صفر تا صد نگهداری گیاه پاچیرا (Pachira aquatica) + مشکلات

شرایط نگهداری گیاه پاچیرا
شرایط نگهداری گیاه پاچیرا

معرفی و نگهداری پاچیرا (Pachira aquatica) : پاچیرا یکی از گیاهان جدیدالورود به کشورمان می‌باشد که با استقبال زیاد طرفداران گل و گیاهان آپارتمانی روبه رو شده است، علی‌رغم قیمت نسبتا بالای این گیاه اما هزاران دلیل باعث شده تا بسیار مورد تقاضا باشد. نگهداری آسان، ظاهر لوکس این گیاه، امکان بافت ساقه های آن مانند گیاه بامبو، تاثیرات مثبت در فنگشویی و القای حس مثبت به محیط اطراف نمونه‌ای از دلایل پرطرفدار بودن این گیاه به شمار می‌آید. با ما همراه باشید تا در این قسمت از گل من و تو به معرفی کامل این گیاه زیبا بپردازیم.

گیاه پاچیرا چیست و از کجا اومده؟

✍️ گیاه پاچیرا (Pachira aquatica) که با نام تجاری درخت پول (Money tree) نیز شناخته شده و به فروش می‌رسد بومی آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی است. این گیاه گرمسیری در مرداب های این مناطق رشد کرده و نام های غیر علمی دیگری نیز دارد، از معروف ترین این اسامی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • بلوط مالابار Malabar chestnut
  • بادام زمینی فرانسوی French peanut
  • بلوط گویان Guiana chestnut
  • درخت Provision tree
  • مهره صبا Saba nut
  • منگوبا برزیل Monguba Brazil
  • درخت خوش‌ شانسی Good Luck Tree

پاچیرا یک گیاه همیشه سبز بوده و به دلیل نگهداری آسان برای افراد مبتدی نیز مناسب می‌باشد، درخت پول همچنین به عنوان یک تصفیه کننده هوا برای خانه شما (حتما مطلب گیاهان تصفیه کننده هوا رو مطالعه کنید)  جز گزینه های مورد پیشنهاد است، مطالعه مشهور ناسا در مورد گیاهان داخلی بر روی کیفیت هوا، Pachira aquatica یا همان گیاه پاچیرا را به عنوان یکی از موثرترین فیلترهای آلاینده های مضر ذکر کرده است. در مجموع اگر به دنبال افزایش شانس خود، تصفیه هوا یا زیباسازی محیط خود هستید، درختان پول یک گزینه عالی برای هر نوع فضایی می‌باشند.

بنر گل من و تو
نامهای دیگر پاچیرا
نامهای دیگر پاچیرا

چرا به پاچیرا درخت پول یا درخت ثروت می‌گویند ؟

✍️ دلیل نامگذاری پاچیرا به این نام ، یک داستان واقعی قدیمی و مربوط به کشور چین است، گفته می‌شود سالیان بسیار دور پیرمرد بسیار فقیری بود که در مزرعه کوچکش کشاورزی می‌کرد اما پول حاصل از فروش محصولات مزرعه کفاف زندگی او را نمی‌داد، او مدت ها دست به دعا برداشت و دعا می‌کرد تا به ثروتی برسد. پس از گذشت مدتی یک گیاه عجیب که تا آن لحظه مشاهده نکرده بود در مزرعه‌اش روئید، او این گیاه را به فال نیک گرفت و از آن مراقبت کرد بعد از رشد گیاه، پیرمرد متوجه ظاهر بسیار زیبا و خارق‌العاده این گیاه شد به همین دلیل نسبت به تکثیر و پرورش آن اقدام نمود، زیبایی این گیاه مورد توجه همگان قرار گرفت و باعث شد این گیاه را از پیرمرد بخرند، پیرمرد از طریق فروش این گیاهان و همچنین با فروش دانه‌های آن به مال فراوانی دست یافت، همسایگان این پیرمرد که از متحول شدن وضع مالی مرد تعجب کرده بودند پس از کشف ماجرا نسبت به خرید بذر از پیرمرد و کاشت درخت اقدام کردند، آنها معتقد بودند که این درخت با خودش ثروت و شانس به همراه می‌آورد و در بین خود به آن درخت پول و یا درخت خوش‌بختی می‌گفتند.

پاچیرا نماد چیست ؟ و چگونه به فنگشویی راه پیدا کرد ؟

✍️ پاچیرا در فرهنگ چین و تایوان نمادی از خوش‌شانسی، ثروت و پول است (بیشتر بخاطر داستانی که در بالا گفتم) آنها معتقدند این گیاه هر کجا که باشد اتفاقات و حوادث مثبت و خوب را به خودش جذب می‌کند. این نماد که توسط چینی ها و از داستان نام‌گذاری پاچیرا گرفته شده بود، به سرعت در فنگشویی مورد توجه قرار گرفت و در سراسر دنیا معروف و شناخته شده شد.

تا قبل از سال ۱۹۸۰ الی ۱۹۸۵ پاچیرا به عنوان یک درخت غیرآپارتمانی و در فضای آزاد پرورش داده می‌شد، اما در این سال یک راننده کامیون تایوانی اولین درخت پول مدرن را به صورت بونسای پرورش داد. او چند درخت پاچیرا را کنار هم و در یک گلدان کاشت و سپس ساقه های آن را به صورت بافت زده به هم در آورد، از این رو به درخت پول بافته شده، درخت پول چینی گفته می‌شود. از آن پس این گیاه به فنگشویی راه پیدا کرد و بسیار مورد توجه تمرین کنندگان قرار گرفت. امروزه پاچیرا در اندازه ها و مدل های مختلف به فروش می‌رسد.

دلیل اهمیت پاچیرا در فنگشویی علاوه بر نماد آن و قابلیت جذب اتفاقات مثبت، خصوصیت کثرت زایی و فراوانی آن است. چرا که پیرمرد فقیر با برداشت دانه ها و کاشت و پرورش این گیاه زیبا و از طریق فراوان کردن آن به ثروت زیادی دست یافت. از گیاهان زیادی در فنگشویی برای ترویج فراوانی استفاده می‌شود، اما از بین همه آنها پاچیرا خاص تر است.

پاچیرا در علم فنگشویی
پاچیرا در علم فنگشویی

در خصوص ساقه‌های این گیاه ترجیح بر آن است که به صورت بافت در آید چرا که گفته می شود تنه بافته درخت پول می تواند ثروت را در چارچوب آن به دام اندازد. همچنین گفته می شود که پنج برگی که معمولاً بر روی ساقه یافت می شوند پنج عنصر تعادل را نشان می دهند: خاک، آتش، آب، باد و فلز. یافتن ساقه ای با هفت برگ بسیار نادر است و همچنین گفته می شود که برای صاحب آن شانس زیادی به ارمغان می آورد.

یکی دیگر از نماد های مهم پاچیرا رفاه و موفقیت است، بسیاری از افراد معتقد اند دارنده پاچیرا زندگی شاد، مرفه و به دور از سختی را خواهد داشت، آنها همچنین معتقدند این گیاه موفقیت های پیاپی را برای صاحب خود به ارمغان خواهد آورد، از این رو در کشورهای آسیای شرقی و بالاخص ژاپن، پاچیرا به عنوان یکی از مناسب ترین گیاهان برای هدیه دادن بدل شده است.

شرایط نگهداری از گیاه پاچیرا یا درخت پول

نگهداری از پاچیرا چندان سخت نیست و حتی افراد مبتدی و تازه‌کار نیز از پس نگهداری آن بر می‌آیند. با اینحال برای شناخت و آگاهی یافتن از نیاز ها و شرایط ایده آل پرورش این گیاه زیبا، در ادامه مهم‌ترین نکات نگهداری از آن را برای شما شرح خواهیم داد.

گیاه پاچیرا چه خاکی رو دوست داره؟

پاچیرا مانند اکثر گیاهان تزئینی آپارتمانی به خاکی غنی و با زهکشی بالا نیازمند است. تخلخل (زهکشی بالا هم میشه گفت) بالا معیار اصلی در انتخاب خاک برای این گیاه است. شما می‌توانید به منظور کاشت و پرورش گیاه پول از خاک های گلدان که در اکثر گلفروشی ها موجود است استفاده کنید اما بیاد داشته باشید که اضافه نمودن مقداری شن، رس، ماسه و یا پرلیت برای متخلخل نمودن خاک ضروری است.

استفاده از خاک های سنگین و یا خاک فاقد عناصر تخلخل زا در گذر زمان باعث حبس آب و آسیب و پوسیدگی ریشه‌ها خواهد شد. لذا بهترین ترکیب برای کاشت پاچیرا به قرار زیر است ؛

خاک گلدان آماده (۶۰٪) + پرلیت (۴۰٪)

در مطلبی جداگانه به معرفی بهترین خاک گلدان پرداختیم که با مطالعه اون میتونید انتخاب درستی در خاک گلدان داشته باشید.

میزان آبیاری پاچیرا چقدر باشه؟

✍️ در نگهداری از پاچیرا تنها نکته‌ای که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد نحوه‌ و اصول صحیح آبیاری است. این گیاه به خاکی مرطوب نیاز دارد اما این مرطوبیت باید به حدی باشد که به خیسی نرود(یعنی خاک حالت باتلاقی نداشته باشه)، خیس بودن خاک پاچیرا موجب پوسیدگی ریشه های این گیاه و در نهایت نابودی آن خواهد بود.

نقاط ضخیمی که در انتهای ساقه های پاچیرا مشاهده می‌شود قادر است آب را برای مدت طولانی در خود ذخیره کرده و هنگام نیاز به سراسر گیاه برساند، لذا کافیست در بهار و تابستان هفته ای یک مرتبه و در زمستان و پائیز هر وقت سطح خاک خشک شد گیاه را آبیاری نمایید. ولی بهترین حالت برای مشخص کردن زمان آبیاری چک کردن خاک گلدان هست پس خاک را کنار بزنید و هر زمان خاک تا عمق 3 الی 4 سانتی متری خشک شد بهش آب بدید.

بهترین آب برای آبیاری آب چشمه و قنات، آب باران، آب چاه و یا آب جوشیده سرد شده است (کلا آب بدون املاح رو دوست داره)، اگه به این آبها دسترسی ندارید اجازه دهید آب لوله کشی مقداری ته‌نشین شده سپس از آن استفاده نمایید. دقت کنید که هنگام آبدهی برروی ساقه های پاچیرا آب نریزد. آب پرحجم را به آهستگی بروی سطح خاک گلدان ریخته و اجازه دهید مقادیر اضافی از انتها خارج شده و بعد زیر گلدانی را خالی کنید .

همواره قبل از آبیاری از استاندارد بودن زهکشی خاک و گلدان اطمینان حاصل کنید. در صورت مشاهده سیاهی و زردی در نوک و حواشی برگ ها باید بدانید که یا آبیاری زیاد است و یا خروج آب اضافی به خوبی صورت نمیگیرد، لذا با بررسی این عوامل می‌توانید گیاه را از این مشکلات شایع مصون نمایید.

شرایط نگهداری از پاچیرا
شرایط نگهداری از پاچیرا

حتما 7 نکته مهم در آبیاری گیاهان آپارتمانی رو مطالعه کنید.

میزان رطوبت مورد نیاز پاچیرا چقدر باشه؟

✍️ پاچیرا گیاه رطوبت دوستی است و نمی‌تواند مقدار رطوبت مورد نیاز خود را از طریق هوا تامین نماید لذا نیاز است بوسیله‌ی یکی از طرق تامین رطوبت، به گیاه رطوبت رسانی شود. آسان ترین راه برای این کار، ایجاد جزیره برای گیاه است (آموزش ساخت جزیره برای گلدان رو میتونید از سایت گل من و تو مشاهده کنید) . البته به روش غبارپاشی نیز می‌توانید نیاز گیاه را مرتفع نمایید. البته هنگام غبارپاشی فراموش نکنید که ساقه های گیاه خیس نشود و حتما از آب جوشیده سرده شده هنگام صبح یا عصر استفاده کنید.

اگر محیط سرویس بهداشتی و حمام شما نورگیر است بهترین مکان برای نگهداری پاچیرا است. رطوبت موجود در حمام به علاوه‌ی نور کافی پاچیرا را به زیباترین حالت خود خواهد رساند. در صورت خشک بودن بیش از حد محیط به دلیل شرایط آب و هوایی شهر محل زندگیتان و یا استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشیِ جذب کننده رطوبت، حتما از دستگاه های تولید کننده رطوبت استفاده نمایید. به طور کلی مقدار رطوبت مورد نیاز این گیاه ۴۵ الی ۵۵ درصد می‌باشد.

گیاه پاچیرا چقدر نور میخواد؟

✍️ این گیاه در نیمه سایه و سایه روشن نیز رشد می‌کند، اما محیط پر نور ایده آل نوریش محسوب می‌گردد. شاید پاچیرا بتواند تابش آفتاب مستقیم ابتدای صبح و یا هنگام غروب را تحمل کند، اما آفتاب داغ ظهر اونهم تابستان رو نمیتونه تحمل بکنه و باعث‌ آسیب دیدن این گیاه خواهد شد.

اگر پاچیرا را در فضای باز و حیاط کاشته اید برایش سایبانی در نظر بگیرید چرا که برخلاف آفتاب زمستان، تحمل آفتاب مستقیم تابستان را نخواهد داشت. هنگام خرید گیاه جدید و گیاه انتقال گیاه موجود در حیاط به درون خانه، ابتدا به مدت ۳ روز گیاه را در محیط سایه روشن قرار داده سپس کم کم آن را به محیط پرنور تر منتقل نمایید.

به صورت کلی گیاه پول نسبت به کمبود نور حساسیت نشان نمی‌دهد و در این مواقع ممکن است تنها مقداری از رشدش کاسته شود. پنجره شمالی بهترین مکان برای قرار گرفتن این گیاه در آپارتمان است. اگر مهمانی در پیش دارید و می‌خواهید دیزاین منزلتان را تغییر دهید بد نیست بدانید می‌توانید گیاهتان را با خیال راحت جا به جا کنید، این گیاه می‌تواند تا ۳ روز محیط سایه را نیز تحمل کند. اما باید توجه داشته باشید که جا‌به‌جایی بیش از حد و مداوم باعث ریزش برگ های این گیاه خواهد شد. پس در حالت کلی میتوان گفت حداقل 6 الی 8 ساعت نور خوب برای این گیاه عالی است.

دمای مناسب برای نگهداری پاچیرا چقدر باشه؟

✍️به طور کلی پاچیرا از محیطی با دمای خیلی زیاد و یا از محیطی با دمای خیلی کم استقبال نمی‌کند و نارضایتی خود را از طریق تغییراتی در ظاهرش نشان خواهد داد. لذا دمای اتاق ( ۱۵ الی ۲۵ درجه سانتیگراد ) ایده آل دمایی این گیاه بوده و هر چه دما به ۲۵ درجه نزدیک تر باشد برایش مطلوب تر است. و با افزایش دما میزان آبیاری و رطوبت محیط نیز باید افزایش پیدا کند.

برای پاچیرا چه کودی استفاده کنیم؟

✍️ به منظور عدم توقف و یا عدم کاهش رشد گیاه، نیاز است در فصول رشد یعنی از فروردین الی مهر ماه، ماهانه یکبار الی 2 بار گیاه را با کودهای مخصوص تغذیه و تقویت نمایید. هنگام کوددهی دقت کنید که نصف مقدار درج شده روی بطری را استفاده نمایید چرا که زیاده روی در مصرف کود باعث ورود آسیبات جدی به گیاه خواهد شد.

پیشنهاد میکنم از کود سه بیست و 121236 برای تقویت این گیاه استفاده کنید.

صفر تا صد نگهداری گیاه پاچیرا (Pachira aquatica) + مشکلات
تعویض گلدان پاچیرا در خانه

بهترین زمان تعویض گلدان پاچیرا

✍️ این گیاه به تعویض دائمی و‌ ثابت گلدان و خاک احتیاج ندارد. اما مانند هر گیاه دیگری زمانیکه علائمی مبنی بر نیاز گیاه به خاک و گلدان جدید رویت شد باید نسبت به این کار اقدام نمایید. خروج ریشه ها از انتها یا سطح خاک، زرد شدن برگ ها علی رغم تامین بودن تمام شرایط، کاهش و یا توقف یکباره رشد، فقیر شدن بیش از حد خاک و یا هجوم آفات خاکی به طرز غیر قابل درمان، از مواردی است که گیاه را محتاج به تعویض خاک و یا گلدان خواهد کرد. در این مواقع به یاد داشته باشید که تنها از گلدانی با یک سایز بزرگ تر استفاده نمایید ( اگر خاک مشکل داشت اندازه گلدان را تغییر ندهید )

پیشنهاد میکنم حتما مطلب نکات کلیدی نحوه تعویض گلدان رو مطالعه کنید.

چگونه گیاه پاچیرا را تکثیر کنیم ؟

به منظور تکثیر و ازدیاد این گیاه از ۲ روش معمول و در دسترس می‌توان استفاده کرد :

  1. تکثیر از طریق بذر
  2. تکثیر از طریق قلمه

تکثیر پاچیرا از طریق بذر

✍️ بعد از تهیه بذر (که بیشتر فروشگاه های گل و گیاه دارن)، آنها به مدت یک شبانه روز در آبی ولرم قرار دهید. این کار باعث تسریع در روند جوانه زنی خواهد شد. سپس بذر ها را به عمق یک سانتی متر در بستری از خاک نرم بکارید و با آب بدون املاح آبیاری نمایید. به منظور ایجاد محیط شبه گلخانه‌ای سطح گلدان را توسط کیسه ای کاور نموده و گلدان را در محیط گرم و پرنور قرار دهید. از قرار دادن گلدان در آفتاب مستقیم خودداری کنید.

پس از رویش جوانه ها آنها را دائما به سمت نور بچرخانید تا متقارن رشد کرده و راندمان بهتری را از خود نشان دهند سپس اجازه دهید تا جوانه ها به اندازه کافی بلند شوند پس از آن و بعد از رسیدن به سایز مناسب آنها را به گلدان جداگانه منتقل نمایید.

هنگام برگرداندن گلدان به سمت نور، این کار را به آهستگی و تنها با چرخش گلدان انجام دهید. جا به جایی گلدان از محلی به محل دیگر باعث ورود شوک‌به گیاه و ریزش برگ ها خواهد شد.

تکثیر پاچیرا از طریق قلمه

این روش که از روش تکثیر به وسیله بذر متداول تر و سریع تر است در اکثر گلخانه ها انجام می‌شود و نسبتا آسان تر بوده و زمان کمتری نیز میطلبد.

عده ای می‌گویند بهترین زمان برای تکثیر پاچیرا در فصل رشد یعنی تابستان است اما عده‌ای دیگر معتقداند بهترین زمان تکثیر فصلی است که گیاه در خواب است یعنی اواخر پاییز تا اواخر زمستان. اما روش تجربی ما به ما می‌گوید برای داشتن تکثیری موفق که به گیاه مادر نیز صدمه وارد نشود بهترین زمان تکثیر از طریق قلمه به دو‌ بهش تقسیم می‌شود.

بهتر است در زمان خواب نسبت به جداسازی قلمه ها از گیاه مادری اقدام نمایید، در این حالت برش هایی به طول ۱۵ سانتی متر که حداقل ۲ گره داشته باشد را از گیاه جدا کنید اما به طور مستقیم در خاک قرار ندهید. بلکه آنها را در آب گذاشته و تا اواخر بهار اجازه دهید ریشه دار شود ، سپس قلمه ها را در گلدان مجزا بکارید.

این روش هم گیاه مادری را با خطر مواجه نمی‌کند و هم احتمال موفقیت تکثیر شما را به مقدار قابل توجه‌ای بالا خواهد برد. البته می‌شود در تابستان نیز قلمه ها را جدا کرد و مستقیما در خاک کاشت.

بیماری ها و مشکلات رایج پاچیرا

در زیر به شایع ترین مشکلاتی که باعث نابودی گیاه پاچیرا می‌شود خواهیم پرداخت .

علت پوسیدگی ریشه گیاه پاچیرا چیست؟

مهم ترین عواملی که باعث پوسیدگی ریشه و در نهایت مرگ گیاه می‌شوند عبارتند از

  • آبیاری بیش از حد
  • نامناسب بودن خاک
  • خوب نبودن اندازه گلدان
  • خوب نبودن زهکشی گلدان

در این موارد می‌بایست گیاه را از خاک بیرون آورده ، قسمت های پوسیده ریشه را جدا کنید و در خاک و گلدان جدید بکارید .

دلیل اصلی زردی برگ ها پاچیرا چیست؟

زرد شدن برگ های پاچیرا به دلایل زیر رخ خواهد داد

  • عدم وجود گردش هوای خوب
  • کمبود رطوبت
  • کم آبی و خشکی خاک
  • جابه جایی زیاد گلدان
  • کوددهی زیاد

در صورت مشاهده چنین عارضه ای بعد از کشف دلیل نسبت به رفع یا فراهم نمودن آن اقدام نمایید. عدم وجود گردش هوای نرمال ممکن است به دلیل قرار دادن گیاه در محیطی بسته و یا به دلیل رشد بیش از حد برگ ها روی هم ایجاد شود، در حالت دوم با هرس کردن می‌توانید جریان هوا را لابه لای برگ ها افزایش دهید.

برای از بین بردن کود زیاد موجود در خاک نیز گیاه را با آب پرحجم آبیاری کنید و احازه دهید مقادیر اضافی کود از انتهای گلدان خارج شود.

پاچیرا در تابستان به هفته‌ای یک الی ۲ بار آبیاری نیاز دارد. و باید هفته ای دو باز نیز غبارپاشی شود. در صورت خشک شدن بیش از حد خاک، گلدان را در تشت آب فرو برده و اجازه دهید مدتی در آن بماند تا ریشه ها آب مورد نیاز خود را بدست آورند. زردی برگها هنگامی که ناشی از کمبود آب و یا رطوبت باشد معمولا با خشک شدن نوک برگ ها همراه است. البته زیاد بودن رطوبت نیز باعث ایجاد کپک روی برگ ها و سطح خاک خواهد شد.

ایجاد لک و رنگ پریدگی روی برگ ها

عدم تغذیه گیاه و تامین نشدن عناصر مورد نیاز گیاه باعث این مشکبات خواهد بود لذا تغذیه و کوددهی ماهانه گیاه فراموش نشود.

گلدهی گیاه پول - پاچیرا
گلدهی گیاه پول – پاچیرا

رایج ترین مشکلات گیاهان آپارتمانی و آفت و بیماری گیاهان آپارتمانی رو در یک مطلب به صورت کامل بررسی کردیم.

سوالات متداول در مورد گیاه پاچیرا که میپرسید

آیا محل قرار دادن درخت پول در فنگشویی مهم است ؟

✔️ از نظر محل قرارگیری ، بسیاری از مشاغل برای ثروت خوب درخت پول را در نزدیک صندوق خود نگهداری می کنند. در داخل خانه نیز ، متداول ترین محل برای ارتقاء ثروت در گوشه جنوب شرقی است.

آیا پاچیرا یا درخت پول سمی است ؟

✔️ پاچیرا یک گیاه غیر سمی است، اما در صورت مصرف زیاد می تواند باعث ناراحتی گوارشی شود.

آیا پاچیرا برای حیوانات خانگی و کودکان آلرژی زاست؟

✔️ این گیاهان دارای گواهینامه ASPCA هستند و برای حیوانات خانگی و کودکان مناسب و بی خطر می‌باشند.

سرعت رشد گیاه پول چگونه است ؟

✔️ پاچیرا یک گیاه با سرعت رشد نسبتا خوب است.

آیا درخت پول واقعا پول می‌آورد ؟

✔️ متأسفانه این گیاه چیزی بیش از نماد خوش شانسی نیست، اما این بدان معنا نیست که در آینده نزدیک با ثروت روبرو نخواهید شد. اما به هر حال اعتقاد به چیزی می تواند آن را به حقیقت تبدیل کند لذا به هر چیزی که می خواهید ایمان داشته باشید!

آیا پاچیرا را می‌توان در آب نگهداری کرد ؟

✔️ بله ، پاچیرا از جمله گیاهان آبزی است. به این معنی که می‌توانید غیر از کاشت در خاک این گیاه را در آب نیز نگهداری نمایید. در این صورت می‌باییست نیاز های تغذیه‌ای گیاه را به صورت ماهانه و محلول به آب گیاه اضافه نمایید.

چرا پاچیرای من بد فرم شده و به یک سمت خمیده میشود؟

✔️ پاچیرا از جمله گیاهانی است که به سمت نور رشد کرده و مسیر رشد خود را به سمت نور قرار می‌دهد. به منظور جلوگیری از این حالت و بدفرم شدن گیاه، هر ۳ روز یکبار گلدان این گیاه را به سمت نور بچرخانید. این کار همچنین باعث رسیدن نور مساوی به تمام قسمت ها و افزایش راندمان گیاه خواهد شد.

چرا برگ های پاچیرا زرد می‌شوند ؟

✔️ علاوه بر دلایلی که در قسمت مشکلات رایج گفته شد، دریافت نور بیش از حد نیز ( حتی غیرمستقیم) ممکن است باعث زرد شدن برگ های پاچیرا گردد .

چرا برگ های پاچیرا قهوه‌ای می‌شوند ؟

✔️ آبیاری بیش از حد و نداشتن زهکشی خوب قبل از پوسیدگی ریشه، خود را با قهوه‌ای شدن برگ ها نشان خواهد داد. در این مورد آبیاری را کم کرده و اجازه دهید سطح خاک خشک شود. همچنین زهکشی گلدان را نیز بررسی نمایید.

چگونه پاچیرا پرپشت داشته باشم ؟

✔️ برای داشتن یک پاچیرای پر شاخ و برگ

1. شرایط نگهداری آن را تامین کنید
2. با نگهداری درست مانع بیمار شدن آن شوید
3. کوددهی گیاه را به صورت منظم انجام دهید
4. به هیچ وجه گلدان گیاه را دائما جا‌به جا نکنید
5. نور و رطوبت گیاه را در حد ایده آلش نگه‌ دارید
6. گیاه را به طور استاندارد هرس نمایید

آیا پاچیرا نیاز به هرس دارد ؟

✔️ بله، برای داشتن گیاهی پر و همچنین جلوگیری از مبتلا شدن آفات و بیماری ها باید نسبت به هرس نمودن دائمی گیاه اقدام نمایید. به این منظور برگ های زرد و اضافی را از گیاه جدا کنید، این کار باعث گردش بهتر هوا و رشد بهتر خواهد شد چرا که انرژی گیاه صرف قسمت های اصلی می‌شود .برای پرپشت شدن نیز ، گیاه را همواره از بالای گره هرس کنید و دقت کنید که در هر بار هرس از یک سوم ساقه بیشتر را نبرید. بریدن ساقه ها به صورت ۴۵ درجه باعث رویش جوانه های جانبی و انتهایی خواهد شد.

شما چه تجربه ای در نگهداری گیاه پاچیرا دارید؟ اگر سوال یا مشکلی براتون در نگهداری پاچیرا پیش اومده حتما در بخش دیدگاه بپرسید.