وقتی توی گوگل سرچ میکنید که تقویت گیاهان آپارتمانی حتما به دنبال تقویت رشد گیاهان آپارتمانی خود هستید و فقط نمی دونید که چه کارهایی باید انجام بدید تا گیاهاتون رشد فوق العاده ای داشته باشند راستی اینم بگم که فقط کود دادن باعث رشد گیاهان نمیشه، خونه مادر بزرگ ها رو ببینید بدون اینکه کود زیادی بدن کلی گل و گیاه پروش میدن که ما با کلی رسیدگی نمیتونیم این کار ر انجام بدیم، من در این مقاله میخوام بهتون کارهایی که باعث میشه گیاه شما رشد خوبی داشته باشه رو بگم فقط یادتون باشه که گیاهان به نور خوب، آبیاری منظم و رسیدگی نیاز دارن، اگر این موارد رو رعایت کنید دیگه از تقویت گیاهان آپارتمانی خیالتون راحت باشه پس با من همراه باشید.
فقط یلدتون باشه بعضی از گیاهان آپارتمانی نگهداری فوق العاده راحتی دارند و شاید رسیدگی آنچنان زیادی نخوان ولی بعضی از گیاهان حساس و مامانی هستند و باید به اونها رسیدگی کنید، اگر دیدید گیاهتون حال خوبی نداره بدونید که الان زمان تقویت گیاه آپارتمانی شما رسیده و اگه بهش توجه نکنید باید شاهد مرگ اون باشید. ما در اینجا هم موارد قبل کوددهی و هم کودهای مناسب رو به شما میگیم تا شاهد رشد انفجاری و فوق العاده گیاهاتون باشید.
اولین و مهمترین مورد نور هست
برای تقویت رشد گیاهان آپارتمانی نور خوبی براشون فراهم کنید، حتی اگه گیاهی رو به عنوان گیاه مقاوم به نور کم معرفی کردن باید در مکانی قرار بدید که نور خوب بهش برسه، البته هیچ گیاه آپارتمانی نور زیاد و مستقیم خورشید رو دوست نداره، مخصوصا اگر این نور نور ظهر تابستون باشه
نور خورشید یا نور رشد گیاهان آپارتمانی یکی از مهمترین اجزای رشد گیاه است. نور در عمل فتوسنتز نقش مهمی داره و باعث بهر شدن این فرایند در گیاه میشه و به گیاهان اجازه میده تا برای رشد و بقای خودش «غذا» تولید کنه. متأسفانه، بسیاری از گیاهان آپارتمانی به اندازه کافی نور دریافت نمی کنند. من خودم خیلی دیدم که بیشتر کسانی که گل و گیاه نگهداری میکنن میزان نور در خانه خود را دست کم می گیرند و گیاهان آپارتمانی را دور از منابع نور(پنجره یا لامپ رشد) قرار می دهند.
درسته برخی از گیاهان همانطور که در بالا گفتیم در این شرایط زنده بمونن، اما گیاهان شما مطمئناً به خوبی رشد نخواهند کرد. برای تقویت رشد گیاهان آپارتمانی، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که گیاهان آپارتمانی خود را به مکانی از خونه که زیادی داره منتقل کنید. راستی یادتون باشه اگر گیاه از اول بهار در محلی با نور زیاد باشه چون نور کم کم شدتش افزایش پیدا میکنه، گیاه به اون شرایط کم کم عادت میکنه و مشکلی براش پیش نمیاد ولی اگر شما تابستون و به یکباره گیاه رو به محلی که نور مستقیم و زیاد داره منتقل کنید هم بیحال میشه و هم کم کم دچار سوختگی برگ خواهد شد.
آبیاری درست برای تقویت رشد گیاهان
برای تقویت گیاهان آپارتمانی شما نباید آنها را کم یا خیلی زیاد آبیاری کنید چون هر دو این موارد باعث مرگ گیاه شما میشه، البته آبیاری کم اسیب خیلی کمتری به گیاه به نسبت آبیاری زیاد میزنه، همه ما می دونیم که آب چقدر برای رشد گیاهان اهمیت داره. موردی که خیلی ها نمیدونن این هست که آبیاری منظم باعث تقویت رشد گیاهان شما خواهد شد. اکثر گیاهان آپارتمانی به تامین مداوم رطوبت در زیستگاه های بومی خود عادت دارن. اگر میخواهید آبیاری منظمی داشته باشید بهتر هست که هر به مدت 2 هفته مدام با انگشت سا هر وسیله ای خاک گلدان رو بررسی کنید و اگر به اندازه 3 الی 4 سانتی متری خشک شده بود اون رو آبیاری کنید و بعد از 2 هفته میتوانید یک سیکل منظم برای این کار پیدا کنید. در ضمن حتما از آب جوشیده سرد شده برای بهتر شدن جذب مواد مغذی استفاده کنید و همچنین هر 3 ماه یکبار استفاده از هیومیک اسید میتونه مفید باشه.
بهترین روش آبیاری گیاهان برای رشد بهتر چیست؟
شاید برای شما این سوال پیش اومده باشه که چطور گیاهان خودمون رو آبیاری کنیم تا تاثیر بیشتری بر رشد گیاهان آپارتمانی داشته باشه، من طبق تجربه و بررسی هایی که انجام دادم به این نتیجه رسیدم که آبیاری از پایین گلدان تاثیر بسیار زیادی در رشد گیاهان و تقویت ریشه داره و گیاه کاملا سیراب میشه، برای این کار کافیه یک تشت آب رو آماده کنید و گلدان ها رو به مدت 5 الی 8 دقیقه داخل اون قرار بدید اینجوری خاک به اندازه مورد نیاز آب رو جذب میکنه و همیشه ریشه برای پیداکردن آب به سمت پایین و پر کردن گلدان پیش میره، میدونید که هر گیاهی ابتدا رشد ریشه رو تکمیل میکنه و بعد سراغ رشد ساقه و برگ میره و شما اینجوری گیاه رو مجبور میکنید تا رشد بهتری داشته باشه.
کوددهی در زمان درست
وقتی به تقویت رشد گیاهان آپارتمانی فکر می کنید، کوددهی احتمالا اولین چیزی هست که به ذهنتان شما میرسه و میرد و انواع کودهای مختلف رو برای تقویت گیاهان خودتون خریداری میکنید. درسته که کودهای باعث رشد خوب گیاه شما میشن ولی اگر از کودها در زمان درست و به شیوه درست استفاده نکنید نتیجه ععکس خواهد داد. اکثر گیاهان آپارتمانی در طول فصل رشد خودشون که معمولاً از ابتدای بهار شروع میشه و تا انتهای و اواسط پاییز ادامه داره نیاز به کوددهی شما دارند. پس سعی کنید در این زمان هر دو الی سه هفته یکبار گیاهان خود را کوددهی کنید و کوددهی را در فصول سرد سال که گیاهان استراحت میکنن متوقف و یا کاهش دهید.
بیش از حد از کود استفاده نکنید
حالا که زمان کوددهی رو با هم بررسی کردیم باید این رو هم بدونید که مثل خاله خرسه نشید، کوددهی زیاد و یا استفاده بیش از حد میزان گفته شده بر روی بسته بندی هم باعث سوختگی و از بین رفتن برگ گیاه شما میشه، پس سعی کنید کودهایی که خریداری میکنید رو در آب حل کنید و به گیاهان خود بدید. اگر احساس کردید که کوددهی زیاد بوده باید خاک رو شستشو بدید، شاید بپرسید چطوری؟ کافیه گلدان رو زیر آب قرار بدید و به مدت 5 دقیقه اجازه بدید آب از خاک عبور کنه اینجوری میزان خیلی زیادی از کود خارج خواهد شد.
برنامه کوددهی داشته باشید
قبل تر دو مورد که از خود کود مهمتر هست رو گفتیم حالا بیاید ببینم از چه کودی برای گیاهانمون استفاده کنیم؟ اگر گیاهی دارید که برگ زیادی داره و دوست دارید رشد برگها بیشتر بشه از کودهایی استفاده کنید که میزان نیتروژن بالایی دارند، برای گیاهان گوشتی و گیاهانی که پاجوش میزنند و رشد ریشه براشون مهمه باید از کودهایی که فسفر زیادی دارند استفاده کنید و برای گیاهانی که میخواهید رشد ساقه، برگ و گلدهی بهتر بشه از کودهایی که میزان پتاسیم بالایی دارند استفاده کنید.
یادتون باشه برای اینکه اصلاح ساختار خاک انجام بشه و همچنین جذب مواد مغذی بالا بره هر سه ماه یکبار از هیومیک اسید هم استفاده کنید، و برای بهتر شدن رنگ برگ گیاهان خودتون هر سه ماه از کلات آهن نیز استفاده کنید، ما در فروشگاه گل من و تو تمام کودهایی که خودمون تست کردیم و برای فروش قرار دادیم و میتونید خرید کود گیاهان خودتون رو با خیال راحت انجام بدید.
حتما مقاله های بهترین کود گیاهان آپارتمانی و کود خانگی رو مطالعه کنید
رطوبت و تقویت گیاهان آپارتمانی
شاید این سوال برای شما پیش اومده که وقتی میرم گلخونه همه گلها شاداب و خوب هستند ولی بعد از اینکه میارم خونه رشدشون کم میشه و رشد خوبی ندارن، گلخونه دارها چیکار میکنن؟ هیچی اونجا میزان رطوبت خوبی برای گیاه فراهم میکنند و همین باعث میشه گیاه رشد خوبی داشته باشه، بیشتر گیاهان آپارتمانی بومی مناطق گرمسیری هستند و در زیستگاه اصلی خودشون رطوبت فراوان هست پس شما هم با فراهم کردن رطوبت خوب میتونید رشد اونها رو زیاد کنید. گیاهان آپارتمانی در رطوبت 50 الی 75 درصد میتونند رشد خیلی خوبی داشته باشند.
برای تامین رطوبت روش های مختلفی مثل دستگاه بخور سرد، غبارپاشی، ساخت جزیره و… وجود داره که بهترین اونها دستگاه بخور و ساخت جزیره هست که میتونید رطوبت 50 الی 70 درصدی برای گیاهان خود درست کنید.
انتخاب خاک گلدان خوب
یک خاک خوب برای گیاهان آپارتمانی میتونه عاملی برای تقویت رشد گیاهان آپارتمانی باشه، بیشتر گیاهان آپارتمانی خاکی با زهکشی بالا و سبک و دوست دارند، اگر ریشه گیاه داخل خاک بتونه به راحتی رشد کنه میتونه رشد ساقه و برگ خوبی هم داشته باشه، خاکی انتخاب کنید که به خوبی آب رو از خودش عبور بده و همچنین غنی از مواد مغذی باشه اینجوری میزان کوددهی کمتری هم نیاز داره. البته یادتون باشه که گیاهان آپارتمانی خاکی کمی اسیدی یا خنثی رو دوست دارند. خاک سنگین به مرور باعث بیماری قارچی خواهد شد.
من ترکیب کوکوپیت + پرلیت |پیست ماس رو برای ترکیب گیاهان آپارتمانی (بجز کاکتوس ها) به شما پیشنهاد میدم.
آفت و بیماری و کاهش رشد گیاهان
سعی کنید هر دو الی سه هفته یکبار گیاه خودتون رو بررسی کنید، اینجوری به آفت ها اجازه رشد و تکثیر رو نمیدید و به محض مشاهده آفت و مشکل در گیاه اون رو درمان میکنید، آفت ها مانند شپشک از شیره گیاه تغذیه میکنند و اجازه نمیدن که مواد مغذی کافی به ساقه و برگها برسه و همین باعث کاهش رشد گیاه میشه، برای تقویت گیاهان آپارتمانی بهتر هست که از وقع بیماری و آفت جلوگیری کنید.
گلدان درست و متناسب انتخاب کنید
گیاهان آپارتمانی در گلدان خیلی بزرگ و یا خیلی کوچک رشد خوبی نخواهند داشت، همانطور که گفتیم اگر گلدان بزرگ باشه گیاه مجبور هست که ابتدا رشد ریشه رو تکمیل کنه و بعد اقدام به رشد ساقه و برگ کنه پس زمانی که تعویض گلدان میکنید و یا گلدان جدید برای گیاه میخرید حواستون باشه که گلدان نه خیلی بزرگ باشه و نه خیلی کوچک که هر دو مانع شد گیاه شما میشه. همچنین زهکشی در تمامی گلدان ها و خارج کردن آب از اصلی ترین مسائل در تقویت گیاهان هست.
گلدان خود را بچرخانید
ما برای تقویت گیاهان گفتیم که نور خوبی باید تامین کنید، اگر گیاه خودتون رو پشت پنجره قرار بدید بیشتر نور گیاه از یک جهت دریافت تامین خواهد شد. برای به حداکثر رساندن فتوسنتز و بهبود رشد، برگها شروع به چرخش و رشد به سمت این منبع نور می کنند تا بیشترین حد خورشید را جذب کنند. با گذشت زمان، این می تواند باعث کج شدن گیاهان آپارتمانی شما بشه. اینجوری گیاه شما خیلی نامرتب دیده میشه و در طولانی مدت شاید باعث شکستگی ساقه در گیاه هم بشه، پس بهتر هست که هر دو الی سه هفته یکبار گیاه خودتون رو 45 درجه بچرخونید.
از هرس نترسید
هرس کردن یکی از بهترین راههای تقویت گیاهان به حساب میاد، شما با هرس کردن علاوه بر اینکه زیبای گیاه رو به اون برمیگرداند ، باعث میشد که شاخه و برگهای اضافی از اون حذف بشه و گیاه انرژی خودش رو بر روی ساقه و برگهای دیگه قرار بده و همین باعث رشد بهتر گیاه شما خواهد شد. هرس رو حتما با قیچی یا چاقوی تیز و استریل شده انجام بدید.
گیاه را در مان گرم قرار ندید
با بالا رفتن دما میزان مصرف انرژی و تبخیر آب در گیاهان افزایش پیدا میکنه و برخی از گیاهان توان زندگی در دمای بالای 30 درجه سانتی گراد رو ندارند پس بهترین دما برای گیاهان آپارتمانی 19 الی 24 درجه سانتی گراد هست و با افزایش دما باید میزان آبیاری رو هم افزایش بدید تا رشد گیاهان به خوبی انجام بشه، راستی از قرار دادن گیاه در معرض وسایل گرمایشی و سرمایشی جدا خودداری کنید.
نتیجه گیری تقویت گیاهان آپارتمانی
برای تقویت گیاهان آپارتمانی نیاز نیست کار خارق العاده ای انجام بدید، شما با فراهم کردن نور خوب، آبیاری منظم و کوددهی به موقع تقویت رشد گیاهان آپارتمانی رو فراهم میکنید و یک گیاه عالی و پر پشت خواهید داشت، اگر شما هم تجربه ای در نگهداری و رشد گیاهان دارید حتما در بخش دیدگاه برای ما بنویسید.
ارسال پاسخ