتونه 50 درصد گوشت گاو و 50 درصد گوشت بره باشه
  • سایر ادویه های که استفاده شده : پودر پیاز، پودر سیر، فلفل قرمز، پودر گشنیز، فلفل قرمز، از هرکدوم به اندازه دلخواه استفاده کنید
  • جعفری: جعفری تازه را ریز خرد کنید. البته از جعفری خشک شده هم میتونید برای این دستور استفاده کنید.

برای سس

  • روغن زیتون: بخشی از روغن برای سرخ کردن قلی قلی ها رو اگر دوست داشت باشید از روغن زیتون استفاده کنید.
  • سیب زمینی: استفاده از یک سیب زمینی بزرگ پوست کنده و خرد شده میتونه برای خورش شما عالی باشه
  • سس گوجه فرنگی: از خود گوجه هم بجای سس گوجه فرنگی میتونید استفاده کنید. برای ترش شدن میتونید از سس انار هم استفاده کنید.
  • آب: آب داغ برای قوام اومدن سس کمک خیلی بزرگی میکنه
  • سیر: سیر له شده برای سس عالی جواب میده

طرز تهیه داوود پاشا

حالا وقتشه که بریم سر کار پس از آماده سازی مواد مورد نیاز، تنها کاری که باید انجام دهید این است که این مراحل را دقیقا انجام بدید تا یک خورش عالی داشته باشید.

شما قبل از هرکاری یکی از پیازها رو رنده کنید و آب اون رو بگیرید و داخل یک ظرف بزرگ که بتوان با گوشت مخلوط کرد بریزید و سپس گوشت چرخ شده رو به ظرف اضافه کنید و بعد تمامی ادویه های گفته شده و جعفری خرد شده را به مواد اضافه کنید و شروع به ورز دادن کنید تا مواد به خوبی به خورد هم بروند، میتونید همه مواد رو داخل غذا ساز بریزید تا مخلوط و یکدست شدن مواد به خوبی انجام شود.

بعد از مخلوط شدن مواد کافیه گوشت های به دست اومده رو به قلقلی های کوچک به اندازه یک قاشق غذاخوری تبدیل کنیدف این کاملا سلیقه ای است که میتونید قلقلی ها کمی کوچ تر هم باشه

سپس، در یک ظرف بزرگ، 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید و اجازه بدید که کمی گرم بشه و سپس به آن پیاز خورد شده و سیب زمینی را اضافه کنید و اجازه بدید پیاز طلائی بشه و سیب زمینی ها تغییر رنگ بدن بعد از این مرحله میتونید کوفت ها را به مواد اضافه کنید و خوب اونها رو سرخ کنید به نحوی که تمام بخش های کوفته سرخ و قهوه ای بشن

حالا باید سس این خورش خوشمزه را با هم درست کنیم، برای این کار سس گوجه فرنگی (یا گوجه فرنگی رنده شده) و آب و بقیه ادویه جات را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهی تا به مدت 20 دقیقه غلیظ شود و سپس آن را به ظرفی که قلقلی ها هستند اضافه کنید. در زمانی که سیب زمینی ها پختن شما میتونید سیر رو با روغن زیتون تفت بدید و بعد به خورشت اضافه کنید. حالا خورش داوود پاشا جان شما آمادس و میتونید نوش جان کنید.

پخت خورش داوود پاشا
پخت خورش داوود پاشا

چند نکته مهم برای داوود پاشا خوشمزه

  • اگر طعم ترش دوست دارید میتونید در زمان درست کردن سس به مواد سس انار اضافه کنید.
  • کوفته های این خورش باید آبدار باشند، به همین خاطر هم گفتم گوشت خیلی بدون چربی نباشه، اگر کوفته ها خیلی خشک شدن میتونید داخل سس کمی روغن اضافه کنید.
  • این خورش رو حتما با برنج کته سرو کنید که طعم بی نیری داره

میشه این خورشت رو در فیریز نگهداری کرد؟

بله، قطعا! شما میتویند مثل همه خورشت هایی که درست میکنید این خورش رو هم داخل فریزر منجمد کنید و ازش بعدا هم استفاده کنید، فقط یادتون باشه بیشتر از 3 ماه نباید خورش داخل یخچال بمونه

حتما باید از جعفری استفاده کنم؟

داخل رسپی اصلی این خورش جعفری وجود داره ولی اگر شما این سبزی رو دوست ندارید میتونید حذفش کنید.

در این آموزش از سایت گل من و تو سعی کردم که بهتون خورش داوود پاشا خوشمزه رو آموزش بدم، خوشحال میش اگر با این رسپی درست کردی نظرت رو ت دیدگاه برام بنویسی و یا اگر رسپی دیگه ای داری که تست شده هست برام بنویسی تا بقیه هم از رسپی تو استفاده کنند.