5 سبزی شگفت انگیز سفید رنگ

5 سبزی شگفت انگیز سفید رنگ
5 سبزی شگفت انگیز سفید رنگ

رژیم غذایی سالم ، رژیمی است که شامل تمامی میوه‌ها و سبزی ها از تمام رنگ‌ها باشد. رنگ تنها یکی از شاخص های تعیین کننده مغذی بودن غذاهاست. رژیم غذایی که در برگیرنده تمام مواد غذایی با تمامی رنگ‌های مختلف باشد، ضامن سلامت عمومی بدن بوده و می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های مختلف موثر باشد؛ بنابراین سعی کنید بشقاب غذایی شما، رنگین کمانی از رنگ‌ها باشد. ما این به معنای اجتناب از مصرف گیاهان سفید نیست.

پنج سبزی شگفت انگیز سفید رنگ 

میوه ها و سبزیجات رنگی، نشان دهنده مواد غذایی گیاهی خاص هستند، مانند کاروتنوئیدها که در گیاهان نارنجی رنگ یا آنتوسیانین که در گیاهان آبی رنگ موجود است و می توانند در جلوگیری از بیماری های قلبی و سرطان موثر باشند. با این حال، یک پژوهش جدید نشان می دهد که گیاهان سفید حاوی مواد مغذی سودمند و ضروری گیاهی از جمله ویتامین ث، ویتامین دی، فیبر، پتاسیم و کلسیم هستند. در واقع مصرف سبزیجاتی که به صورت طبیعی سفیدرنگ هستند، به تامین برخی از نیازهای ضروری بدن و در نتیجه سلامتی بیشتر کمک می کنند.

رنگ سفید برخی میوه‌ها و سبزیجات در اثر وجود ترکیبات خاص به نام «آنتوگزانتین» می‌باشد که خیلی شبیه به یک آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند. محصولات سفید رنگ مانند: سیر و پیاز حاوی ماده‌ای به نام «آلیسین» می‌باشند که در کاهش فشار خون و کلسترول موثرند. این ماده همچنین در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات موثر می‌باشد. سبزیجات سفید رنگ همچنین حاوی ترکیبات مغذی هستند که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند و علاوه بر آن منبع غنی از ماده آلی پتاسیم می‌باشند. مواد غذایی حاوی این ترکیبات عبارتند از: سیر، پیاز، ، قارچ، و گل کلم و سیب زمینی.

بنر گل من و تو
گل کلم

در کنار سبزیجاتی مثل بروکلی، کلم وجوانه بروکسل، گل کلم نیز دارای خواص بسیار مفیدی است. این سبزی حاوی ترکیبات سولفور است که با سرطان مبارزه نموده و بافت استخوانی رو قوی و سلامت رگ ھای خونی را ھم حفظ می کند.

قارچ

قارچ ها انرژی کمی دارند و کلسترول و چربی و گلوتن هم ندارند. مقادیر سدیم آنها پایین است اما در عوض مقادیر زیادی سلنیوم، پتاسیم، ریبوفلاوین، نیاسین و ویتامین دی در خود جای داده اند. قارچ ها همچنین در فرد احساس سیری طولانی مدت به وجود می آورند و می توان از آنها برای کنترل وزن استفاده کرد.

سیر

سیر نه تنھا به غذاھا طعم بھتری می دھد بلکه گفته می شود که به رویش مو و از بین رفتن آکنه و جلوگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می کند. ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در سیر نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. برای اینکه بتوانید از فعال ترین ماده موجود در سیر که آلیسین نام دارد، استفاده کنید باید قبل از اینکه سیر را بپزید و یا حرارت دھید، حبه ھای تازه آن را خرد کرده و در مجاورت ھوای آزاد قرار دھید تا برای مدتی بماند.

پیاز

ترکیبات ضد التھابی به نامquercetinدر پیاز وجود دارند که مشکلات ناشی از آرتریت رو مرتفع تر می کنند و احتمال بروز سرطان، بیماری ھای قلبی و دیابت را کاھش داده و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می نمایند.

سیب زمینی

تقریبا اکثر افراد نیاز روزانه خود به پتاسیم و فیبر رو تامین نمی کنند. سیب زمینی سفید، بیشتر از ھر سبزی و میوه، حاوی پتاسیم ھست و به اندازه بقیه میوه ھا و سبزی ھا، فیبر دارد. ھمچنین سیب زمینی، حاوی ویتامین ث، ویتامین ب 6 و منیزیم ھست و مقدار کمی ھم پروتئین با کیفیت بالا دارد.