ماهی کپور یک گونه از تیره کپورماهیان با نام علمی Cyprinus carpio می باشد. کپور معمولی دارای فلس هایی درشت و باله پشتی ممتدی است. برحسب قرار گرفتن فلسها بر روی بدن ۴ نوع ماهی کپور وجود دارد. کپور فلس دار بدنی کاملاً پوشیده از فلس دارد. کپور آینهای فلسهای آینهای شکل و نا مرتب دارد. کپور فلس یک ردیفی یک ردیف فلس در امتداد خط جانبی دارد که همگی آنها به یک اندازهاند. کپور چرمی یا برهنه فاقد فلس یا دارای تعداد کمی فلس می باشد. این ماهی از جمله ماهیان پرطرفدار در ایران است که خواص و فواید زیادی برای سلامتی دارد. در این مطلب با گوشه ای از خواص ماهی کپور آشنا می شویم.
خواص ماهی کپور برای سلامتی:
سلامت قلب
امگا۳ موجود در ماهی کپور برای عروق قلب که دستگاه قلبی عروقی را تشکیل میدهند، مفید است. امگا۳ سبب طبیعی شدن ضربان قلب و بازشدن عروق گرفته شده توسط چربی می شود. بنابراین مصرف این ماهی به کاهش بروز بیماریهای قلبی کمک می کند.
کنترل وزن
روغن موجود در این ماهی برای کاهش تجمع چربیهای مضر مفید است. بنابراین این ماهی کم کالری به کنترل وزن کمک می کند.
رشد مغز
ماده مغذی DHA یا دوکوزاهگزانوئیک اسید که زنجیره بلندی از امگا۳ در روغن ماهی دارد، به رشد مغز کودکان، باهوش شدن آن ها، افزایش حافظه و تمایل کودکان به یادگیری کمک می کند.
افزایش قد
امگا۳ موجود در این ماهی به رشد بدن کمک می کند. همچنین میتواند سبب تسریع رشد سلولها و افزایش قد شود.
جلوگیری از سرطان
با مصرف ماهی میتوان از رشد سلولهای سرطانی به ویژه سرطان سینه و بروز سرطان روده بزرگ و پروستات جلوگیری کرد.
کاهش خطر ابتلا به آرتریت
این ماهی به کاهش خطر ابتلا به آرتریت کمک می کند. در واقع آرتریت با روغن ماهی مهار میشود.
سلامت چشمها
این ماهی دارای چربیهای غیر اشباع DHA است. بنابراین با تباهی لکه زرد، سندرم خشکی چشم و آب سیاه مبارزه می کند.
حفظ جوانی
روغن ماهی به فرآیند به تعویق انداختن پیری (چین و چروک) و جلوگیری از آن کمک می کند.
مبارزه با استرس و افسردگی
مصرف متعادل روغن ماهی، می تواند استرس و افسردگی را کاهش دهد. همچنین سبب سرکوب احساسات بد و ایجاد حس مثبت در افراد می شود.
کنترل کلسترول
چربی موجود در ماهی کپور میتواند کلسترول را کنترل کند. همچنین می تواند کلسترول HDL یا کلسترول خوب تولید کند.
کاهش خطر تصلب شرایین
EPA یا ایکوزاپنتانوییک اسید موجود در ماهی کپور اگر با DHA ترکیب شود به امگا کمپلکس تبدیل میشود که میتواند ترکیباتی مانند کلسترول، تریگلیسیرید و لیپوپروتئینها را کاهش دهد. بنابراین برای کاهش خطر بروز تصلب شرایین مفید است.
ارسال پاسخ