تکثیر آلوئه ورا : روش های مختلفی برای تکثیر آلوئه ورا وجود دارد که ما در این مطلب به بررسی تمامی این روش ها می پردازیم ولی خب ساده ترین روش تکثیر آلوئه ورا به روش پاجوش هست که شما میتونید به راحتی پا جوش رو در یک گلدان جداگانه بکارید، یکی دیگر از روش ها قلمه زدن برگ هست که در بیشتر مواقع شما نیاز به هورمون ریشه زایی خواهید داشت. اگر خاطرتون باشه ما در مطلبی جداگانه در خصوص نگهداری و معرفی گیاه آلوئه ورا صحبت کردیم که میتونید از لینک زیر مطالعه کنید.
معرفی و نگهداری گیاه آلوئه ورا
مختصری در خصوص آلوئه ورا
آلوئه ورا خاک نرم با زهکشی بالا را دوست داره و خیلی خوب در این نوع از خاک رشد میکنه، دمای بین 15 الی 25 درجه رو تحمل میکنه ولی اگر در جایی زندگی میکنید که شب های سردی داره حتما باید گیاه رو جابجا کنید، از کودهای رقیق و مایع محلول در آب ماهی یکبار برای کوددهی این گیاه استفاده کنید.
روش های تکثیر آلوئه ورا
شما میتونید این گیاه رو به چهار روش تکثیر کنید که در ادامه تمامی روش ها را بصورت کامل بیان میکنیم.
تکثیر به روش پاجوش
اگر شما شرایط نگهداری که در لینک بالا ذکر شده را برای آلوئه ورا فراهم کنید میتوانید هر 6 ماه یکبار پاجوش برای تکثیر از این گیاه جدا کنید و لی از آسان ترین روش قلمه و تکثیر آلوئه ورا به حساب میاد که زیر هم یماونید ویدیو را مشاهده کنید و هم توضیحات تکمیلی را :
ویدیو گرفتن پاجوش آلوئه ورا
قلمه زدن آلوئه ورا از طریق برگ
همین اول کاری بگم که در این روش احتمال ریشه دار شدن خیلی کمه ولی اگر میخواهید که شانس ریشه دار شدن بالا بره حتما از هورمون ریشه زایی استفاده کنید، خب حالا بریم سراغ کار ابتدا باید شما چک کنید که گیاهی مادری سالم باشه و با استفاده از یک چاقو یا کاتر تیز یکی از برگهای بزرگ گیاه رو انتخاب کنید و به صورت اریب برش بزنید، توجه داشته باشید که از برگهای پیر برای قلمه زدن استفاده نکنید که نتیجه نمیده.
من بهتون پیشنهاد میکنم که به مدت 2 تا 4 روز قلمه را در محیط اتاق قرار دهید تا محل برش بگیره و اگر تونستید در خاک اره هم محل برش را قرار بدین تا رطوبت کاملا گرفته شود. علت این کار هم بهتر شدن مراحل ریشه زایی و همچنین جلوگیری از پوسیدگی می باشد. حالا به محل برش را در هورمون ریشه زایی قرار داده و سپس قلمه را در محل کشت قرار دهید توجه داشته باشید که حدود یک سوم برگ در خاک فرو رفته باشد. داشتن زهکشی مناسب یکی از شرط های نگهداری از این گیاه می باشد.
تکثیر به روش بذر :
نکته قابل توجه در کاشت بذر گیاه آلوئه ور این است که اولا سرعت تولید گیاه خیلی پایین میاد و گیاهان همسانی به وجود نمیاد، شما در فصل بهار بذرهای این گیاه را در شرایط گلخانه باید کشت کنید. در کاشت بذر دقت کنید که بذر باید تا عمق 1 سانتیمتری قرار بگیرد اگر عمق زیاد شود عمل جوانه زدن کاهش پیدا میکنه. محل کشت را باید مرطوب نگهداری کرد تا بذرها بتوانند رشد کنند. زمان لازم برای رشد بذر حدود 1 الی 6 ماه می باشد که شما میتوانید گیاه را با احتیاط جابجا کنید.
1دیدگاه