خواص شربت خاکشیر در ماه رمضان

خواص شربت خاکشیر در ماه رمضان

شربت خاکشیر یکی از پرطرفدارترین شربت ها برای رفع عطش و تشنگی در ماه مبارک رمضان است که معمولا مهمان ثابت سفره های افطار می باشد. این شربت یکی از نوشیدنی‌های سنتی ایران است و از ترکیب آب، دانه‌های خاکشیر، شکر، گلاب و یخ تهیه می‌شود. برخی نیز آبلیمو در آن می‌ریزند. همچنین می‌توان به‌جای شکر از عسل استفاده کرد و از خواص شربت خاکشیر در ماه رمضان بهره برد.

خاکشیر گیاهی خودرو است که دانه های آن کاربرد دارویی دارد. این گیاه دارای برگ‌هایی با بریدگی زیاد و گل‌های زرد روشن از تیره شب‌بو می‌باشد. دو نوع متفاوت خاکشیر وجود دارد. یک نوع آن تلخ است که دانه‌های آن ریز و رنگ‌هایش مایل به سرخی می باشد و نوع دیگر آن شیرین است که دانه‌های آن بزرگ‌تر بوده و رنگش سرخ تیره می‌باشد. هر دو نوع خاکشیر در اغلب نواحی ایران مخصوصاً در دامنه ها و بیابان‌ها می روید.

خواص شربت خاکشیر در ماه رمضان:

در ماه رمضان حتی بعد از افطار ممکن است همچنان احساس تشنگی و عطش داشته باشید. بنابراین توصیه می شود برای رفع عطش خاکشیر مصرف کنید. از دیرباز شربت خاکشیر دارویی برای گرمازدگی بوده است. نوشیدن این شربت باعث کاهش درجه حرارت بدن، تسکین سردرد و رفع بیحالی و سرگیجه ناشی از گرما می‌شود. بنابراین گزینه مناسبی برای روزه داران در ماه مبارک رمضان می باشد. شربت خاکشیر همچنین باعث تقویت معده و جهاز هاضمه گشته و در رفع التهاب‌های کلیه و مجاری آن موثر است. مصرف خاکشیر به علت داشتن پتاسیم می‌تواند تا حدودی کمبود الکترولیت بدن در فصل گرما را جبران کند. علاوه براین این شربت خواص دیگری نیز دارد که در ادامه با گوشه ای از خواص شربت خاکشیر آشنا می شویم.

 تقویت کلیه

یکی از مهم ترین خواص شربت خاکشیر در ماه رمضان، خاصیت ادرارآور بودن آن است. مصرف شربت خاکشیر به تقویت کلیه ها کمک می کند، ادرار را افزایش می دهد و سموم را از بدن خارج می سازد. این کار به خنک شدن بدن نیز کمک می کند.

 

خواص شربت خاکشیر در ماه رمضان

 

 کاهش خشکی پوست

در ماه رمضان، به دلیل کم آبی بدن، ممکن است دچار خشکی و التهاب پوست شوید. خاکشیر سرشار از امگا۳ است و در درخشندگی و طراوت پوست نقش مهمی دارد. هم چنین خاکشیر، با افزایش اکسیژن پوست، سلول های پوستی را تحریک می کند و تولید فیبروبلاست را افزایش می دهد. درنتیجه پوستی درخشان و مرطوب را برای شما به ارمغان می آورد.
علاوه بر این اگر خاکشیر را با اندکی ترنجبین مخلوط کنید و موقع افطار بنوشید، پوست شما از جوش های پوستی نیز در امان خواهد بود.

 تنظیم دستگاه گوارش

خاکشیر دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است و سبب تنظیم دستگاه گوارش می شود. همچنین التهاب ناشی از اسهال را از بین می برد و مانع بازگشت اسید معده می شود.
بهتر است به جای شکر، از عسل برای شیرین کردن شربت خاکشیر استفاده کنید تا بعد از افطار کمتر دچار دل ضعفه شوید.

 

هشدار!

توجه داشته باشید که شیرین کردن بیش از اندازه شربت خاکشیر، سبب بروز مشکلات گوارشی و پوستی در ماه رمضان می شود. علاوه بر این، مصرف بیش از اندازه ی شربت خاکشیر به علّت افزایش اشتها، ممکن است باعث اضافه وزن شود.