شرایط درست نگهداری آکبا در خانه : آکوبا یک گیاه فوق العاده مقاوم و زیبا برای باغچه و آپارتمان،درختچه آکوبا جز گونه گیاهان مقاوم به کم آبی و مقاوم به سرما می باشد، به دنبال برخی از طراحی های مدرن امروزی، ممکن است قسمت هایی از آپارتمان یا مجتمع به گونه ای طراحی شوند که در فصولی از سال روباز و با فرارسیدن فصل سرما، به فضای بسته تبدیل شوند، همچنین دلایل مختلفی وجود دارد که کسی بخواهد در دیزاین منازلش از یک نوع گیاه استفاده کند.
در این قبیل موارد این سوال پیش میآید که چه گیاهانی برای نگهداری در فضای آزاد و فضای بسته مشترک هستند، در پاسخ به این سوال گزینه های فراوانی برای معرفی وجود دارد اما بی شک یکی از بهترین و ایده آل ترین آنها «آکوبا» میباشد. زیبایی بی نظیر برگ ها، مقاومت بالا و همیشه سبز بودن این درختچه، از جمله مهم ترین دلایلی است که آن را در ردیف های اول انتخاب شما در چنین مواردی قرار میدهد. برای آشنایی کامل با این گیاه بی نظیر همراه ما باشید.
با گیاه آکوبا بیشتر آشنا بشید
گیاه آکوبا (Aucuba) که با نام های «شمشاد ژاپنی Japanese laurel » و «برگ بوی ژاپنی» نیز شناخته میشود، یک درختچه همیشه سبز و بومی مناطق مرطوب و نمدار کشور های آسیای شرقی از قبیل چین و ژاپن است. این درختچه را در کوه ها، جنگل ها و دشت های این مناطق میتوان به وفور مشاهده کرد. در شرایط آب و هوایی مساعد آکوبا میتواند تا ارتفاع ۵ متر نیز قد بکشد و برای باغ یا ویلای شما به یک پرچین یا دیوار حائل تبدیل شود. ارتفاع آکوبا در شرایط معمولی فضای آزاد حداکثر به ۱/۵ الی 2.5 متر و در محیط داخلی غالبا از ۱ متر تجاوز نخواهد کرد.
نگهداری بسیار ساده این گیاه، تکثیر آسان و مقاومت نسبتا بالایش مزید بر زیباییش بوده و باعث شده تا طرفداران زیادی داشته باشد. برگ های آکوبا بسته به نور دریافتی و نوع خاک در واریته های مختلفی از رنگ سبز وجود دارد که با لکه های زرد و سفید تزیین شده اند ، این برگ ها صاف بوده و در کناره ها دندانه دار میشوند، البته در برخی از گونه های آکوبا این قسمت های کناری وجود نداشته و کل برگ یکدست و صاف میباشد.
نام گیاه | Aucuba , Aucuba japonica |
نام های دیگر | آکوبا، شمشاد ژاپنی، برگ بوی ژاپنی |
اندازه بالغ گیاه | ۱/۵ الی 2.5 متر |
PH خاک | آکوبا PH حدود 4.5-8 رو دوست داره |
بومی | آسیای شرقی |
نور مورد نیاز | فیلتر شده و زیاد(نور مستقیم رو هم تحمل میکنه) |
آکوبا گیاهی گلدار است که میتواند در هر گل آذین ده شکوفه را شکوفا کند. اندازه هر گل حداکثر ۸ میلیمتر بوده و هر کدام ۴ گلبرگ ارغوانی رنگ خواهند داشت. برای مشاهده گل های آکوبا لازم است دو گیاه نر و ماده کنار هم کاشته شود و یا جنس مخالف آن در آن نزدیکی کاشته شده باشد چرا که گیاه نر و ماده آن جدا میباشد. در صورت نزدیک بودن آکوبای نر و ماده چنانچه گلهای ماده بارور شوند در فصل پائیز میوههایی قرمز رنگ و به قطر ۱ سانتیمتر تولید خواهد شد.
برخی از مهمترین گونه های درختچه ی آکوبا :
Longifolia – Crotonifolia – Nana – Crassifolia
شرایط درست نگهداری آکوبا (شمشاد ژاپنی)
آکوبا یک گیاه مشترک برای نگهداری در آپارتمان و کاشت در باغچه میباشد، زیبایی بینظیر این گیاه با ظاهر بشاش و تروتازهاش هر نظری را به خود مجذوب میکند، نگهداری آکوبا آسان و بدون درد سر خاصی است با اینحال بعضی از نکات ریزی وجود دارند که عدم رعایت آنها موجب نابودی و تخریب گیاه خواهد بود. در ادامه تمام نکاتی را که در نگهداری از این گیاه باید رعایت شود خواهیم آورد.
بهترین خاک برای آکوبا باید چگونه باشد ؟
✍️ آکوبا را میتوان در هر نوع خاکی کاشت. به عبارت دیگر این نوع گیاه به نوع بستر خود زیاد حساس نبوده و در هر خاکی که کاشته شود زنده مانده و رشد میکند، البته این قاعدهی کلی شامل خاک های سنگین و بدون زهکشی نمیشود چرا که این نوع خاک با نگه داشتن مقادیر اضافی آب بعد از هر آبیاری درون خود، باعث آسیب به ریشه و پوسیدگی آنها و در نهایت تخریب گیاه خواهد شد. لذا آکوبا را در هر خاکی غیر از خاک سنگین میتوان کاشت.
توجه داشته باشید که اگر آکوبا را در هر خاکی کاشتید نباید انتظار راندمان و رشد حداکثری داشته باشید، چرا این گیاه برای داشتن بهترین عملکرد و رشد ایده آل خود به خاکی با ویژگی های معین نیازمند است، و مجاز بودن هر نوع خاکی برای کشت آن صرفا به این معنی است که آن خاک باعث آسیب گیاه نخواهد بود.
بهترین و مناسب ترین ترکیب خاک برای کاشت آکوبا خاکی است که مقداری اسیدی باشد ( اگر خنثی هم بود ایرادی ندارد اما نباید قلیایی باشد )، این خاک همچنین باید غنی بوده و زهکشی بالایی نیز داشته باشد، برای بالا بردن زهکشی خاک های معمولی میتوانید یک قسمت ماسه به آنها اضافه نمایید.
ترکیب ( پیت ماس + خاک برگ + خاک رس ) ایده آل ترین خاک برای کاشت این گیاه میباشد.
آکوبا برای رشد چقدر نور میخواد؟
✍️ یکی از بهترین گیاهان آپارتمانی برای منازلی که نورگیر خوبی ندارند، آکوبا میباشد. ایده آل نوری این گیاه مکانی سایه و نیمه روشن است به طوری که این گیاه در مکان های سایه روشن رشد بهتری خواهد داشت.
اگر نور دریافتی گیاه خیلی زیاد باشد ممکن است رشد آن متوقف یا کاهش یابد. نکتهی مهمی که در مورد نور آکوبا لازم است بدانید این است که این گیاه به هیچ عنوان تحمل نور مستقیم آفتاب را نخواهد داشت. لذا هنگامی که به عنوان گیاه آپارتمانی است گلدان آن را کنار پنجره های بدون حائل ( پرده ) قرار ندهید.
همچنین اگر آکوبا را در حیاط کاشته اید باید بدانید که این گیاه حتی نمیتواند نور مستقیم آفتاب زمستان را نیز تحمل کرده و سریعا واکنش منفی خود را با سوختن برگ هایش نشان خواهد داد، آکوبا را در کنار دیوار های بلند یا زیر سایه درخت ها بکارید.
برای متقارن بودن رشد گیاه ، هر ماه گلدان را اندازه ۱۸۰ درجه به سمت نور بچرخانید.
میزان و نحوه آبیاری شمشاد ژاپنی چقدر باشه؟
✍️ اگر مشغله کاریتان بالاست و یا برای چند روزی فراموش کردهاید که به آکوبا آب دهید یا سفرتان کمی طولانی شد و آبیاری این گیاه به تاخیر افتاد چندان نگران نباشد، آکوبا در مقابل کم آبی و خشکی مقاومت نسبی دارد. یعنی صرفا برای چند روز و چند بار در سال میتواند کم آبی را تحمل کنید. خشکی دادن بیش از حد به این گیاه موجب ورود آسیب به آن خواهد بود.
سطح نسبتا چرم مانند برگ های این گیاه تبخیر سطحی آب را کاهش داده و از تعداد دفعات آبیاری میکاهد . بهترین فرمول برای محاسبه فرارسیدن موعد آبیاری آکوبا، بررسی رطوبت خاک میباشد. دقت کنید که همواره بین دو آبیاری سطح خاک تا عمق چند سانتی متر خشک شده باشد .
آبیاری روزانه و خیس و غرقاب نمودن خاک آن موجب آسیب به ریشه ها و سیاه و ریزش برگ ها و در نهایت نابودی گیاه خواهد شد. در زمستان ها میزان و دفعات آبیاری را کاهش دهید.
همچنین بر اثر آبیاری بیش از اندازه خاک باتلاقی شده و یا موجب پوسیده شدن ریشه با حمله قارچ فیتوفترا خواهد شد . که در صورت عدم درمان احتمالا گیاه از بین خواهد رفت زیرا از طرفی خاک باتالقی شده و از طرف دیگر اگر آبیاری را متوقف کنید گیاه از تشنگی تلف میشود. پس همواره درست آبیاری کنید تا چنین مشکلاتی گریبان گیر شما نگردد.
حتما مطالعه کنید : نکات مهم آبیاری گیاهان آپارتمانی
گیاه آکوبا رطوبت رو دوست داره؟
✍️ به دلیل اینکه این گیاه در زیستگاه طبیعیش در کنار رودخانه ها و بستر های مرطوب میروید، نیاز به رطوبت بالایی دارد که باید تامین شود ، اگر آکوبا را در حیاط و باغچه کاشته اید هر عصر بعد از غروب آفتاب آن را آبپاشی کنید. برای تامین رطوبت آکوبای آپارتمانی نیز از موارد مختلفی از جمله جزیره، دستگاه بخار و غبارپاشی هفتگی میتوانید بهره بگیرید. کمبود رطوبت موجب خشکی و شکننده و زرد شدن برگ ها و افزایش بیش از حد رطوبت علی الخصوص در محیط داخلی احتمال ابتلای گیاه به آفات از جمله انواع قارچ ها را افزایش خواهد داد.
دمای ایده آل برای آکوبا چند درجه است؟
✍️ یکی از مزایای آکوبا مقاومت بالای این گیاه در برابر سرما است لذا برای پوشش باغچه ها و فضاهای سبز در شهر ها، مناطق سردسیر و یا ویلاها بسیار مناسب میباشد. لذا در زمستان نیازی به انتقال گلدان آکوبا به درون منزل وجود ندارد. اما دقت کنید که آکوبا یخبندان را نمیتواند تحمل کند لذا در موارد بارش برف میباییست برف روی آن را تکانده و گیاه را توسط یک پلاستیک کاور کنید.
همچنین آکوبا محیط های خیلی گرم را نیز نمیپسندد و در مقابل آفتاب مستقیم ایمن نیست. بهترین دما برای رشد بهتر و ایده آل این گیاه دمایی بین ۱۶ الی ۲۲ درجه سانتیگراد میباشد. در فصول گرم با غبارپاشی دمای گیاه را تعدیل نمایید. همچنین از قرار دادن گیاه در نزدیکی وسایل گرمایشی خودداری نمایید.
نحوه و میزان کوددهی و تغذیهی آکوبا
✍️ در حالت کلی این گیاه به کوددهی زیادی نیاز ندارد و در صورت عدم کوددهی نیز رشد خواهد داشت اما با تغذیه و کوددهی منظم میتوانید بر جذابیت ظاهر و راندمان بهتر رشد آن بیفزایید.
تمام انواع آکوبا را میتوان کوددهی کرد غیر از گیاهان تازه خریداری شده، گیاهانی که تازه گلدانشان تعویض شده و گیاهان تازه تکثیر شده، در تمام این موارد باید اجازه دهید ۱ الی ۲ ماه گذشته و بعد کوددهی را آغاز نمایید.
میتوان در فصول رشد (هر ۳ الی ۴ ماه یکبار) نسبت به کوددهی این گیاه اقدام نمود. کوددهی را همزمان با آبیاری انجام دهید و از کوددهی به گیاهی که مدتی است آبیاری نشده و خاک آن کاملا خشک است بپرهیزید. زیاده روی در مقدار تغذیه مشکلاتی را در ظاهر گیاه بوجود خواهد آورد.
بدین منظور میتوانید از کود NPK 12_6_6 استفاده کنید. یکبار در اوایل بهار ، یکبار در اواخر بهار و یکبار هم در اواسط تابستان . در صورت عدم دسترسی به کود استفاده از ورمی کمپوست برای تقویت این گیاه خالی از لطف نیست.
همچنین کودهای اسیدی که برای خرزهره و آزالیا استفاده میشوند نیز برای این گیاه مناسب میباشند.
برای کوددهی آکوباهای باغچه ای و یا در مواردی که از کود مایع استفاده نمیکنید، ذرات کود را به صورت یکنواخت در زیر گیاه و روی سطح خاک پخش کنید و سپس آب دهید تا کود به صورت یک دست به ریشه برسد. مواظب باشید که کود با برگها یا تنه گیاه تماس پیدا نکند زیرا ممکن است باعث آسیب به آن شود.
خاک آکوبا را هر چند وقت یکبار عوض کنیم ؟
✍️ این گیاه رشد نسبتا کمی داشته لذا به طور سالانه نیاز به تعویض گلدان و خاک نخواهد داشت، اما به طور معمول بهتر است هر ۲ سال یکبار نسبت به تعویض و یا تجدید نمودن خاک آن اقدام نمایید. pH مناسب خاک برای این گیاه تقریبا خنثی یا به میزان بسیار اندک اسیدی باید باشه
برای تعویض خاک آکوبای گلدانی بهترین فصل، فصل بهار میباشد. گلدانی با یک سایز بزرگتر انتخاب کرده و با انتخاب خاک مناسب آکوبا را در آن بکارید.
برای آکوباهای باغچه ای سالانه یا هر ۲ سال یکبار خاک را تجدید نمایید، این کار بهتر است در فصول سرد سال مثل زمستان یا پاییز انجام شود، به این صورت که قسمت دور درخت را توسط بیلی تخلیه کرده و با خاک جدید جایگزین نمایید. احتیاط کنید تا به ساقه و ریشه های فوقانی آسیبی وارد نشود.
حتما مطالعه کنید: خاک مناسب گیاهان آپارتمانی
آیا آکوبا به هرس نیاز دارد ؟
اگر آکوبا را به صورت چندین گیاه و با هم کاشته باشید با هرس منظم میتوانید آن را به یک پرچین و دیوار کوچک تبدیل نمایید .
در صورت وجود شرایط کافی این گیاه میتواند تا ۵ متر نیز قد بکشد لذا اگر نمیخواهید ارتفاع آن بلند شود باید همواره نسبت به سر زنی آن اقدام نمایید، سرزنی علاوه بر اینکه موجب رشد جانبی و پرپشت شدن گیاه میشود، از موجبات تحریک رشد نیز میباشد.
در موارد بد فرم شدن و یا خراب شدن قسمتی از برگ یا ساقه نیز میبایست نسبت به حذف قسمت مذکور اقدام کنید.
هرس های هدفمند و اساسی، مثل آراسته کردن گیاه و یا فرم دهی باید در فصل زمستان و حذف قسمت های زائد بلافاصله بعد از مشاهده انجام شود، تا انرژی گیاه صرف دفع آن قسمت نشود.
چگونه آکوبا را تکثیر کنیم ؟
تکثیر این گیاه محدود به فصل خاصی نیست و میتوان در تمام فصول سال نسبت به ازدیاد آن اقدام نمود. اما به منظور افزایش احتمال موفقیت وحصول نتیجهی دلخواه توصیه میشود عمل تکثیر را در تابستان انجام دهید. استفاده از شاخه های جوانی که در بهار رشد کرده اند و تا تابستان مستحکم شده اند ترجیح دارد چرا که شانس تکثیر موفق را بالا میبرد.
تکثیر آکوبا از طریق قلمه
بهترین و معمول ترین روش برای تکثیر این گیاه استفاده از قلمه میباشد که در ادامه به ترکیب و نکته وار مراحل آن را شرح خواهیم داد.
1- اوایل صبح یا قسمت دوم شب را برای تکثیر و برش قلمه انتخاب کنید. در این مواقع فعالیت آوند ها کمتر بوده و برش ساقه راحت تر انجام خواهد گرفت.
2- قلمهای به طول ده سانتی متر از شاخه های مستحکم نورسته برش دهید.
3- نکتهی قابل ملاحظه بعد از برش ساقه این است که باید سریعا وارد بستر خاک شود، چرا که قلمهی بریده شده مستعد جذب هوا و آلودگی های اطراف به درون آوند هایش است که این عامل باعث ایجاد خلل در روند ریشه زایی خواهد شد، لذا اگر بین برش و انتقال آن به بستر کشت فاصله ای وجود دارد آن را بعد از برش سریعا به درون آب منتقل کنید.
4- بهتر است قلمهی آکوبا را مستقیما در خاک بکارید و از ریشه دار کردن آن در آب اجتناب کنید چرا که ریشه زایی این گیاه در آب بسیار ضعیف و مشکل خواهد بود. اما اگر این نکته را نمیدانستید لازم است بعد از مشاهده اولین ریشه ها، سریعا قلمه ها را به خاک انتقال دهید.
5- بستری مناسب از خاک های آماده با درجه اسیدیتیه خنثی یا کمی اسیدی انتخاب کرده و بعد از جدا سازی برگ های انتهایی قلمه ، آنها را بکارید.
6- اگر قلمه را درون آب گذاشته بود و بیشتر از ۱ ساعت در آب بود، قبل از کشت در خاک مجددا یک سانتی متر از انتهای آن را برش بزنید .
7- روی قلمه ها را توسط پلاستیک کاور کرده و سطح خاک را همواره مرطوب نگه دارید. از تماس آب و خاک با برگ های گیاه بپرهیزید .
8- بعد از اینکه متوجه شدید قلمه ها ریشه داده اند آنها را سریعا به بستر و خاک مناسب آکوبا انتقال دهید.
9- لازم است قلمه ها را نیز در محیط نیمه سایه قرار داده و مراقب باشید مورد تابش آفتاب مستقیم قرار نگیرند.
10- از کوددهی به قلمه ها خودداری کنید. همچنین بعد از ریشه دار شدن و انتقال آنها به گلدان جدید نیز، ۱ الی ۲ ماه آنها را کود ندهید چرا که احتمال سوزش ریشه ها بالاست.
مشکلات و بیماری های شایع آکوبا + روش درمان
در ادامه برخی از مشکلات و بیماری آکوبا رو مورد بررسی قرار میدیم که در مطلبی جداگانه به صورت کامل به این مشکلات پرداختیم.
علت پوسیدگی ریشه آکوبا چیست؟
دلیل این مشکل در آکوبا به دو علت عمده میباشد، اولین علت که تقریبا در تمام گیاهان آپارتمانی شایع است «آبیاری زیاد » میباشد، که با غرقابی شدن و تجمع دائمی آب در اطراف ریشه ها موجبات پوسیدگی آن را فراهم میکند. البته «عدم زهکشی مناسب گلدان» نیز همین نتیجه را در پی خواهد داشت.
اما دلیل دوم قارچی به نام «فیتوفترا» میباشد، این قارچ میتواند نتیجه آبیاری زیاد باشد و یا بدون هیچ دلیلی و ناگهانی ایجاد شود.
نحوه درمان پوسیدگی ریشه شمشاد ژاپنی
اگر مشکل از آبیاری زیاد و یا زهکشی نامناسب خاک و گلدان باشد، بعد از بررسی ریشه و جدا نمودن قسمت های آسیب دیده گیاه را خاک مناسب کاشته و به طور استاندارد و صحیح آبیاری نمایید. اما اگر گیاه دچار قارچ شده بود ( ساقه ها سیاه ، شل و لهیده میشوند )، بهتر است گیاه را از گیاهان سالم جدا کرده و معدوم نمایید چرا که به سختی و یا بلا درمان میباشد.
دلیل سیاه شدن برگهای گیاه آکوبا چیست؟
سه عامل «آبیاری زیاد»، «نور شدید و مستقیم» و «زیاده روی در کوددهی » می توانند از مهم ترین عوامل ایجاد این عارضه باشند.
نحوه درمان سیاه شدن برگ شمشاد ژاپنی
اگر مشکل از آبیاری است اصول آبیاری را آموخته و به صورت صحیح آبیاری نمایید ( اجازه دهید تا بین هر دو آبیاری خاک خشک شود )
در صورت شدید بودن بیش از حد نور غیر مستقیم و یا تابش نور مستقیم، گلدان را از پنجره دور نمایید و یا توسط حائلی مثل پرده میزان نور را کاهش دهید. همچنین کوددادن زیاد از حد نیز موجب این عارضه میگردد، در چنین موردی باید ابتدا گلدان را با آب پرحجم آبیاری نموده تا کودهای موجود در خاک دفع شود سپس بعد از درمان و رفع مشکل، کوددهی را منظم و با رعایت میزان نیاز گیاه انجام دهید.
دلیل ریزش برگهای گیاه آکوبا چیست؟
ریزش برگ نیز یکی از عمده ترین مشکلات رایج در اکثر گیاهان میباشد که به دلایل مختلفی من جمله، آبیاری زیاد، نور کم، نور زیاد، جابهجایی زیاد و یا تغییرات شدید دمایی پیش میآید. در آکوبا دو عامل جابهجایی زیادِ محل گلدان و یا تعویض خاک و همچنین تغییرات شدید نوری عامل اصلی این عارضه میباشد.
نحوه درمان ریزش برگ شمشاد ژاپنی
از تعویض مداوم خاک و گلدان این گیاه بپرهیزید. همچنین جابهجا کردن زیاد محل گلدان آن نیز باعث ورود شوک به گیاه و ریزش برگ هایش خواهد شد. البته ریزش چند برگ بعد از خرید گیاه و انتقال آن به منزل طبیعی بوده و با گذشت ۳ هفته الی ۱ ماه کاملا رفع میشود.
علت ایجاد نقاط زرد، نارنجی یا قهوهای روی گیاه آکوبا
این نقاط بیانگر نوعی آفت به نام «زنگ» میباشند که غالبا در زیر سطح برگ ها دیده میشوند. عواملی مانند خیس شدن برگ ها هنگام آبیاری و یا غبارپاشی اشتباه و خیس بودن دائم سطح برگ، و همچنین رطوبت دائمی و بالای محیط از عمده دلایل ایجاد این آفت میباشد.
نحوه پیشگیری مشکل
غبارپاشی را درست و با فاصله از گیاه انجام دهید. همچنین هنگام آبیاری آبپاش را نزدیک ساقه برده و از روی برگ ها اقدام به آبدهی نکنید. تمیز کردن و خشک کردن برگ ها نیز مانع ایجاد این بیماری خواهد بود. در صورت ابتلای گیاه در مراحل غیرپیشرفته با محلول آب و صابون آن را پاکسازی کرده و چنانچه بیماری عمقی و پیشرفته شده بود قسمت های آسیب دیده را جدا و گیاه را سم پاشی نمایید. در موارد فوق پیشرفته گیاه غیر قابل درمان خواهد بود.
دلیل بیماری سوختگی ساقه آکوبا چیست؟
در این بیماری که غالبا به دلیل هوای گرم ( بالای ۲۸ درجه سانتیگراد ) ایجاد میشود، زخم هایی در روی ساقه به خصوص نزدیک به سطح خاک پدیدار میشود. این نقاط زخم مانند به سرعت رشد کرده و باعث پژمردگی و در نهایت مرگ گیاه خواهد شد.
نحوه درمان سوختگی ساقه آکوبا چیست؟
تنظیم دمای محیط و تعدیل دما با غبارپاشی مانع از ایجاد و پیشرفت این عارضه خواهد بود. در روز های گرم سال گلدان را به درون خانه آورده و اگر آکوبا در حیاط کاشته شده است با آب پاشی دمای آن را پایین بیاورید. دقت کنید که آبپاشی باید شب ها یا عصر ها انجام شود و انجام این کار زیر نور آفتاب موجب سوختن برگ های گیاه خواهد بود.
دلیل بیماری های قارچی آکوبا چیست؟
« بیماری لکه برگی » یکی دیگر از بیماری هایی است که بر اثر قارچی به نام آلترناریا بوجود میآید. در این بیماری لکه های به هم پیوسته ای در حواشی برگ ها و به رنگ قهوهای تا مشکی ایجاد میشود و در نهایت موجب ریزش برگ ها و نابودی گیاه خواهد شد .
« پوسیدگی ساقه » نیز یک نوع بیماری قارچی دیگر است که ابتدا با لکه های سفید رنگی در انتهای ساقه که نزدیک خاک است خود را نشان داده و در نهایت موجب سیاه شدن و پوسیدگی ساقه از همان قسمت خواهد شد.
نحوه درمان بیماری قارچی شمشاد ژاپنی چیست؟
در صورت ابتلای گیاه به بیماریهای قارچی علاوه بر استفاده از قارچکش های مناسب، میبایست در اسرع وقت خاک را نیز عوض کرد و بعد از ضدعفونی کردن ریشهها با قارچکش مناسب از خاکهای ضدعفونی شده برای کاشت این گیاه استفاده نمود.
نشانه بیماری شته در آکوبا چیست؟
یکی دیگر از آفات شایع آکوبا شته ها میباشند که با تغذیه از شیرهی گیاه موجب ضعیف شدن و کاهش رشد آن خواهد شد . از طرفی عسلک های تولید شده توسط شته ها خود دلیل ایجاد و تجمع نوعی قارچ به نام قارچ سیاه است، که موجب ورود خساراتی به ظاهر گیاه خواهد بود.
نحوه درمان بیماری شته شمشاد ژاپنی چطور است؟
گاهی اوقات بدون هیچ دلیلی گیاه مورد هجوم شته قرار میگیرد اما ، تمیز کردن دائمی برگ های آن علاوه بر کاهش احتمال آلودگی گیاه، موجب میشود تا اولین شته ها از بین رفته و گیاه به طور گسترده آلوده نشود. البته در گیاهان بزرگتر و متراکم باید از شته کش ها استفاده نمود.
نشانه بیماری نماتد در آکوبا
از دیگر آفات این گیاه میتوان به نماند ها اشاره کرد که با آسیب رساندن به ریشهها موجب کاهش عملکرد آنها و کاهش جذب مواد غذایی و در نتیجه توقف و یا کاهش رشد و تخریب ظاهر گیاه خواهند شد. انواع کنه های گیاهی نیز گاهی آکوبا را مورد حمله قرار میدهند که به دلیل استفاده آنان از شیره گیاه، گیاه کم رشد و ضعیف شده و برگهای آن به خصوص در نواحی جوان، کم رنگ و بدشکل شده و ممکن است که ریزش برگ نیز مشاهده شود.
نحوه درمان بیماری نماتد شمشاد ژاپنی چطور است؟
برای درمان تمام آفاتی که از شیره گیاه تغذیه میکنند باید، از سم پاشی استفاده کرد.
پاسخ به سوالات متدوال شما
در ادامه برخی از سوالات متدوالی که شما از ما پرسیدید رو پاسخ میدیم
آیا آکوبا سمی است ؟
✔️ قسمت های مختلف آکوبا سمی است، بالاخص برای نوزادان و حیوانات خانگی. لذا توصیه میشود این گیاه را دور از دسترس آنها قرار دهید. جویدن و بلع برگ های این گیاه توسط نوزادان در مواردی ممکن است منجر به مرگ نیز شود.
آیا آکوبا همان کروتون است ؟
✔️ بسیاری از افراد ممکن است در نگاه اول گمان کنند که آکوبا و کروتون یک گیاه و یا هم خانواده هستند و این شاید به دلیل وجود نقاط سفیدی است که روی هر دو گیاه مشترک است. اما با مشاهده دقیق آکوبا متوجه خواهید شد که این گیاه بر خلاف کروتون، دارای لبه هایی در حواشی برگ هایش میباشد، این اختلاف ظاهری و دلایل دیگری باعث شده تا این دو گیاه از دو خانواده کاملا متفاوت محسوب شوند.
اگر آکوبا در حیاط کاشته شود باید مرتب هرس شود ؟
✔️ اگر چه آکوبا نیز نوعی شمشاد است، اما یکی از شمشاد های کم رشد و با نگهداری آسان است، لذا اگر فرصت رسیدگی و هرس مداوم آن را ندارید نگران نباشید چرا که آکوبا رشد چندان سریعی ندارد.
آیا کاشت آکوبا کنار استخر باعث پوسیدگی آن میشود؟
✔️ این گیاه در مناطق بومی خودش در کنار رودخانه ها و مناطق سایه دار و مرطوب میروید، لذا کاشت آن کنار استخر و یا حوض از این نظر مشکلی ندارد اما چنانچه محل مورد نظرتان مورد تابش مستقیم آفتاب باشد باعث آسیب گیاه خواهد شد. پاشیدن دائمی آب روی برگ های این گیاه نیز مشکلات فراوانی را در پی خواهد داشت.
اگر آکوبا در حیاط کاشته شود باید مرتب هرس شود ؟
✔️ اگر چه آکوبا نیز نوعی شمشاد است، اما یکی از شمشاد های کم رشد و با نگهداری آسان است، لذا اگر فرصت رسیدگی و هرس مداوم آن را ندارید نگران نباشید چرا که آکوبا رشد چندان سریعی ندارد.
آیا آکوبا همیشه سبز است ؟
✔️ جالب است بدانید واژهی «آکوبا» در زبان ژاپنی به معنای گیاه یا بوتهی همواره سبز است و به دلیل همیشه سبز بودنش است که به این نام لقب گرفته است.
آیا میتوان آکوبا را در آب ریشه دار کرد ؟
✔️ آب بستر مناسبی برای ریشه زنی قلمه های آکوبا محسوب نمیشود چرا که در این حالت ریشه های جدید و نو قادر به دریافت اکسیژن کافی نخواهند بود و همچنین اغلب ساقههایی که در آب جوانه میزنند ریشههایی کوچک و ضعیفی را بوجود میآورند. اما چنانچه قصد دارید این روش را برای تکثیر آکوبا امتحان کنید، توصیه میشود به محض رسیدن اندازه ریشهها به 2.5 سانتی متر آنها را به خاک مناسب این گیاه منتقل کنید.
چرا برگ های آکوبای من دائما میریزد؟
✔️ یکی از مهمترین نقاط ضعف این گیاه بعد از عدم مقاومت در برابر گرمای زیاد، حساسيت بسيار شديد به کنههاي آپارتماني است. که باعث میشود گیاه در اکثر اوقات با ريزش برگ و يا قهوهاي شدن آنها ها مواجه شود، و در اين حالت مبارزه با کنهها لازم و ضروري است چرا که در صورت مساعد بودن سایر شرایط نگهداری، کنه ها عامل اصلی ریزش برگ ها میباشند.
دمای اطراف آکوبا را روی چند درجه فیکس کنیم ؟
✔️ درجه ی حرارت ایده آل این گیاه در شب بین ۵ تا ۱۰ و در روز ۲۰ درجه ی سانتیگراد یا کمتر میباشد.
چرا برگ های آکوبا سبز خشک و قهوهای میشوند ؟
✔️ اگر چه آکوبا میتواند تا حدودی سرما را تحمل کند اما در برابر یخبندان ها و سرمای خیلی شدید مقاوم نیست، لذا در فصول سرد باید به درون منزل منتقل و یا توسط پلاستیکی کاور و پوشیده شود.
چرا آکوبای من گل و میوه نمیدهد ؟
✔️ این عامل به علت عدم لقاح اتفاق میافتد، که خود میتواند به دلیل عدم وجود آکوبای جنس مخالف در نزدیکی گیاه شما باشد و یا اینکه گرده افشانی به خوبی اتفاق نیفتاده است. در چنین موارد باید دانه گرده را به صورت مصنوعی به مادگی منتقل کرد.
1دیدگاه