معرفی انواع هاورتیا و شرایط نگهداری : در این قسمت قصد معرفی انواعی از زیباترین و کوچک ترین گیاهان آپارتمانی را داریم که میتوانید تعداد زیادی از آنها را در یک فضای نه چندان بزرگ نگهداری کنید. هاورتیا یا هاورثیا (Haworthia) یک گیاه گوشتی و آبدار است که بسته به نوع آن شفاف و یا کدر میباشد.
انواع هاورتیا گیاهان مقاومی هستند که به نگهداری زیادی نیاز ندارند ، اغلب این گیاهان در محیط خانه عملکرد خوبی را از خود نشان میدهند . گیاهان هاورثیا برای رشد و حفظ رنگ سبز خود ، به خاکی کاملا زهکشی شده و سایه جزئی احتیاج دارند. در آفتاب کامل به رنگ نارنجی یا قرمز در می آیند و رشد آن ها کندتر از نگهداری در مکانی سایه خواهد بود . آنها را در زمستان خشک نگه دارید و آبیاری نکنید . انواع هاورتیا از طریق بذر یا تقسیم بوته در فصل بهار ازدیاد و تکثیر میشوند . از آنجا که بیش از ۸۰ گونه هاورثیا وجود دارد ، ما می خواهیم در ادامه برخی از بهترین و معروف ترین انواع هاورتیا را به شما معرفی کنیم .
با گیاهان جنس هاورتیا به طور اجمالی و خلاصه آشنا شویم
قبل از اینکه به سراغ انواع گونه های هاورتیا برویم و آنها را با جزئیات به شما معرفی کنیم بهتر است نمایی کلی از این گیاهان زیبا داشته باشیم.
✍️ جنس هاورتیا (Haworthia) از خانوادهی Asphodelaceae یا Liliaceae میباشند . انواع هاورتیا را هم ساکولنت و هم کاکتوس مینامند. این گیاهان ، تیره کوچکی از گیاهان بومی مناطق کویری و کوهستانی در آفریقای جنوبی هستند که معمولاً 10-15 سانتی متر قد دارند. آنها در طبیعت زیر بوته ها رشد می کنند تا بتوانند خود را از تابش مستقیم و شدید آفتاب حفظ نمایند . و همین دلیل است که آنها را به گیاهانی ایده آل برای محیط هایی که کمتر نور دریافت میکنند تبدیل میکند ، مثلا پنجره هایی که تنها یک ساعت در روز نورگیر هستند . در ادامه همراه ما باشید تا با معروف ترین این گیاهان آشنا شوید .
تفاوت بین آلوئه ، آگاو و هاورتیا چیست ؟
✍️ بسیاری از افراد حتی گلفروشی ها برخی از گونه های آلوئه و هاورتیا را با هم اشتباه میگیرند و یا اینکه بین آن دو تفاوتی قائل نیستند اما باید بدانید که این دو جنس با هم متفاوت هستند و برخی از شباهت های ظاهری نمیتواند آنها را در یک جنس قرار دهد. آیا شما میتوانید جنس هاورتیا را از آلوئه و آگاو تشخیص دهید ؟
بسیاری از این گیاهان شبیه به هم هستند اما به راستی چه تفاوتی با یکدیگر دارند ؟
از لحاظ بصری و با چشم غیرمسلح آلوئه و آگاو هر دو شبیه هم هستند، از گروه ساکولنت ها بوده و گل هایی را شکوفا میکنند. برخی نیز میگویند که آلوئه اساساً آگاو بدون سلاح و تیغ است. یا حداقل تیغ های آلوئه برخلاف آگاو آنقدر دندان های قوی یا سنبله ندارد. با این حال باید بدانید که آنها به خانواده های مختلفی تعلق دارند و شکوفه های آنها نیز از یکدیگر متفاوت است.
هاورتیا و آلوئه نیز ساقه هایی شبیه به هم دارند، اما شاخ و برگ گیاهان هاورتیا معمولاً نوک تیزتر، از لحاظ رنگ ، سبز عمیق تر و دارای پوشش های سفید رنگ شدید است که به صورت افقی اجرا می شوند. گونه های هاورتیا معمولاً نوک زنگ زده دارند و گل های تنگ تری را تشکیل می دهند.
گیاه آلوئه ورا گاهی اوقات می تواند کاملاً متفاوت از نوع معمول آلوئه باشد ، مانند آلوئه واریگاتا ، که به آن نوع دیگرِ آلوئه ببری گفته می شود. همچنین یک گونه به نام Aloe haworthioides یا Aloe برگ برگ Haworthia وجود دارد که خارهای آن ظاهری تقریبا مبهم به آن می دهد ، اما خارها نسبت به گونه های معمول تیزتر هستند. این نوع آلوئه ها بیشتر از خانواده آلوئه ، به خانواده هاورثیا شباهت دارد ، بنابراین ممکن است باعث سردرگمی شود.
این سه گیاه ( آلوئه ، آگاو ، هاورتیا) از نظر ظاهری کمی متفاوت هستند ، اما همراهان و طرفداران زیادی دارند زیرا احتیاجات مراقبتی کم و مشابهی داشته و همگی جز گیاهان کند رشد هستند.
فهرستی از بهترین انواع گیاهان هاورتیا
حالا زمان آن رسیده که بریم و با انواع هاورتیا آشنا بشیم و ببینیم چه تفاوتی با هم دارند
هاورتیا گورخری (Haworthia attenuata)
«هاورتیا آتنواتا ، هاورتیا زبرا ، هاورتیا بلک ، هاورتیا فاسیاتا »
✍️ یکی از معروف ترین و شناخته ترین انواع هاورتیا ، هاورتیا گورخری است که پرورش و نگهداری آسانی نیز دارد. این ساکولنت چندساله که ظاهری خوشه مانند دارد ، دارای ساقه هایی قائم ، بلند ، گوشتی و آبدار و نوک تیز هستند که توسط نوارهای افقی سفید یک منظرهای فوق العاده ایجاد کرده . از فصل بهار تا پاییز که زمان گلدهی این گیاه است گل هایی لولهای مانند و سفید رنگ با گلبرگ های پخش شده ، روی گونه های بالغ آن مشاهده خواهد شد . این گیاه بومی آفریقایت و در سن بلوغ می تواند به ارتفاع 7 سانتی متر برسد و تا 25 سانتی متر گسترش یابد.
شرایط نگهداری هاورتیا گوره خر
- دما ؛ حداقل دما بالای ۵ درجه سانتیگراد .
- آبیاری ؛ در تابستان هر وقت خاک خشک شد .
- خاک ؛ کمپوست کاکتوس یا ماسه + کود + خاک برگ
- نور ؛ نور فیلتر شده کنار پنجره
2. هاورتیا لیموفیلیا (Haworthia limifolia)
✍️ لیموفیلیا کاکتوسی آبدار و گوشتی با رشد بسیار کم است . برگ های آن بصورت منحصر به فرد و شبیه گل رز روی هم قرار گرفته اند . اندازه ساکولنت لیموفیلیا به ندرت از ۱۰ سانتیمتر در گلدان خود بزرگ تر میشود . هنگامی که نگهداری هاورتیا لیموفیلیا را در منزل انجام میدهید ممکن است شاهد گلهای خوشهای که گیاه در تابستان تولید میکند باشید .
شرایط درست نگهداری هاورتیا لیموفیلیا
- خاک : خاک مخصوص کاکتوس و ساکولنت با زهکشی بالا
- نور و دما : این گیاه در نور روشن و دمای گرم و خشک بهترین رشد را دارد
- آبیاری : هفته ای یکبار
3. هاورتیا کوپری (Haworthia Cooperi)
«هاورتیا شیشه ای»
✍️ هاورتیا کوپری یکی از انواع ساکولنت های چند ساله با رشد کم است . این گیاه که بومی آفریقای جنوبی میباشد به دلیل ظاهر خاص خود بسیار پرطرفدار است . این گیاه در نیمه بالایی خود از تکههایی روشن بهره برده است که اجازه میدهند تا نور به درون گیاه نفوذ کند؛ این قسمتهای شفاف عموماً به رنگ صورتی روشن میباشند. کوپری جز گیاهان گل دار محسوب می شود و رنگ گل های آن سفید می باشد . این نوع هاورتیا از طریق پاجوش تکثیر میشود .نور و آبیاری زیاد قسمت شفاف این کوپری را به رنگ قرمز در میآورد .
شرایط نگهداری هاورتیا کوپری
- دما : ایده آل ترین دما ۲۲ الی ۲۵ درجه سانتیگراد است.
- خاک : خاک با زهکشی بالا مثل خاک برگ + ماسه
- آبیاری : هفتهای یکبار به صورت منظم
- نور : نور متوسط اما غیرمستقیم
4. هاورتیا سیمبی فورمیس (Haworthia cymbiformis)
«هاورتیا ابلق»
✍️ این نوع هاورتیا از انواع ساکولنت های آبدار و کمیاب است که در فصل بهار گل های صورتی کمرنگ یا سفید مایل به سبز زیبایی را شکوفا میکند .هنگام آبیاری این گیاه دقت کنید که آب روی برگ های آن نریزد و اگر ریخت آن را خشک کرده و نگذارید باقی بماند . برای پرورش این نوع ساکولنت بهتر است فضای آزاد را به فضای داخلی ترجیح دهید . سیمبی فورمیس آب و هوای گرم را ترجیح میدهد و آفتاب کامل را میپسندد . قد این گیاه در هنگام بلوغ تا ۳۰ سانتی متر و عرض آن تا ۶۰ سانتی متر رشد خواهد کرد .
شرایط نگهداری هاورتیا سیمبی فورمیس
- خاک : ماسه + کود + خاک برگ
- نور : نور کافی و فیلتر شده
- آبیاری : هر ۷ الی ۸ روز یکبار
- تکثیر : از طریق پاجوش
5. هاورتیا اسپایدر (Haworthia limifolia White Spider)
«هاورتیا عنکبوتی سفید»
✍️ یکی از انواع شاداب هاورتیا که نگاه کردن به ظاهر آن نیز بسیار لذت بخش است هاورتیا عنکبوتی است . هاورتیا اسپایدر بسیار شبیه به هاورتیا گورخری است اما نحوهی تزیین خطوط سفید روی این دو متفاوت است . اسپایدر برگ های مثلثی و نوک تیزی داشته که از وسط آنها گل های سفید رنگی رشد میکنند .
شرایط نگهداری هاورتیا اسپایدر
- نور : سایه روشن یا نور فیلتر شده آفتاب (نور پشت پرده)
- خاک : خاک کاکتوس + پیت ماس
- آبیاری : هفته ای یکبار ( بعد از خشک شدن خاک گلدان )
- دما : دمای بالای ۷ درجه سانتیگراد
- تغذیه و کوددهی : ماهی یکبار از بهار تا اواخر تابستان
6. هاورتیا برفی (Haworthia attenuata var. radula)
✍️ یکی دیگر از انواع هاورتیا ها ، هاورتیا برفی میباشد ، این هاورتیا که از انواع ساکولنت هاست بسیار مستعد پوسیدگی است لذا انتخاب خاک و نحوهی آبیاری آن نیازمند دقت و توجه بالایی است . برگ این گیاه ضخیم، نوک تیز و سبز تیره با خال خال سفید با مقادیر مختلفی از چند رنگ است. گلهای این گونه زنگولهای شکل و به رنگ سفید مایل به سبز و به صورت خوشه ای هستند و عموماً به خاطر شرایط آب و هوایی کشور ما در تابستان ظاهر میگردند.
شرایط نگهداری هاورتیا برفی
- نور : نورسایه روشن یا نور فیلتر شده
- خاک : خاک متخلل و با زهکشی بالا
- آبیاری : تابستان بعد از هر بار خشک شدن خاک
- دما : حداقل دمای قابل تحمل ۵- درجه سانتیگراد
7. هاورتیا آلبینو (Haworthia Albino)
✍️ هاورتیا آلبینو جز ساکولنت های کوچک به شمار میرود ، این گیاه که بومی آفریقای جنوبی است حداکثر تا ۲۰ سانتیمتر رشد خواهد کرد . این گیاه دارای برگهای سفتی به رنگ سبز میباشد که بر روی آن نقاط راه راه سفید و درشتی مشاهده میشود. هاورتیا آلبینو ساقه نداشته و برگهای آن ضخیم و نوک تیز و گلهای آن زنگوله ای شکل به رنگ سفید مایل به سبز و به صورت خوشه ای میباشند .
شرایط نگهداری هاورتیا آلبینو
- نور : نور ملایم و فیلتر شده ( نور شدید باعث توقف رشد میشود )
- خاک : ماسه + پت ماس + خاک برگ + کود پارماست
- آبیاری : از بهار تا پاییز هفته ای یکبار
- دما : دمای ایده آل ۱۸ درجه سانتیگراد میباشد
8. هاورتیا ستاتا (Haworthia setata)
✍️ این نوع هاورتیا دارای برگ هایی است که عرض آنها نهایتا به ۵ الی ۱۰ سانتی متر میرسد ، این برگها دارای موهای نرم ، سفید و شفافی در لبه ها هستند. انواع مختلفی از این نوع وجود دارند که از نظر اندازه گل ، تراکم و طول موهای موجود روی برگ ، با یکدیگر متفاوت هستند . ستاتا گونهای کمیاب و ارزشمند است ، که به دلیل تکثیر پیچیده اش به ندرت در مجموعه ها دیده می شود.
شرایط نگهداری هاورتیا ستاتا
- خاک : خاکس بسیار سبک و زهکشی شده
- آبیاری : منظم و دقیق بعد از خشک شدن خاک
- دما : تابستان در سایه زمستان دمای بالای ۱۲ درجه سانتیگراد
- نور : نور متوسط فیلتر شده
9. هاورتیا کوارکتاتا (Haworthia coarctata)
«هاورتیا ستونی»
✍️ این نوع هاورتیا دارای پنجه ها و برگهای سرخ مایل به قرمز است که خوشه های چسبیده به هم را تشکیل می دهد. می تواند در سرما یا با نور کافی به رنگ صورتی تبدیل میشود . همچنین نوارهای افقی سفید بر روی برگهای این گیاه مشهود است. این گیاه میتواند به ارتفاع ۳۰ سانتی متر نیز برسد.
شرایط نگهداری هاورتیا کوارکتا
- خاک : کمپوست کاکتوس
- نور : در آفتاب کامل تا سایه جزئی قرار دهید.
- دما : حداقل دما باید ۲۵ درجه فارنهایت باشد.
- آبیاری : متوسط ، زمانی که کمپوست خشک است. در زمستان کمتر آبیاری کنید.
10. هاورتیا کانکالر (Haworthia concolor)
✍️ برگهای این گونه هاورتیا شبیه خیارهای کوچکی است که آماده چیدن هستند. بافت آن شبیه به هاورتیا های دیگر است ، اما تفاوت آنها در علائم و نقش های روی برگ هاست ، کانکالر بیشتر دارای نقاط سفید است بر خلاف اکثر هاورتیا ها که خطوط سفید دارند . کانکالر می تواند به ارتفاع ۱۵ سانتی متر برسد.
شرایط نگهداری هاورتیا کانکالر
- آبیاری : به طور متوسط ، هنگامی که کمپوست نسبتاً خشک شد.
- خاک : کمپوست کاکتوس
- نور : مکانهایی با آفتاب کامل و سایه جزئی برای این گونه هاوورتیا ایده آل است
- دما : حداقل دما باید ۲۰ درجه فارنهایت باشد .
11. هاورتیا رینواردتی (Haworthia reinwardtii)
✍️ این یک گیاه ظریف ، جمع و جور و کوتاه است که به راحتی جمع می شود و فرم های تیز و جمع و جور را ایجاد می کند. برگهای این گونه هاورتیا سبز تیره و سخت با نقش سفید است. یک گلدان با رنگ روشن انتخاب کنید و قسمت بالای خاک را با چند سنگ تزئین کنید. اگر برگها پهن شوند بدانید گیاه فاقد نور خورشید است یا نور کمی دریافت میکند . اکثر افراد این نوع هوارتیا را هاورتیا ستونی میشناسند و یا اینکه آن را با هارتیا کورکتاتا اشتباه میگیرند ، اما باید بدانید این دو نوع کاملا با هم متفاوت هستند .
شرایط نگهداری هاورتیا رینواردتی
- خاک : کمپوست کاکتوس
- آبیاری: به طور متوسط ، هنگامی که کمپوست در لمس خشک می شود.
- نور : آن را در سایه جزئی نگه دارید و زیاد کود ندهید .
12. هاورتیا رتوسا (Haworthia retusa)
«کاکتوس ستارهای ، ساکولنت پنجرهای »
✍️ رتوسا یکی از هاورتیاهای کم توقع و دائمی است که اگر درست نگهداری شود سالیان سال زنده میماند . این نوع هاورتیا که به کاکتوس ستارهای نیز معروف است دارای برگ هایی با رنگ سبز کم رنگ و تقریباً شفاف و گوشتی است که به هم چسبیده و شکل ستاره مانندی را بوجود میآورد . این نوع هاورتیا وقتی در گلدان مستطیلی پر از سنگهای تزئینی ریز قرار می گیرد ، بهتر به نظر می رسد.
شرایط نگهداری هاورتیا رتوسا
- نور : نور کم را تحمل می کند و در داخل خانه خوب عمل می کند.
- خاک : خاک کاکتوس و یا خاکی با زهکشی خوب.
- آبیاری : متوسط ، بین آبیاری اجازه دهید تا کمپوست خشک شود.
13. هاورتیا کورکتا (Haworthia correcta)
✍️ کورکتا یکی از انواع پر تنوع با الگو ها و اشکال منحصر به فرد از گونههای هاورتیا است . کورکتا گیاهی است با رشد آهسته که به شدت تحت تأثیر نور خورشید قرار دارد. اگر شدت نور خیلی قوی باشد ، گیاه قهوه ای می شود. و اگر نور ضعیف باشد، رشد گیاهی علفی شده و به سمت بالا کشیده می شود و شکافی بین برگ های آن ایجاد می گردد .
شرایط نگهداری
- خاک : ماسه شسته با مخلوط پیت و پرلیت
- نور : متوسط (فیلتر شده)
- دما : ۱۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد
- آبیاری : بعد از خشک شدن کامل خاک
14. هاورتیا آبتوسا (Haworthia obtusa)
✍️ آبتوسا یا اوبتوسا یکی دیگر از انواع شفاف هاورتیا میباشد که مانند هاورتیا کوپری ، شیشه ای است . اگر چه ابتوسا شبیه کوپری است اما با آن و سایر ساکولنت ها بسیار تفاوت دارد . لنز شفاف زیبا روی برگهای این هاورتیا شبیه قطرات آب است. هنگامی که قطر آن به حدود ۱۰ سانتی متر رسید ، این گونه هاورتیا شروع به رشد جوانه ( توله) در خوشه می کند و از این طریق تکثیر میشود.
شرایط نگهداری هاورتیا آبتوسا
- نور : نور کم و سایه جزیی
- آبیاری : منظم و روزانه علی الخصوص در تابستان
- خاک : خاک کاکتوس
- کوددهی : کود پتاسیم بالا برای افزایش رشد
- دما : ۱۸ درجه سانتیگراد تا ۲۴ درجه سانتیگراد
15. هاورتیا ترانکاتا (Haworthia truncata)
«هاورتیا دندان اسبی»
✍️ یکی از انواع بسیار جذاب و کمیاب هاورتیا که خاستگاه آن آفریقای جنوبی است ، ترانکاتا میباشد . این ساکولنت نگهداری آن و سرعت رشد متوسطی دارد . همچنین بسیار مقاوم بوده و در صورت ورود آسیب قابلیت بازسازی خود را خواهد داشت .
شرایط نگهداری هاورتیا ترانکاتا
- خاک : این هاورتیا به خاکی نیمه سنگین نیازمند است که بهترین ترکیب به شرح ذیل است : شن و ماسه پنجاه در صد + پیت ماس ۳۰ در صد + کوکوپیت ده در صد + ورمی کمپوست ده در صد
- آبیاری : فصل رشد هر ۷ روز یک بار در فصل غیر رشد ماهی یکبار
- نور : نور کامل فیلتر شده در تمام طول روز
16. هاورتیا کاسپیداتا (Haworthia cuspidata)
✍️ این گیاه یک ساکولنت چند ساله است که می تواند ۵ سانتی متر رشد کند الی ۲۵ سانتی متر گسترش یابد. دارای رزت پایه از برگهای سبز رنگ صاف ، گرد ، گوشتی و پوشیده از خطوطی شفاف است. کاسپیداتا روی ساقه های باریکش گلهای سفیدی را شکوفا میکند .
شرایط نگهداری هاورتیا کاسپیداتا
- نور : این ساکولنت بسیار سایه دوست می باشد.
- خاک : خاکی با زهکشی خوب که زیاد مرطوب نماند.
- آبیاری : در تابستان به طور منظم و پس از خشک شدن خاک آبیاری شود. در زمستان آبیاری محدود شود.
- تغذیه : با کودهای دارای پتاسیم بالا و در تابستان تغذیه شود
- دما : در زمستان تا -۱ درجه سانتی گراد را به خوبی تحمل میکند.
17. هاورتیا امیلیا (Haworthia emelyae)
✍️ امیلیا یک گیاه چند ساله با رشد آهسته است که دارای برگهای منفرد ، مثلثی ، گوشتی سبز مایل به قهوه ای با لکه های کم رنگ است . و مانند انواع دیگر هاورتیا ، دارای گلهای سفید است که روی ساقه های تا حدودی بلند رشد می کنند.
شرایط نگهداری هاورتیا امیلیا
- آبیاری : در تابستان منظم بعد از خشک شدن خاک
- نور : سایه جزیی
- خاک : خاک با زهکشی خوب ضروری است. هر سه سال یکبار از خاک تازه استفاده کنید.
18. هاورتیا بلوسی (Haworthia bolusii)
✍️ بلوسی یکی دیگر از گونه های هاورتیا بدون ساقه است که دارای برگ های گوشتی ، بریده و سبز کم رنگ با موهای بلند و فیبری است که گیاه را در بر گرفته است( این تارها تداعی کننده تار عنکبوت هستند)
شرایط نگهداری هاورتیا بلوسی
- دما : دمای بالای ۱۰ درجه سانتیگراد
- نور : مکان پر نور با نور غیرمستقیم
- آبیاری : آبیاری کامل در دوره رشد فعال و کاهش آبیاری در زمستان
19. هاورتیا آراکنوئید (Haworthia arachnoidea)
✍️ این گونه تا حدودی شبیه echeveria است. برگهای سبز آهکی تا سبزی روشنی دارد که دندانهای کوتاهی در امتداد لبه هایشان مشاهده میشود . برای شکل گیری کامل به زمان نیاز دارد ، اما هنگامی که این کار صورت گرفت ، یک منظره شگفت انگیز را بوجود میآورد .
شرایط نگهداری هاورتیا آراکنوئید
- خاک : ترکیبی از کمپوست ، ماسه ، پومیس
- نور : سابه جزیی
- آبیاری : بین دو آبیاری خاک خشک شود
20. هاورتیا کگانی (Haworthia Kegani)
✍️ برگهای این گونه هاورتیا حسی شبیه به برس مو دارند و در گیاهان جوانتر در دو ردیف پهن شده رشد می کنند. در برابر آفتاب سوختگی بسیار آسیب پذیر هستند و مکانی با سایه جزیی را ترجیح میدهند بنابراین از تابش مستقیم نور خورشید بر آنها خودداری کنید. این گیاه به آبیاری متوسط نیازمند است .
21. هاورتیا موقانی (Haworthia maughanii)
✍️ این گونه مینیاتوری از آفریقای جنوبی است. دارای برگهای استوانه ای گوشتی است که در سطح زمین با انتهای صاف و کدر به رنگ سبز قرار دارد. برگها در قسمت بالایی حاوی بافت شفاف نگهدارنده آب هستند که اجازه می دهد اشعه خورشید به داخل برگ نفوذ کند. این گونه به نور جزیی نیازمند است .
22. هاورتیا میرابلیس (Haworthia mirabilis)
✍️ این گونه نسبت به سایر گونه ها کمی متفاوت است. از نظر رنگ کمرنگتر و انتهای برگ ها برنده تر است. قالب برگ ها نیز ضخیم و کوتاه بوده و محکم به هم چسبیده اند و شکلی شبیه به گل رز تشکیل می دهند. قسمت بالای آن براق و تقریبا شفاف به نظر می رسد. برای گلدان های کم عمق و تزئینی با سنگ در بالا ایده آل است.
23. هاورتیا نیگرا (Haworthia nigra)
✍️ این گیاه دارای برگ های سفت و سختی است که از مرکز رشد میکند و با قرار گیری روی یکدیگر ظاهر غیرمعمولی را بوجود میآورد .گیاهان بالغ ساقه های راست با گلهای سفید کوچک تولید می کنند. این گیاه به آبیاری زیاد حساس بوده و باید دور از تابش مستقیم آفتاب نگه داشته شود .
24. هاورتیا مارومیانا (Haworthia marumiana)
✍️ این یک گونه کوچک و بدون ساقه توده ای است که دارای برگهای سبز نرم و آهکی با خارهای نرم در لبه ها است. برگها در زیر نور خورشید به رنگ ارغوانی در می آیند. نوک برگها بلندتر و نازک تر از گونه های دیگر است. وقتی در مقابل خورشید قرار می گیرید .
25. هاورتیا تورتوسا (Haworthia tortusa)
✍️ تورتوسا یکی دیگر از انواع هاورتیا است که به طور گسترده توزیع شده است و در انواع و اقسام مختلف وجود دارد.این گیاه از برگهای سبز و به شکل مثلثی مارپیچی تشکیل شده است. کشت این گونه هاوروثیا آسان است ، گیاه نیمه سایه و سایه کامل را یکسان تحمل می کند.
از اقسام دیگر هاورتیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد
26. هاورتیا شکلاتی (Haworthia Chocolate)
27. هاورتیا (Haworthia Tropical Night)
28. هاورتیا بایری (Haworthia bayeri)
29. هاورتیا (Haworthia springbokvlakensis)
30. هاورتیا جید استار (Haworthia Jade Star)
31. هاورتیا (Haworthia koelmaniorum)
در این مطلب سعی کردم تمامی گونه های و انواع هاروتیا رو به همراه شرایط نگهداری بهتون بگم، اگر شما هم سوالی در خصوص نگهداری هاورتیا و انواع اون دارید میتونید در بخش دیدگاه مطرح کنید تا کارشناسان ما در سریع ترین زمان پاسخ شما رو ارسال کنند.
درود و سپاسگزار از مطالب اموزندتون
ایا اپلیکیشنی ایرانی و با زبان فارسی وجود دارد که بتوان با عکس اسم گیاه را پیدا کرد
متاسفانه اپلیکیشن های خارجی عمل نمیکنند
و یا شاید من بلد نیستم
سلام میتونید از برنامه ی گلت جهت شناسایی و نگهداری گیاهتون استفاده کنید.